Ekşi Hamur Fermantasyonu ve Ekmek Yapım AşamaIarı Gıda Mühendisi Serda ÇOLAK sizler için yazdı pdf olarak indirmekiçin Tıklayınız
TOPLU YEMEK SEKTÖRÜ UZMANLIK EĞİTİMLERİ Güncel Eğitim Takvimi: Toplu yemek sektöründe süreç yönetimi nasıl olmalıdır? Toplu yemek sektöründe gıda mühendislerinin ve diğer teknik personellerin görev ve sorumlulukları nelerdir? Haftalık ve aylık yemek menüleri nasıl hazırlanır? Kalori değeri nasıl hesaplanır? Maliyet hesabı nasıl yapılır? Toplu yemek sektörü için hangi kalite belgeleri gereklidir? Bu belgeler nasıl alınır, uygulanması ve takibi...
GIDAMO İstanbul Şube’yi Ziyaret Ettik Gıda Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yeni yönetimine ziyarette bulunduk, tebriklerimizi ilettik. Önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulunduk.
GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI’NA TEBRİK ZİYARETİ Dernek Yönetim Kurulu heyeti tarafından Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’ne ziyaret gerçekleştirildi. GIDAMO İstanbul Şube genel kurulunda seçimlerini kazanarak yönetime gelen Yeni Yönetim Kurulu Üyeleriyle gerçekleşen görüşmeye, Yönetim Kurulu Başkanımız Abdussamed BOYU ile birlikte Yönetim Kurulu Üyelerimiz Bilal YILDIRIM, Beytullah ÇİÇEN ve Yusuf Muhammed ÖZYAŞAR katıldı. GIDAMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı İsa TAHTA ve Yönetim Kurulu üyelerinin tebrik...
GIDA ETİKETLEME VE TÜKETİCİLERİ BİLGİLENDİRME YÖNETMELİĞİ EĞİTİMİ (WORKSHOP) Uyum süresi dolan yönetmelik işletmelere ne gibi sorumluluklar getiriyor? Gıda etiketlerinde bildirimi zorunlu olan hususlar neler? Hangi gıdaların etiketinde ya da ambalajında “doğal” ifadesi bulunabilir? Allerjen gıdalar neler, nasıl bildirilmeli? Negatif ve Pozitif Beyanlar neler? %100, Saf, Geleneksel, Ev Yapımı, Orijinal, Taze terimlerinin etikette kullanımı nasıl olmalı? Bileşen miktarı...
HEYETİMİZİN ANKARA TEMASLARI Yönetim Kurulu Başkanımız Abdussamed Boyu başkanlığındaki heyet, gıda mühendislerinin özel sektörde ve kamuda yaşamış olduğu sıkıntılar ve derneğin çalışmalarıyla ilgili bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. 3 gün süren yoğun bir görüşme trafiğinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı yetkilileriyle görüşüldü, bu kapsamda bütün siyasi partilerden ve...
KATILIM ÖNCESi MALi YARDIM ARACI IPA TEMEL EĞİTİMİ (FİNANSAL VE TEKNİK DESTEKLER) Avrupa Birliği tarafından sağlanan malî yardım programları nelerdir? Türkiye AB tarafından sağlanan malî yardımlardan faydalanabiliyor mu? IPA ve IPARD Programları nedir, kapsamları nelerdir? IPA ve IPARD Programları ile hayata geçen yatırımlar nelerdir? IPA ve IPARD kapsamında proje hazırlamak zor mu? Gıda sektörü bu...
GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİMİ Yüksek lisans veya doktora eğitimi alan ya da akademik çalışma düşünenler hangi bilimsel araştırma yöntemlerini kullanmalı? Gıda bilimi ve teknolojisi alanı ile ilgili konularda hangi hususlara dikkat edilmeli? Gıda ile ilgili konulara bilimsel bir bakış açısı nasıl kazanılır? Gıda mühendisliği alanında çalışanların, proje hazırlama, laboratuvar uygulama ve temel araştırma...