Gıda Mühendisleri Derneği > Yazılar >
11 Eki
web site boyutu-1
Mesleki Sektörel Eğitimler: Un ve Unlu Mamüller

Mesleki Sektörel Eğitimler: Un ve Unlu Mamüller Ülkelerin gelişmişlik seviyesi, sosyo-ekonomik yapıları ve bireylerin beslenme alışkanlıkları her geçen gün değişim göstermekle birlikte tüm dünyada ve ülkemizde unlu mamüller toplumların en önemli besin kaynağını oluşturmaktadır. Unlu mamüller, nüfusun gıda maddeleri, gereksinimi karşılaması, tarıma dayalı sanayinin hammadde kaynağını oluşturması, istihdam yaratması, dışa bağımlılığın azaltılması gibi nedenlerle ekonomi...

Daha fazla görüntüle
06 Eki
Süt ve Süt Ürünleri Tesisi Kurulumu
Süt ve Süt Ürünleri Üretim Tesisi Kurulumu Eğitimi

Süt ve Süt Ürünleri Üretim Tesisi Kurulumu Eğitimi Sağlıklı beslenme açısından önemli bir yere sahip olan süt ve süt ürünlerinin üretimi Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde hızlı bir şekilde artmaktadır. Süt tüketiminin Avrupa ortalamasının dörtte biri kadar olması Türkiye’de süt ve süt ürünlerine olan talebin ekonomik gelişmelere bağlı olarak önümüzdeki yıllarda hızla artacağını göstermektedir. Üretim...

Daha fazla görüntüle
29 Haz
Yönetsel Beceri Geliştirme Programı-1
Yönetsel Beceri Geliştirme Programı

Yönetsel Beceri Geliştirme Programı Bu programın amacı, kişilerin günümüz başarılı işletmelerinde, kurumsal hedeflere ulaşabilmek için mevcut insan kaynağını tüm yönleri ile yönetmek ve yönlendirerek geliştirmek, kişisel yetkinliğini ve yönetimsel becerilerini her geçen gün arttırarak yöneticilik ve liderlik algılarını genişletmek, bu alanda etkin kullanabilecekleri beceriler kazanmalarını sağlamaktır. Program sonunda katılımcılar yönetim becerilerinin geliştirilmesi ile ilgili en...

Daha fazla görüntüle
22 May
103-1
Süt Sektörü Eğitimi

Süt Sektörü Eğitimi İlginizi Çekebilir: Beslenmemiz Açısından Önemli Bir Bileşen Süt Gelişmekte olan ülkelerde kişi başına düşen gelir ve nüfustaki artış, zorunlu gıda maddesi olan ve insan beslenmesinde önemli bir yer tutan süt ve süt ürünleri tüketimini arttırmıştır. Talepte meydana gelen bu artış süt ve süt ürünlerinin üretiminin ve ticaretinin de artmasına neden olmuştur. Günümüzde...

Daha fazla görüntüle
03 May
excel eğitimi
İş Hayatında En Çok Kullanılan Excel Fonksiyonları

İş Hayatında En Çok Kullanılan Excel Fonksiyonları Excel ne işe yarar? Verilerle nasıl çalışılır? Dosya işlemleri nelerdir? Hızlı erişim çubuğunu nasıl kullanırız? Veri analizi nasıl yapılır? İstatistiksel rapor nasıl hazırlanır? İş hayatında en çok kullanılan Excel fonksiyonları nelerdir? Bunun gibi ve daha birçok sektörle ilgili bir sürü yeni bilgiler ve exceli rahatlıkla kullanmayı öğreneceğiniz excel...

Daha fazla görüntüle
25 Nis
İç tetkikçi Eğitimi
ISO 19011:2018 İç Tetkikçi Eğitimi

ISO 19011:2018 İç Tetkikçi Eğitimi Kalite Yönetim Sistemleri nasıl tetkik edilir? Standardın şartlarına ve oluşturulan kalite yönetim sistemi şartlarına uyumlu olup olmadığı ve etkin olarak uygulanıp uygulanmadığını, sürdürülmediği nasıl tespit edilir? Kuruluş İçi Tetkikler ve Tedarikçi Tetkiklerde nelere dikkat edilir? Tetkikin amacı nedir? Tetkik çeşitleri nelerdir? Tetkikin faydaları nelerdir? Tetkikin yönetimi ve planlanması nasıl yapılmalıdır?...

Daha fazla görüntüle
19 Nis
web site boyutu-1
Catering Akademi

Catering Akademi Hazır yemek hizmeti, insanların bir arada zaman geçirdiği kamu kuruluşları, yatılı okullar, üniversiteler, öğrenci yurtları, fabrikalar, oteller, askeri kışlalar, hastaneler, çocuk ve yaşlıların barındığı yerlerde toplu olarak pişirilen ve birlikte yenilen yemek işlemidir. Özellikle sanayi tesislerinin zamanla yarışır olması, işverenlerin, personelinin yeme içme ihtiyacını kendi tesisinde karşılama zorunluluğunu ortaya çıkartmıştır. Bu zorunluluk Hazır...

Daha fazla görüntüle
17 Nis
web site boyutu-1
Konuşma Ve İş İngilizcesi Eğitimi

Konuşma Ve İş İngilizcesi Eğitimi Mesleki alanlarda iyi bir kariyere sahip olmanın unsurları arasında İngilizce bilmek de bulunmaktadır. İş hayatında özellikle şirket ve firmaların ticari faaliyet alanlarının artması ve etkili bir iletişim becerisine sahip olmanın önemi her geçen gün artmaktadır. Bu açıdan bakıldığında İngilizce bilen personel ile bu işlerin yapılması şirketlerin, firmaların en temel beklentileri...

Daha fazla görüntüle
15 Nis
web site boyututttt-1
Gıdanın Koruyucu Bariyeri: Ambalajlama

Gıdanın Koruyucu Bariyeri: Ambalajlama GIDANIN KORUYUCU BARİYERİ: AMBALAJLAMA ETKİNLİĞİ Eğitim içeriği: Gelişen teknolojiyle birlikte oraya çıkan yeni nesil ambalaj teknolojileri, Gıda firmalarında ambalaj süreç işleyişi hakkında detaylı bilgiler, Ambalajda Ar-Ge çalışmaları, Ambalaj tasarımı ve ambalaj tasarımında çözüm yolları, Ambalaj hakkında fikirlerinizi paylaşabileceğiniz bir fikir atölyesi, Eğitmenler:  1.Hafta 24 Nisan Prof. Dr. Zehra AYHAN yeni nesil...

Daha fazla görüntüle
09 Nis
güvenilir gıda site-1
Güvenilir Gıda Tüketim Seminerleri Projesi

Güvenilir Gıda Tüketim Seminerleri Projesi Endüstrinin hızla geliştiği bir dönemde bütün dünyayı etkisi altına alan pandemiyi ve  artan dünya nüfusunu dikkate aldığımızda sağlıklı ve güvenilir gıdanın önemi artmış oldu buna paralel olarak bu yönde talep de artmış oldu. Endüstriyel gıda üretimi artarken bunun yanında organik ya da doğal gıdaya yöneliş artmış durumda.  Özelikle organik ve...

Daha fazla görüntüle