Gıda Mühendisleri Derneği > Yazılar >
01 Haz
WhatsApp Image 2022-06-01 at 17.50.39
Dünya Süt Günü Basın Açıklaması

Dünya Süt Günü Basın Açıklaması Ülkemizde ve dünyada ürün çeşitliliğinin artması, tüketicilerin önceki yıllara göre her geçen gün daha da bilinçlenmesi ve güvenilir gıdaya ulaşmanın zorlaşmasından dolayı sağlıklı besinlerin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Süt ve süt ürünleri de günümüzde, sağlıklı besinlerin başında gelmekte ve ulaşılması en kolay gıdalar olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Her ne kadar süt...

Daha fazla görüntüle
16 May
webc-1
Microsoft Power BI ile Yeni Nesil Raporlama ve İş Analitiği Eğitimi

Microsoft Power BI ile Yeni Nesil Raporlama ve İş Analitiği Eğitimi Eğitim İçeriği Yeni nesil iş zekası aracını kullanarak verilerinize erişim sağlanması İş ihtiyaçlarınıza yönelik verilerin bir araya getirilmesi Raporlarınıza konu olacak hesaplamaların yapılması ve KKN’lerin ölçülmesi Görselliği yüksek, kolay yorumlanabilir ve interaktif raporların tasarlanması Tasarımı yapılan raporların web ve mobil ortamda yayınlanması ve ilgili...

Daha fazla görüntüle
10 Nis
web site boyutu-1
Avrupa’daki Güncel Gıda Güvenliği Krizi Hakkında, Derneğimiz Adına Başkan Abdussamed Boyu’nun Milliyet Gazetesi’ne Vermiş Olduğu Röportaj

Avrupa’daki Güncel Gıda Güvenliği Krizi Hakkında, Derneğimiz Adına Başkan Abdussamed Boyu’nun Milliyet Gazetesi’ne Vermiş Olduğu Röportaj ‘Sürpriz’ bakteri krizi büyüyor! Türkiye için uyardı: İfşa edilmeli Tüm dünya önde gelen gıda üreticilerine ait ürünlerde art arda insan sağlığına zararlı bakteriler tespit edilmesinin şokunu yaşıyor. Kinder Sürpriz çikolatalarında yaşanan salmonella krizinin ardından şimdi de Nestle‘nin donmuş pizzalarında tespit edilen E.coli...

Daha fazla görüntüle
03 Şub
web site boyutu-1
Mesleki Sektörel Eğitimler: Su Ürünleri

Mesleki Sektörel Eğitimler: Su Ürünleri Su ürünleri, hayvansal protein ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayabilen değerli bir besindir. FAO, hızlı nüfus artışı ve azalan gıda kaynakları sebebiyle gelecek 20 yılda hayvansal ürün talebinin iki kat artacağını ve bu protein ihtiyacının yaklaşık %20’sinin su ürünlerinden karşılanacağını öngörmekle birlikte dünya genelinde son 10 yılda en fazla gelişim gösteren...

Daha fazla görüntüle
29 Oca
web site boyutu-1
Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Seçimlerinde MGP Adaylarını Destekliyoruz

Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Seçimlerinde MGP Adaylarını Destekliyoruz Genel Başkan Yardımcımız Selami Yıldız Bey’in de Yönetim Kurulu adayı olduğu Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Seçimlerinde Turuncu Liste ile Mesleki Gelişim Platformu adaylarına oylarınızı bekliyoruz. Tüm meslektaşlarımızı oy kullanmaya davet ediyoruz. Oy Kullanma Adresi Tmmob Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi(0212) 251 49 00https://maps.app.goo.gl/qxBU89BYr92rnedx6 Oy Nasıl Kullanılır?

Daha fazla görüntüle
07 Oca
6
ESL(Extended Shelf Life) Teknolojisinin İçme Sütü Üretimindeki Yeri

ESL(Extended Shelf Life) Teknolojisinin İçme Sütü Üretimindeki Yeri Süt, içerisinde protein, yağ, laktoz, mineral madde ve su bulunduran bir tüketim maddesidir. Bileşimindeki miktarlar hayvanın türüne, ırkına, çevre şartlarına, sağım şekli ve zamanına göre farklılık gösterir. Özetlemek gerekirse, aşağıdaki tabloda inek sütüne ait yaklaşık değerler verilmiştir: Canlıların dünyaya geldikten sonra tüketmeleri gereken ilk hayati sıvının anne...

Daha fazla görüntüle
23 Ara
Gıda Mühendisleri İstihdam Raporu
Gıda Mühendisleri İstihdam Raporu

Gıda Mühendisleri İstihdam Raporu Gıda mühendisi; üretici ve tüketici arasında bir köprü görevi görüp, doğruları ve yanlışları hem üreticiye hem tüketiciye ulaştıran ve bunun sonucunda tüketiciye kaliteli gıdanın ulaşmasını sağlayan meslek grubudur. Kaliteli gıdanın tüketiciye ulaşmasını ve kaliteli üretim sürecinin gerçekleşmesini sağlayacak yeterli donanıma ancak gıda mühendisleri sahiptir. Fakat ülkemizde gıda mühendisleri birçok sebepten ötürü...

Daha fazla görüntüle
29 Eki
Çam Balı
GIDAMUHDER Başkanı Abdussamed Boyu’nun Çam Balı İle İlgili Röportajı

Dünya çam balı üretiminin yüzde 95’ini Türkiye karşılıyor ancak geçen yaz Ege’de yaşanan orman yangınları sonrası bu üretimde yüzde 90-95 oranında düşüş bekleniyor. “Yaşanan global bir felaket” diyen uzmanlar, çarpıcı yorumlarda bulundu. 1) Çam balının yok olmasıyla birlikte Türkiye’yi gelecekte hangi tehlikeler bekliyor? Aslında çam balının yok olmasını arıların yok olması açısından değerlendirmek gerekli diye düşünüyorum. Doğadaki çok sayıda...

Daha fazla görüntüle
26 Eki
Güvenilir Gıda Tüketim Seminerleri
Güvenilir Gıda Tüketim Seminerleri Projesi

Güvenilir Gıda Tüketim Seminerleri Projesi Endüstrinin hızla geliştiği bir dönemde bütün dünyayı etkisi altına alan pandemiyi ve  artan dünya nüfusunu dikkate aldığımızda sağlıklı ve güvenilir gıdanın önemi artmış oldu buna paralel olarak bu yönde talep de artmış oldu. Endüstriyel gıda üretimi artarken bunun yanında organik ya da doğal gıdaya yöneliş artmış durumda.  Özelikle organik ve...

Daha fazla görüntüle
18 Eyl
Gıda Güvenliği
Gıda Güvenliği, Gıda Mühendislerinin Rolü, Taklid-Tağşiş ve Gıda Okuryazarlığı – Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fatih EFE Röportajı

Gıda Güvenliği, Gıda Mühendislerinin Rolü, Taklid-Tağşiş ve Gıda Okuryazarlığı – Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fatih EFE Röportajı Gıda Güvenliği, Halk Sağlığı Açısından Gıda Güvenliğinin Önemi Nedir? Gıda güvenliği; tarladan sofralarımıza kadar gelen her ürünün, üretiminin her aşamasında gerekli kontroller yapılmış, sağlıklı ve güvenilir ürünlerin temin edilmesini zorunlu kılmaktadır. Günümüzde dünya nüfusunun hızla artmasına...

Daha fazla görüntüle