19 May
pastörizatör-961x640
Yeni Bir Pastörizasyon Tekniği: MST

MST, HTST sürecine bir eklentidir. Düşük sıcaklık ve basınçta, süt üreticilerine ürünlerinin hem besin değerlerini ve lezzetini muhafaza etme hem de ürünleri uzun süre taze olarak pazarlamalarına olanak sağlar. MST, taze süte HTST pastörizasyonuna göre çok daha uzun yaklaşık 30 gün veya daha fazla bir raf ömrü sunar.

Daha fazla görüntüle
16 May
webc-1
Microsoft Power BI ile Yeni Nesil Raporlama ve İş Analitiği Eğitimi

Microsoft Power BI ile Yeni Nesil Raporlama ve İş Analitiği Eğitimi Eğitim İçeriği Yeni nesil iş zekası aracını kullanarak verilerinize erişim sağlanması İş ihtiyaçlarınıza yönelik verilerin bir araya getirilmesi Raporlarınıza konu olacak hesaplamaların yapılması ve KKN’lerin ölçülmesi Görselliği yüksek, kolay yorumlanabilir ve interaktif raporların tasarlanması Tasarımı yapılan raporların web ve mobil ortamda yayınlanması ve ilgili...

Daha fazla görüntüle
15 Eki
web site boyutu-1
Dünya Gıda Günü Basın Açıklaması

Dünya Gıda Günü Basın Açıklaması Bu sene 16 Ekim 2021 tarihinde 41’incisi gerçekleştirilecek olan Dünya Gıda Günü, aynı zamanda Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) kuruluşunun 76’ncı yıl dönümüdür. 150 farklı ülkede yapılan açlık yürüyüşü, sergiler, konserler, maratonlar gibi etkinlikler bu özel günü BM takviminin en önemli ve en ünlü günü haline getiriyor. Ayrıca...

Daha fazla görüntüle
13 Eyl
akilli-ambalajlama-1-1
Akıllı Ambalaj Nedir?

Akıllı Ambalaj Nedir? Gıdaların taşınması, depolanması gibi proseslerde karşılaşılabilecek sorunları iyileştirmek ve minimalize etmek amacıyla farklı metotlar geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam edilmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile beraber, tüketici aldığı ürünün kalitesi, içeriği, taşıma koşulları gibi kriterlerini merak etmektedir. Gelişen teknoloji ile birlikte tüketiciler, tükettikleri ürünleri internet üzerinden rahatlıkla araştırabilmekte ve sorularına cevap bulabilmektedirler. Gelişen teknoloji, beraberinde...

Daha fazla görüntüle
10 Eyl
Tahin - Tahin Üretimi Nedir ?
Tarihin En Eski Tohumlarından Susamın Hediyesi:Tahin

Tarihin En Eski Tohumlarından Susamın Hediyesi:Tahin Dünyada gıda tüketiminin hızla artmasına rağmen tüketilen besinlerin kıymeti fark edilmiyor. Gelişen endüstri sayesinde çeşit çeşit gıdaya hızla ulaşabiliyor olsak da asırlardır var olan, sofralardan eksilmeyen ve her gün bir şekilde buluştuğumuz gıdaların değerli içeriklerini incelemek, aslında bir nevi teşekkür etmek demek… Tarihin en eski tohumlarından olan, günümüze kadar...

Daha fazla görüntüle
22 May
web site boyutu-1
Damacana ve Su Pompasına Dikkat

Damacana ve Su Pompasına Dikkat Dernek Başkanımız Abdussamed Boyu’nun damacana ve su pompaları hakkında Türkiye gazetesine verdiği röportaj Pandemi döneminde damacana su satışları artarken, hijyen tartışmaları tekrar gündeme geldi. Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, “İnsanlar pandemi sebebiyle, kullandıkları suyun kalitesinin yüksek olması için ‘hazır su’ya yöneldi. Satışlar yüzde 50’nin üstünde arttı. Fakat damacana sular...

Daha fazla görüntüle
17 Nis
web site boyutu-1
Konuşma Ve İş İngilizcesi Eğitimi

Konuşma Ve İş İngilizcesi Eğitimi Mesleki alanlarda iyi bir kariyere sahip olmanın unsurları arasında İngilizce bilmek de bulunmaktadır. İş hayatında özellikle şirket ve firmaların ticari faaliyet alanlarının artması ve etkili bir iletişim becerisine sahip olmanın önemi her geçen gün artmaktadır. Bu açıdan bakıldığında İngilizce bilen personel ile bu işlerin yapılması şirketlerin, firmaların en temel beklentileri...

Daha fazla görüntüle
11 Nis
kalite eğitim siteee-1
ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Eğitimi

ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Eğitimi Çevre Yönetim Sistemi sistem standartlarının gerekleri nelerdir? Ulusal ve/veya uluslararası mevzuatlara uyum hangi yollarla sağlanır? Çevresel performansı artırmanın yolları nelerdir? Market Stratejileri neler olmalıdır? Firma itibar ve pazar payını nasıl artırabiliriz? Atıkları azaltarak ve verimliliği arttırarak maliyetlerde tasarruf sağlanması Acil durumlara (deprem, yangın, sel vb.) ve çevresel kazalara karşı...

Daha fazla görüntüle
05 Nis
site-1
Gıda Mühendisi Serda Çolak Yazılarıyla kivitadinda.com’da

Gıda Mühendisi Serda Çolak Yazılarıyla kivitadinda.com’da Yönetim Kurulu Üyemiz olan, Gıda Mühendisi ve Ekşi Maya Uzmanı Serda Çolak tecrübe ve birikimlerini sizlerle www.kivitadinda.com Kadın Portalı üzerinden aktaracak. Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği mezunu olan Çolak, ekmekçilik eğitimi ve ekşi maya üzerine çeşitli eğitimler vermektedir. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde master yapmış olan değerli üyemiz Çolak’ın yazılarına ulaşmaktan için...

Daha fazla görüntüle
09 Mar
sosyal haklar
İş Hayatında Sosyal Haklar ve Yetkiler

İş Hayatında Sosyal Haklar ve Yetkiler Eğitim İçeriği: Gıda mühendisinin iş hayatındaki yasal hakları konusunda bilgilendirme Deneme sürecinde veya staj süresince sözleşme ve haklarımızı bilme İşverenin gıda mühendisine ve çalışanlarına karşı sorumluluklarını öğrenme İş hayatındayken hukuki ve sosyal haklarımızı bilme Sigorta ve tazminat (maddi,manevi) hakkındaki bilinmesi gerekenler Haftalık ve günlük çalışma saatleri, molalar, ücretlendirme ve...

Daha fazla görüntüle