Önemli Bir Fonksiyonel Gıda: Kolajen Dünyada; gelişen teknoloji, değişen sağlık algıları ve her geçen gün yenilenen gıda sektörünün inovatif etkileriyle, fonksiyonel gıdalara ilgi günden güne artmaktadır. Bilinen en yaygın tabiriyle fonksiyonel gıdalar; besleyicilik özelliklerinden öte vücuda faydalı ve sağlık üzerine iyileştirici etkileri bulunan, hastalıkları önleme ve/veya hastalık oluşmasına sebep olan riskleri azaltma gibi fonksiyonel etkileri...
Yetiştirilme Koşulları Coğrafi işaretli ilk tıbbi ve aromatik bitki Arapgir mor reyhanıdır. Bu bitki türü üzerinde yapılan araştırma ve çalışmalardan elde edilen yetiştirilme koşullarına aşağıda yer verilmiştir. Ocak-Nisan ayları arasında ekimi yapılan reyhan tohumlarının yaklaşık 20˚C sıcaklıkta 7-10 gün arasında çimlendiği görülmektedir. Nem seven bir bitkidir. Toprak ve iklim şartlarına göre sulama miktarı ve sıklığı değişim göstermektedir....