Geleneksel Peynir Türleri Bazı insanların bayıldığı, bazılarının ise hayatlarında tadına bile bakmadığı gıda PEYNİR! Peynirin gelişimi M.Ö. 8000’li yıllara dayanmaktadır. Neolitik çağlarda insanların hayatta kalma çabaları sonucunda ortaya çıktığı inanılan peynir, hayatta kalmak için insanlığa büyük bir avantaj olmuştur. Az laktozla ve saklanabilme kapasitesiyle uzun yıllar insanların gözdesi olup gelişmeye devam etmiştir. Bilindiği üzere sütten...
1 Haziran Dünya Süt Günü Röportajı Dernek Başkanımız Abdussamed Boyu 1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle basın bildirisi yayınladı. Basın bildirisinde aşağıdaki konulara yer verildi. SORULARLA SÜT HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER 1-Sütün sağlık açısından önemi nedir? Süt insanoğlunun beslenmesinde vazgeçilmez bir kaynaktır. Anne sütüyle beslenen bebekler dışında her yaş grubunun tüketmesi gerekir. Süt insan yaşamının her...
Süt Sektörü Eğitimi İlginizi Çekebilir: Beslenmemiz Açısından Önemli Bir Bileşen Süt Gelişmekte olan ülkelerde kişi başına düşen gelir ve nüfustaki artış, zorunlu gıda maddesi olan ve insan beslenmesinde önemli bir yer tutan süt ve süt ürünleri tüketimini arttırmıştır. Talepte meydana gelen bu artış süt ve süt ürünlerinin üretiminin ve ticaretinin de artmasına neden olmuştur. Günümüzde...
Gıda Mühendisliğini Tanıyalım Merhabalar Blog serimize gıda mühendisliğini anlatan bir yazı ile başlamak istedik. Gıda Mühendisliği nedir, neler yapar gelin hep beraber inceleyelim… Gıda Mühendisliği; Bir ürünün üretiminden tüketimine kadarki her aşamasında görev alınan, ‘multidisipliner’ yani fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi temel bilimler ile mühendislik biliminin bir arada uygulandığı ve bunları yeni ürünlerin eldesi, ülkenin...
“Yapay Et Geleceğin Gıdası Olur mu?” | Online Panel 📅 8 Mayıs 2021 Cumartesi⏰ 14.00 Panelistler: 🗣 Prof. Dr. Kamil Can AKÇALI Ankara Üniversitesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi📍 YENİ UFUKLAR: TEMİZ ET 🗣 Prof. Dr. Hasan YETİMİstanbul Sabahattin Zaim ÜniversitesiGıda Mühendisliği Bölümü Ögretim Üyesi📍YAPAY ET ÜRETİMİ VE ETİK KAYGILAR 🗣Prof. Dr. Cavit BİRCAN Aydın Adnan Menderes ÜniversitesiGıda...
İş Hayatında En Çok Kullanılan Excel Fonksiyonları Excel ne işe yarar? Verilerle nasıl çalışılır? Dosya işlemleri nelerdir? Hızlı erişim çubuğunu nasıl kullanırız? Veri analizi nasıl yapılır? İstatistiksel rapor nasıl hazırlanır? İş hayatında en çok kullanılan Excel fonksiyonları nelerdir? Bunun gibi ve daha birçok sektörle ilgili bir sürü yeni bilgiler ve exceli rahatlıkla kullanmayı öğreneceğiniz excel...
ISO 19011:2018 İç Tetkikçi Eğitimi Kalite Yönetim Sistemleri nasıl tetkik edilir? Standardın şartlarına ve oluşturulan kalite yönetim sistemi şartlarına uyumlu olup olmadığı ve etkin olarak uygulanıp uygulanmadığını, sürdürülmediği nasıl tespit edilir? Kuruluş İçi Tetkikler ve Tedarikçi Tetkiklerde nelere dikkat edilir? Tetkikin amacı nedir? Tetkik çeşitleri nelerdir? Tetkikin faydaları nelerdir? Tetkikin yönetimi ve planlanması nasıl yapılmalıdır?...
Konuşma Ve İş İngilizcesi Eğitimi Mesleki alanlarda iyi bir kariyere sahip olmanın unsurları arasında İngilizce bilmek de bulunmaktadır. İş hayatında özellikle şirket ve firmaların ticari faaliyet alanlarının artması ve etkili bir iletişim becerisine sahip olmanın önemi her geçen gün artmaktadır. Bu açıdan bakıldığında İngilizce bilen personel ile bu işlerin yapılması şirketlerin, firmaların en temel beklentileri...
Gıdanın Koruyucu Bariyeri: Ambalajlama GIDANIN KORUYUCU BARİYERİ: AMBALAJLAMA ETKİNLİĞİ Eğitim içeriği: Gelişen teknolojiyle birlikte oraya çıkan yeni nesil ambalaj teknolojileri, Gıda firmalarında ambalaj süreç işleyişi hakkında detaylı bilgiler, Ambalajda Ar-Ge çalışmaları, Ambalaj tasarımı ve ambalaj tasarımında çözüm yolları, Ambalaj hakkında fikirlerinizi paylaşabileceğiniz bir fikir atölyesi, Eğitmenler: 1.Hafta 24 Nisan Prof. Dr. Zehra AYHAN yeni nesil...
Gıda Mühendisi Serda Çolak Yazılarıyla kivitadinda.com’da Yönetim Kurulu Üyemiz olan, Gıda Mühendisi ve Ekşi Maya Uzmanı Serda Çolak tecrübe ve birikimlerini sizlerle www.kivitadinda.com Kadın Portalı üzerinden aktaracak. Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği mezunu olan Çolak, ekmekçilik eğitimi ve ekşi maya üzerine çeşitli eğitimler vermektedir. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde master yapmış olan değerli üyemiz Çolak’ın yazılarına ulaşmaktan için...