18 Eyl
Gıda Güvenliği
Gıda Güvenliği, Gıda Mühendislerinin Rolü, Taklid-Tağşiş ve Gıda Okuryazarlığı – Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fatih EFE Röportajı

Gıda Güvenliği, Gıda Mühendislerinin Rolü, Taklid-Tağşiş ve Gıda Okuryazarlığı – Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fatih EFE Röportajı Gıda Güvenliği, Halk Sağlığı Açısından Gıda Güvenliğinin Önemi Nedir? Gıda güvenliği; tarladan sofralarımıza kadar gelen her ürünün, üretiminin her aşamasında gerekli kontroller yapılmış, sağlıklı ve güvenilir ürünlerin temin edilmesini zorunlu kılmaktadır. Günümüzde dünya nüfusunun hızla artmasına...

Daha fazla görüntüle
29 Ağu
Kobilife Dergisi Röportajı
Kobilife Dergisi Röportajı

Kobilife Dergisi Röportajı GIDA MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ BAŞKANI: ABDUSSAMED BOYU 1) Gıda Mühendisleri Derneği’ni Tanıyabilir Miyiz? Gıda Mühendisleri Derneği, 2013 yılında kendini mesleğine adamış bir grup gıda mühendisi tarafından kurulmuştur. Gıda ve mühendislik alanlarında; gıda mühendisliği mesleğinin prensipleri ve teknikleri çerçevesinde katılıma, paylaşıma ve ekip çalışmasına dayalı bir anlayışla gıda mühendisliği dünyasına öncülük etmeyi kendisine vizyon...

Daha fazla görüntüle
07 Haz
web site boyutu-1
7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü Basın Açıklaması

7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü Basın Açıklaması ‘SAĞLIKLI YARINLAR İÇİN BUGÜN GÜVENİLİR GIDA’ Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Aralık 2018`de alınan kararla, her yıl 7 Haziran`ın Dünya Gıda Güvenliği Günü olarak kutlanması kararı alınmıştır. Gıda güvenliğini sağlamak için kurumların, üreticilerin ve tüketicilerin birlikte çalışmaları şarttır.  Gıda kaynaklı risklerin önlenmesine, tespit edilmesine ve yönetilmesine yardımcı...

Daha fazla görüntüle
02 Haz
Süt Günü
1 Haziran Dünya Süt Günü Basın Açıklaması

1 Haziran Dünya Süt Günü Röportajı Dernek Başkanımız Abdussamed Boyu 1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle basın bildirisi yayınladı. Basın bildirisinde aşağıdaki konulara yer verildi. SORULARLA SÜT HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER                   1-Sütün sağlık açısından önemi nedir? Süt insanoğlunun beslenmesinde vazgeçilmez bir kaynaktır. Anne sütüyle beslenen bebekler dışında her yaş grubunun tüketmesi gerekir. Süt insan yaşamının her...

Daha fazla görüntüle
22 May
web site boyutu-1
Damacana ve Su Pompasına Dikkat

Damacana ve Su Pompasına Dikkat Dernek Başkanımız Abdussamed Boyu’nun damacana ve su pompaları hakkında Türkiye gazetesine verdiği röportaj Pandemi döneminde damacana su satışları artarken, hijyen tartışmaları tekrar gündeme geldi. Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, “İnsanlar pandemi sebebiyle, kullandıkları suyun kalitesinin yüksek olması için ‘hazır su’ya yöneldi. Satışlar yüzde 50’nin üstünde arttı. Fakat damacana sular...

Daha fazla görüntüle
22 Şub
00
Genel Başkanımız Abdussamed Boyu’nun TRT Haber’e Verdiği Röportaj

Genel Başkanımız Abdussamed Boyu’nun TRT Haber’e Verdiği Röportaj Gıda etiket okur-yazarlığı hakkında genel başkanımız Abdussamed Boyu’nun TRT Habere verdiği Röportaj; Etiketleri dikkatli okuyun ambalaj sizi yanıltmasın Ürün etiketlerindeki basit bir kelime oyunu sizi kolayca yanıltabilir. Örneğin nar ekşisi almaya gidip, içinde yalnızca nar aroması olan bir sosla dönebiliriz. Ya da buğday unu ekmeği yerine, buğday...

Daha fazla görüntüle