02 Mar
helal gıda-1
Helal Gıda Yönetim Sistemi Temel Bilgilendirme Eğitimi

Helal Gıda Yönetim Sistemi Temel Bilgilendirme Eğitimi 1 – Helal Sertifika Tarihçesi 2 – Helal Ürün Tarifi 3 – Helal Sertifikası Gerekliliği 4 – Tanımlar ve Kavramlar 5 – Temel Prensipler 6 – Ürünlerin Tayyib Durumu 7 – Hayvan Kesimi 8 – İstihale ve İstihlâk Meselesi 9 – Helal Gıda ve GDO 10 – Helal...

Daha fazla görüntüle
03 Şub
​​Kalite Yönetim Eğitimleri
Kalite Yönetim Sistemleri Eğitimleri

KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ EĞİTİMLERİ ​​Kalite Yönetim Sistemleri Eğitimlerinde her eğitim için ayrı ayrı başvuru alınacaktır. Bu ilan eğitim takvimi konusunda bilgilendirme amaçlı olup başvuru alınmayacaktır. Görselde 7. hafta eğitimi tarihi yanlış yazılmış doğrusu 2 Mayıs 2021 olacaktır Bir işletmede müşteri ve geçerli yasal ve düzenleyici gereklilikleri karşılayan güvenli gıda ürün ve hizmet sağlamak için neler...

Daha fazla görüntüle
07 Oca
66
Ekşi Hamur Fermantasyonu ve Ekmek Yapım AşamaIarı

Ekşi Hamur Fermantasyonu ve Ekmek Yapım AşamaIarı Gıda Mühendisi Serda ÇOLAK sizler için yazdı pdf olarak indirmekiçin Tıklayınız

Daha fazla görüntüle
01 Oca
4
Ülkemizde Gıda Güvenliği ve Gıda Mühendisleri Raporu

Ülkemizde Gıda Güvenliği ve Gıda Mühendisleri Raporu Gıda Mühedisleri Derneği- 13.03.2013 Gıda Güvenliği ve  Halk sağlığı açısından gıda güvenliğin önemi Gıda güvenliği sağlıklı gıda üretimini sağlamak amacıyla gıdaların üretim, işleme, saklama, taşıma ve dağıtım aşamalarında gerekli kurallara uyulması ve önlemlerin alınması olarak tanımlanmakta ve sağlıklı, sağlığa yararlı ve sağlıklı durumu korunmuş gıda kavramlarını içermektedir. Gıda güvenliği;...

Daha fazla görüntüle
31 Ara
123
Sn.Selman Ayaz’ı Ziyaret Ettik

Sn.Selman Ayaz’ı Ziyaret Ettik Genel Başkanımız Abdussamed Boyu ve Yönetim Kurulu Üyemiz Özkan Kaya, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda İşyerleri ve Kodeks Daire Başkanı Değerli Meslektaşımız Selman Ayaz Beyi ziyaret etti. Dernek olarak hazırladığımız projeler ve yapılacak eğitimlerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Derneğimize ve projelerimize verdiği kıymetli desteklerinden dolayı Selman Ayaz Beye teşekkür ediyoruz. ​ ​ ​...

Daha fazla görüntüle
30 Ara
Süt
Sorularla Süt Hakkında Bilinmesi Gerekenler

SORULARLA SÜT HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER Sütün sağlık açısından önemi nedir? Günlük süt tüketimi ne kadar olmalıdır?  Çiğ süt nedir, çiğ süt tüketimi sağlık açısından uygun mudur? Kaynatılmadan içilebilir mi? Çiğ sütler katkısız ve doğal deniyor, doğru mudur? Sokakta ya da market/bakkallarda süt satışı serbest mi ve güvenli midir? Satışta dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Çiğ sütün evde...

Daha fazla görüntüle
30 Ara
Gıda Mühendsileri istihdam anketi sonucu
Gıda Mühendisi İstihdam Analizi Anketi

Gıda Mühendisleri İstihdam Analizi Anketi Sonuç Raporu- Mart 2017 Gıda Mühendislerinin istihdam analizini yapmak üzere düzenlediğimiz ankette 1000 Gıda Mühendisi katılım sağlamıştır. Ankette, gıda mühendislerine çalışıp çalışmadığı, hangi sektörde çalıştığı, ne kadar maaş aldığı, ne kadar sürede iş bulduğu, İstihdamı zorunlu personel olarak çalışıp çalışmadığı, mesleki şartlardan memnuniyet durumu, mesleki sıkıntıların kaynağı gibi konularla ilgili sorular...

Daha fazla görüntüle
26 Ara
Gıda Mühendisleri
İSZÜ Gıda Mühendisliği Öğrencilerinin Düzenlediği Söyleşiye Katıldık

İSZÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN DÜZENLEDİĞİ SÖYLEŞİYE KATILDIK İSTANBUL Sebahattin Zaim Üniversitesi Gıda Kulübü tarafından organize edilen Gıda Mühendisliğinde Tecrübe Paylaşımı Semineri Dernek Başkanımız Abdussamed BOYU ve Başkan Yardımcımız Bilal YILDIRIM’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Gıda mühendisliği bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Halime PEHLİVANOĞLU ve Hüsniye İMAMOĞLU’nun da katıldığı seminer Bilal YILDIRIM’ın dernek çalışmalarını aktardığı sinevizyon sunumuyla başladı. Sunumda kuruldukları günden bu...

Daha fazla görüntüle
25 Ara
Çikolata
Gerçek Çikolata Diye Kokolin Yemeyin!

Gerçek çikolata diye kokolin yemeyin! Kalitesiz kokolinlere dikkat edin! Bayramlarda en çok tüketilen ürünlerden olan çikolata da dikkat edilmesi gereken en  önemli nokta; çikolata- kokolin ayrımı.  Bu ürünü alırken çikolata ve kokolin ayrımına dikkat edilmesi gerekiyor. Çikolata gerçek çikolata yağından kakaoyla birlikte üretilen sağlıklı ve lezzetli bir üründür ancak kokolin üretiminde gerçek çikolata yerine farklı...

Daha fazla görüntüle
25 Ara
Ekran Görüntüsü (20)
Devlet Personel Başkanlığı Ziyareti

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Abdussamed BOYU ve beraberindeki heyet Devlet Personel Başkanı Sayın Mehmet Ali KUMBUZOĞLU’nu Makamında ziyaret etmiştir. Gıda Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın BOYU, Dernek olarak gıda mühendislerinin kamu ve özel sektörde istihdam olanaklarının artırılması hususunda görüşme ve değerlendirmelerde bulunmak amacıyla Devlet Personel Başkanlığını ziyaret ettiklerini dile getirmiştir. Devlet Personel...

Daha fazla görüntüle