16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI “SU GIDADIR, SU HAYATTIR” GELECEĞİN GIDA SİSTEMLERİ VE “ADİL” SU KULLANIMI Dünya, Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından her yıl 16 Ekim’de kutlanan Dünya Gıda Günü, gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarımın önemine dikkat çekmek amacıyla dünya genelinde her sene çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu yıl, Dünya Gıda Günü teması...
Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Abdussamed Boyu, ‘7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği’ ile ilgili Ordu Hayat Gazatesi Röportajı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Aralık 2018`de alınan kararla, her yıl 7 Haziran`ın Dünya Gıda Güvenliği Günü olarak kutlanıyor. Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Abdussamed Boyu, ‘7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği’ adına bir yazı paylaştı. “Fırsat Oluşturması Bekleniyor” Gıda güvenliğini sağlamak...
Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Abdussamed Boyu’nun Salepin, Doğru Hasat ve Tüketimi Hakkında ki OrduHayat Gazetesi Röportajı Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtan, muhteşem aroması ve besleyici özellikleriyle salep, popüler bir içecek haline gelmiştir. Doğal kaynaklarından elde edilen salep, Türk mutfağının sevilen tatlarından biridir. Ancak, bu değerli bitkinin üretimi, hasadı ve tüketimiyle ilgili bazı püf noktaları...
Genel Başkanımız Abdussamed Boyu Tarafından Nar Ekşili Soslara Getirilen Yasakla İlgili Milliyet Gazetesi’ne Yapılan Açıklama Nar ekşisi izlenimi veren sosların 30 Haziran 2024’ten itibaren satışı yasaklanıyor. Yasakla birlikte piyasada taklit ve tağşiş ürünlerin artabileceği yönünde endişeler bulunuyor. Genel Başkanımız Abdussamed Boyu’nun Nar Ekşili Soslara Getirilen Yasakla İlgili Milliyet Gazetesi’ne Yaptığı açıklamaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/narli-soslara-yasak-yolda-6922234
Gıda İşletmelerinde Hijyen Uygulamaları Eğitimi Eğitime katılmak için aşağıda hazırladığımız eğitim başvuru formunu doldurunuz. https://docs.google.com/forms/d/1DNQMMQOcPVRhhje3rXICKx_cBCcpMFTA9uMlWycZ_gU/edit
GIDA MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ (GIDAMUHDER) 4. OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
16 Ekim Dünya Gıda Günü Basın Açıklaması “KİMSEYİ GERİDE BIRAKMA” Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün kuruluş tarihi olan 16 Ekim, Dünya Gıda Günü olarak belirlenmiştir. İki yüze yakın ülkede Dünya Gıda Günü kutlanmaktadır. Her yıl farklı bir tema ile gıda güvenliği, gıda israfı ve sürdürülebilir gıda konularına dikkat çekilmektedir. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım...
Dünya Süt Günü Basın Açıklaması Ülkemizde ve dünyada ürün çeşitliliğinin artması, tüketicilerin önceki yıllara göre her geçen gün daha da bilinçlenmesi ve güvenilir gıdaya ulaşmanın zorlaşmasından dolayı sağlıklı besinlerin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Süt ve süt ürünleri de günümüzde, sağlıklı besinlerin başında gelmekte ve ulaşılması en kolay gıdalar olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Her ne kadar süt...
Microsoft Power BI ile Yeni Nesil Raporlama ve İş Analitiği Eğitimi Eğitim İçeriği Yeni nesil iş zekası aracını kullanarak verilerinize erişim sağlanması İş ihtiyaçlarınıza yönelik verilerin bir araya getirilmesi Raporlarınıza konu olacak hesaplamaların yapılması ve KKN’lerin ölçülmesi Görselliği yüksek, kolay yorumlanabilir ve interaktif raporların tasarlanması Tasarımı yapılan raporların web ve mobil ortamda yayınlanması ve ilgili...
Avrupa’daki Güncel Gıda Güvenliği Krizi Hakkında, Derneğimiz Adına Başkan Abdussamed Boyu’nun Milliyet Gazetesi’ne Vermiş Olduğu Röportaj ‘Sürpriz’ bakteri krizi büyüyor! Türkiye için uyardı: İfşa edilmeli Tüm dünya önde gelen gıda üreticilerine ait ürünlerde art arda insan sağlığına zararlı bakteriler tespit edilmesinin şokunu yaşıyor. Kinder Sürpriz çikolatalarında yaşanan salmonella krizinin ardından şimdi de Nestle‘nin donmuş pizzalarında tespit edilen E.coli...