GIDAMUHDER GENEL BAŞKANIMIZ ABDUSSAMED BOYU’NUN TEREYAĞINDA YAPILAN TAĞŞİŞLER İLE İLGİLİ ORDU HAYAT GAZETESİ RÖPORTAJI Gıda ticareti küresel anlamda büyük bir gelişme göstermiş olup üreticiler ihtiyaçları olan hammaddeleri veya yardımcı maddelerin teminine yönelik tedarikçiler arasındaki rekabeti körüklemiş ve ekonomik olarak en ucuz kaynak olabilme adına mücadele vermelerine yol açmıştır. Neticede endüstriyel gıda üretim tesisleri de bir...
16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI “SU GIDADIR, SU HAYATTIR” GELECEĞİN GIDA SİSTEMLERİ VE “ADİL” SU KULLANIMI Dünya, Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından her yıl 16 Ekim’de kutlanan Dünya Gıda Günü, gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarımın önemine dikkat çekmek amacıyla dünya genelinde her sene çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu yıl, Dünya Gıda Günü teması...
Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Abdussamed Boyu, ‘7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği’ ile ilgili Ordu Hayat Gazatesi Röportajı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Aralık 2018`de alınan kararla, her yıl 7 Haziran`ın Dünya Gıda Güvenliği Günü olarak kutlanıyor. Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Abdussamed Boyu, ‘7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği’ adına bir yazı paylaştı. “Fırsat Oluşturması Bekleniyor” Gıda güvenliğini sağlamak...
Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Abdussamed Boyu’nun Salepin, Doğru Hasat ve Tüketimi Hakkında ki OrduHayat Gazetesi Röportajı Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtan, muhteşem aroması ve besleyici özellikleriyle salep, popüler bir içecek haline gelmiştir. Doğal kaynaklarından elde edilen salep, Türk mutfağının sevilen tatlarından biridir. Ancak, bu değerli bitkinin üretimi, hasadı ve tüketimiyle ilgili bazı püf noktaları...
Genel Başkan Yardımcımız Dr.Yusuf Esen Tarafından Nar Ekşili Soslara Getirilen Yasakla İlgili Türkiye Gazetesi’ne Yapılan Açıklama Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre; nar ekşisine nar, nar suyu ve/veya nar suyu konsantresi ve su dışında başka bir gıda bileşeni eklenemeyecek Nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı...
Kurban Bayramında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar İle İlgili Anadolu Ajansı Röportajı Kurban nasıl bir ortamda kesilmeli? Kurban kesimi için gerekli olan hijyenik şartların sağlanabilmesi için öncelikle belediye veya ilgili kuruluşların belirlemiş olduğu kesimhanelerin tercih edilmesi en uygunudur. Çünkü bu kesimhaneler, belirli bir düzene sahip olduğu için hijyen ve sanitasyon kurallarına uyulabilecek şartları zaten taşımaktadırlar. Ancak...
Kurban Bayramı Basın Açıklaması Ülkemizde 2021 yılında kesilen kurban sayısı, 2 milyon 750 bin küçükbaş ve 950 bin büyükbaş olmak üzere yaklaşık 3 milyon 700 bin olmuştur. Tüm bu kesimlerin bayramın ilk günü sabahtan üçüncü günü akşamına kadar yaklaşık 72 saat içerisinde yapılıyor olması da beraberinde bazı gıda güvenliği sorunlarını getirmektedir. Özellikle nüfus yoğunluğunun fazla...
Dünya Süt Günü Basın Açıklaması Ülkemizde ve dünyada ürün çeşitliliğinin artması, tüketicilerin önceki yıllara göre her geçen gün daha da bilinçlenmesi ve güvenilir gıdaya ulaşmanın zorlaşmasından dolayı sağlıklı besinlerin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Süt ve süt ürünleri de günümüzde, sağlıklı besinlerin başında gelmekte ve ulaşılması en kolay gıdalar olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Her ne kadar süt...
Ramazan Bayramı’nda Gıda Alışverişi ve Beslenme Hakkında Basın Açıklaması Pandeminin etkisinin kısmen azalması ve tedbirlerin hafifletilmesiyle birlikte, Ramazan Bayramı’nı daha rahat şartlarda geçirecek olmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Bayram günlerinde devam ettirdiğimiz en önemli geleneğimiz, mükellef sofralarla ve lezzetli ikramlarla misafirlerimizi ağırlamaktır. Bu nedenle yapılacak bayram alışverişlerinde gıda ürünlerine ağırlık vermekteyiz. Son zamanlarda gıda enflasyonunun...
Avrupa’daki Güncel Gıda Güvenliği Krizi Hakkında, Derneğimiz Adına Başkan Abdussamed Boyu’nun Milliyet Gazetesi’ne Vermiş Olduğu Röportaj ‘Sürpriz’ bakteri krizi büyüyor! Türkiye için uyardı: İfşa edilmeli Tüm dünya önde gelen gıda üreticilerine ait ürünlerde art arda insan sağlığına zararlı bakteriler tespit edilmesinin şokunu yaşıyor. Kinder Sürpriz çikolatalarında yaşanan salmonella krizinin ardından şimdi de Nestle‘nin donmuş pizzalarında tespit edilen E.coli...