24 Ara
Ekran Görüntüsü (22)
Heyetimizin Ankara Temasları

HEYETİMİZİN ANKARA TEMASLARI Yönetim Kurulu Başkanımız  Abdussamed Boyu başkanlığındaki heyet, gıda mühendislerinin özel sektörde ve kamuda yaşamış olduğu sıkıntılar ve derneğin çalışmalarıyla ilgili bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. 3 gün süren yoğun bir görüşme trafiğinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı yetkilileriyle görüşüldü, bu kapsamda bütün siyasi partilerden ve...

Daha fazla görüntüle
22 Ara
Mali Yardım araçları eğitimi
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı IPA Temel Eğitimi

​KATILIM ÖNCESi MALi YARDIM ARACI IPA TEMEL EĞİTİMİ (FİNANSAL VE TEKNİK DESTEKLER) Avrupa Birliği tarafından sağlanan malî yardım programları nelerdir? Türkiye AB tarafından sağlanan malî yardımlardan faydalanabiliyor mu? IPA ve IPARD Programları nedir, kapsamları nelerdir? IPA ve IPARD Programları  ile hayata geçen yatırımlar nelerdir?  IPA ve IPARD kapsamında proje hazırlamak zor mu? Gıda sektörü bu...

Daha fazla görüntüle
22 Ara
3
Ahmet KAPLAN’a Teşekkür Ziyareti

Ahmet KAPLAN’a Teşekkür Ziyareti Yönetim Kurulu Başkanımız  Abdussamed Boyu kaleme aldığı köşe yazılarıyla gıda mühendislerine desteklerini esirgemeyen, gıda mühendislerinin istihdamının önemini vurgulayan Star Gazetesi İzmir Temsilcisi ve yazarı Ahmet Kaplan Bey’i ziyaret ederek verdikleri destek için teşekkürlerini iletti ve diğer projelerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Daha fazla görüntüle
20 Ara
Gıda Sektörü
Gıda Sektörü ve Sorunları AİBÜ’de Konuşuldu

Gıda Sektörü ve Sorunları AİBÜ’de Konuşuldu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Topluluğu tarafından Kültür Merkezinde ‘Gıda Sektöründeki Problemler ve Çözüm Önerileri’ konulu panel düzenlendi. Moderatörlüğünü AİBÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Çakır’ın yaptığı panele Gıda Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdussamed Boyu ve Gıda Teknolojisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Halkman katıldı....

Daha fazla görüntüle
19 Ara
bilimsel araştırma eğitimi
Gıda Mühendisliğinde Bilimsel Araştırma Yöntemleri Eğitimi

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİMİ Yüksek lisans veya doktora eğitimi alan ya da akademik çalışma düşünenler hangi bilimsel araştırma yöntemlerini kullanmalı? Gıda bilimi ve teknolojisi alanı ile ilgili konularda hangi hususlara dikkat edilmeli? Gıda ile ilgili konulara bilimsel bir bakış açısı nasıl kazanılır? Gıda mühendisliği alanında çalışanların, proje hazırlama, laboratuvar uygulama ve temel araştırma...

Daha fazla görüntüle
18 Ara
ambalaj eğitimi
Flexible Ambalajlara Genel Bakış Eğitimi

Flexible Ambalajlar ve Ambalajlara Genel Bakış Eğitimi Gerçekleşti Flexible Ambalajlar ve Ambalajlara Genel Bakış Eğitimini Mithat Türkmen Bey’in eğitmenliğinde gerçekleştirdik. 11 Nisan Cumartesi günü bu konuda workshop yapılacaktır. Katılım sağlayan çok değerli meslektaşlarımıza ve Eğitmen Mithat Türkmen Bey’e teşekkür ediyoruz.

Daha fazla görüntüle
12 Ara
Ekran Görüntüsü (18)
Gıda Mühendisleri Mutsuz! Yeni Dönemde Sorunlarımıza Acil Çözüm Bekliyoruz

GIDA MÜHENDİSLERİ MUTSUZ! YENİ DÖNEMDE SORUNLARIMIZA ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ Basın Açıklaması:2016/1 Konu: Gıda Mühendislerinin sektörde yaşadığı sıkıntılar        Ülkemizde son yıllarda yaşanan gıda güvenliği, taklit ve tağşiş skandalları ve bunlara yönelik çözüm önerilerimizi her platformda dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Yaşanan bu süreçte taklit ve tağşişe başvuran üreticiler haksız kazanç sağlamakta, tüketici...

Daha fazla görüntüle
10 Ara
Gıda Terörü
Gıda Terörü Nasıl Biter?

GIDA TERÖRÜ NASIL BİTER? Basın Açıklaması:2016/2 Konu: Taklit ve tağşişe başvuran firmaların açıklanması hk. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gıdalarda taklit ve tağşiş yapan 229 firmayı açıkladı. Açıklanan listede,  peynirde nişasta, sucukta tek tırnaklı eti, lahmacunda at eti, yoğurtta jelatin, tereyağında bitkisel yağ, zeytinyağında pirina yağı, balda şeker ve glukoz şurubu, çikolatada, kahvede ve aromalı...

Daha fazla görüntüle