Gıda Mühendisleri Derneği > Yazılar >
30 Haz
Hamburger Köftesindeki Katkı ve Koruyucu Maddeler
Hamburger Köftesindeki Katkı ve Koruyucu Maddeler

Hamburger Köftesindeki Katkı ve Koruyucu Maddeler Marketlerde satılan hamburger köftelerine baktığımızda genellikle içeriklerinde katkı maddesi olarak bitkisel liflerin ve antioksidanların kullanıldığını, koruyucu olarak ise sodyum asetat vb. kimyasalların kullanıldığını görüyoruz. Fast food zincirlerindeki hamburger etlerinde ise monosodyum glutamat lezzet arttırıcı olarak kullanılmaktadır. Bu maddeleri yakından incelersek, Bitkisel Lifler: Havuç, bezelye, selüloz, portakal vb. ürünlerden elde...

Daha fazla görüntüle
02 Haz
Sodyum Metabisülfit
Katkı Maddesi: Sodyum Metabisülfit

Sodyum Metabisülfit Sodyum metabisülfit E223 kodlu bir  katkı maddesidir. Bir tür inorganik tuz olup yağların oksitlenmesini ve besinlerin koyulaşmasını engelleyen bir katkı maddesidir. Sodyum metabisülfit kömür katranından elde ediliyor ama rengi beyazdır. Bu katkı maddesi besinlerin uzun süre muhafaza edilmesinde kullanılır. Sodyum metabisülfit (SMB), yiyecek ve içecek endüstrisinde koruyucu ve sterilizasyon amacına yönelik kükürt dioksit...

Daha fazla görüntüle
18 May
Gıda Takviyeleri
Gıda Takviyeleri

Gıda Takviyeleri Merhaba Bu yazımızda sizlere son zamanların trend konularından olan ve adını sıkça duyduğumuz gıda takviyelerinden bahsediyor olacağız. Gıda takviyesi nedir, zararları var mıdır, sağlıklı beslenmede nelere dikkat etmeliyiz? Hadi birlikte inceleyelim… İçinde birden fazla besin ögesi bulunan, vitamin, mineral, protein, bitkiler, bitkisel kaynaklı maddeler, aminoasitler ve benzeri bileşenler ile bunların konsantresi veya özlerinden...

Daha fazla görüntüle