MST, HTST sürecine bir eklentidir. Düşük sıcaklık ve basınçta, süt üreticilerine ürünlerinin hem besin değerlerini ve lezzetini muhafaza etme hem de ürünleri uzun süre taze olarak pazarlamalarına olanak sağlar. MST, taze süte HTST pastörizasyonuna göre çok daha uzun yaklaşık 30 gün veya daha fazla bir raf ömrü sunar.
7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü Basın Açıklaması ‘SAĞLIKLI YARINLAR İÇİN BUGÜN GÜVENİLİR GIDA’ Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Aralık 2018`de alınan kararla, her yıl 7 Haziran`ın Dünya Gıda Güvenliği Günü olarak kutlanması kararı alınmıştır. Gıda güvenliğini sağlamak için kurumların, üreticilerin ve tüketicilerin birlikte çalışmaları şarttır. Gıda kaynaklı risklerin önlenmesine, tespit edilmesine ve yönetilmesine yardımcı...
TV5 Sabah Gündemi’nin Konuğu Olduk Yönetim Kurulu Başkanımız Abdussamed BOYU TV5 Sabah Gündemi programında Abdulkadir ÖZTÜRK’ün konuğu olarak domuz eti skandalları, yaşanan gıda terörü vakaları ve gıda mühendislerinin istihdamı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.