Yayınlayan: admin
Kategori: Eğitimler

Catering Akademi

Hazır yemek hizmeti, insanların bir arada zaman geçirdiği kamu kuruluşları, yatılı okullar, üniversiteler, öğrenci yurtları, fabrikalar, oteller, askeri kışlalar, hastaneler, çocuk ve yaşlıların barındığı yerlerde toplu olarak pişirilen ve birlikte yenilen yemek işlemidir. Özellikle sanayi tesislerinin zamanla yarışır olması, işverenlerin, personelinin yeme içme ihtiyacını kendi tesisinde karşılama zorunluluğunu ortaya çıkartmıştır.

Bu zorunluluk Hazır Yemek Endüstrisi’nin doğmasına ve hızla gelişmesine sebep olmuştur. Güncel verilere göre Türkiye nüfusunun %27,5’i hazır yemek hizmetinden yararlanmaktadır. İlgili yasalar gereği, gıda mühendisleri bu sektörde İstihdamı Zorunlu Personel (İZP) olarak çalıştırılmaktadır. Yemek firmalarında gıda mühendisleri; genel müdür, satın alma, üretim, kalite, satış, pazarlama, proje müdürlüğü gibi pozisyonlarda görev almaktadır.  Türkiye’de ve dünyada hızla büyüyen ve geniş bir kitleye istihdam olanağı sağlayan catering sektörünü daha yakından tanımak ve öğrenmek isteyen herkesi Catering Akademi’ ye bekliyoruz.

Eğitim İçeriği

  • Sıfırdan catering nasıl kurulur? Kurulum aşamaları, gerekli yasal zorunluluk ve düzenlemeler nelerdir?
  • Üretim nasıl gerçekleşir? Hangi aşamalardan geçilir? Gerekli şartlar dikkat edilmesi gereken unsurların nelerdir?
  • Catering firmalarında kaliteli hizmet verebilmek için neler yapılır? Nelere dikkat edilir?
  • Cateringi yönetebilmek ve oluşturabilmek için hangi donanımlara sahip olunmalıdır?
  • Catering firmalarında hijyen şartları nasıl yerine getirilir? Hangi unsurlar önem teşkil eder? Yapılacak kontroller nelerdir? Depolama koşulları, ham maddenin ve üretim takibi nasıl yapılır?
  • Temizlik- dezenfeksiyon işlemleri, hammadde ve diğer ürünlerin bulunduğu depoların kontrolleri, girdi kontrol sonuçları, yemek hazırlık ve pişirme aşamaları, yemeklere pişme sırasında ve sonrasında yapılan kontroller nelerdir?
  • Kullanılan ekipmanların temizliği ve kullanımı nasıldır?
  • Catering sorumlusunun görev ve sorumlulukları nelerdir?
  • Personelin sorumlulukları nelerdir?
  • Menü oluşturulması hammadde takibi, yeni hammadde siparişinde nelere dikkat edilir? Planlaması nasıl yapılır?
  • Catering hizmetine ihtiyaç duyan pazar araştırması nasıl yapılır? Müşteri profili nasıl belirlenir?
  • Hizmet talep eden işletmenin gereklerini karşılamak amacıyla yeterli olmak için neler yapılabilir?

Eğitmen: Fatih EFE

Eğitim online gerçekleşmektedir.

Eğitimler 23 Nisan tarihinden itibaren görselde ilan edilen tarih ve saatler arasında olacaktır.

Eğitime, Gıda Mühendisleri, Gıda Teknikerleri, Öğrenciler ve meslek şartı aranmaksızın herkes katılabilir.

Eğitim Ücreti: Ücretsiz

Eğitim için kayıt gereklidir, eğitim katılım linki kısa mesaj olarak gönderilecektir.

Eğitimler için isteyenlere katılım e-sertifikası düzenlenecektir, e-sertifika eğitimlerin sonunda 10 gün içinde mail adresinize gönderilecektir.

Bu akademide E- sertifika alınmasını özellikle tavsiye ediyoruz, sertifika alan katılımcılarımıza Eğitmenimizin kendi hazırlamış olduğu kurulum ve kalite dökümanları Eğitmenimiz tarafından hediye edilecektir.

Eğitime katılmak için aşağıda hazırladığımız eğitim başvuru formunu doldurunuz.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdrfAfpEoSMCSEBjq5agF9qWkjlqg3S1QWtonf-6n3mZZuMNg/viewform

Yazar: admin

Bir cevap yazın