Kurbanlık Seçimi, Kesimi ve Etin Muhafazası Nasıl Olmalıdır? Kurban işlemi hassas bir süreç bu sebeple kesim sonrasında dikkat edilmesi gereken edilmesi gereken hususlar olduğu gibi kesim öncesi hayvan seçimi ve kesim esnasında dikkat edilecek hususlar mevcuttur. Kurban kesmemizin amacı et elde etmek değil Rıza-ı İlahi’dir. Ancak bizler gıda mühendisleri olarak sağlıklı bir kesim süreci ve...
GİMDES’İ ZİYARET ETTİK Dernek Yönetim Kurulu heyeti tarafından Türkiye’ de helal gıda sertifikalandırma konusunda öncü olan GİMDES’e ziyaret gerçekleştirildi. Dernek Başkanımız Abdussamed BOYU, Türkiye’de gıda mühendislerinin sahip olduğu yetki ve sorumluluklarının farkında olarak mesleklerini hakkıyla icra edebilmesini, tüketici sağlığının korunmasını ve tüketicilerin bilinçlenmesini ana hedef olarak kendine şiar edinmiş olduklarını ve kuruluşundan kısa bir süre geçmesine...
GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI’NA TEBRİK ZİYARETİ Dernek Yönetim Kurulu heyeti tarafından Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’ne ziyaret gerçekleştirildi. GIDAMO İstanbul Şube genel kurulunda seçimlerini kazanarak yönetime gelen Yeni Yönetim Kurulu Üyeleriyle gerçekleşen görüşmeye, Yönetim Kurulu Başkanımız Abdussamed BOYU ile birlikte Yönetim Kurulu Üyelerimiz Bilal YILDIRIM, Beytullah ÇİÇEN ve Yusuf Muhammed ÖZYAŞAR katıldı. GIDAMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı İsa TAHTA ve Yönetim Kurulu üyelerinin tebrik...
İSZÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN DÜZENLEDİĞİ SÖYLEŞİYE KATILDIK İSTANBUL Sebahattin Zaim Üniversitesi Gıda Kulübü tarafından organize edilen Gıda Mühendisliğinde Tecrübe Paylaşımı Semineri Dernek Başkanımız Abdussamed BOYU ve Başkan Yardımcımız Bilal YILDIRIM’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Gıda mühendisliği bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Halime PEHLİVANOĞLU ve Hüsniye İMAMOĞLU’nun da katıldığı seminer Bilal YILDIRIM’ın dernek çalışmalarını aktardığı sinevizyon sunumuyla başladı. Sunumda kuruldukları günden bu...
GIDA ETİKETLEME VE TÜKETİCİLERİ BİLGİLENDİRME YÖNETMELİĞİ EĞİTİMİ (WORKSHOP) Uyum süresi dolan yönetmelik işletmelere ne gibi sorumluluklar getiriyor? Gıda etiketlerinde bildirimi zorunlu olan hususlar neler? Hangi gıdaların etiketinde ya da ambalajında “doğal” ifadesi bulunabilir? Allerjen gıdalar neler, nasıl bildirilmeli? Negatif ve Pozitif Beyanlar neler? %100, Saf, Geleneksel, Ev Yapımı, Orijinal, Taze terimlerinin etikette kullanımı nasıl olmalı? Bileşen miktarı...
HEYETİMİZİN ANKARA TEMASLARI Yönetim Kurulu Başkanımız Abdussamed Boyu başkanlığındaki heyet, gıda mühendislerinin özel sektörde ve kamuda yaşamış olduğu sıkıntılar ve derneğin çalışmalarıyla ilgili bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. 3 gün süren yoğun bir görüşme trafiğinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı yetkilileriyle görüşüldü, bu kapsamda bütün siyasi partilerden ve...
Gıda mühendislerinden kirli eldiven uyarısı Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Boyu, “Bazı işletmelerde eldiven çok uzun süre kullanılmakta olup, kirlendikten sonra bile elde kalabilmektedir. Kirli bir eldiven kullanılmaya devam edilirse temiz yüzeyleri de enfekte eder.” dedi. AnkaraGıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, AA muhabirine, özellikle toplu yemek hazırlanan işletmelerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınması...
KATILIM ÖNCESi MALi YARDIM ARACI IPA TEMEL EĞİTİMİ (FİNANSAL VE TEKNİK DESTEKLER) Avrupa Birliği tarafından sağlanan malî yardım programları nelerdir? Türkiye AB tarafından sağlanan malî yardımlardan faydalanabiliyor mu? IPA ve IPARD Programları nedir, kapsamları nelerdir? IPA ve IPARD Programları ile hayata geçen yatırımlar nelerdir? IPA ve IPARD kapsamında proje hazırlamak zor mu? Gıda sektörü bu...
Ahmet KAPLAN’a Teşekkür Ziyareti Yönetim Kurulu Başkanımız Abdussamed Boyu kaleme aldığı köşe yazılarıyla gıda mühendislerine desteklerini esirgemeyen, gıda mühendislerinin istihdamının önemini vurgulayan Star Gazetesi İzmir Temsilcisi ve yazarı Ahmet Kaplan Bey’i ziyaret ederek verdikleri destek için teşekkürlerini iletti ve diğer projelerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Sağlıklı Nesiller İçin; Günde 2 Bardak Ambalajlı Süt Süt insanoğlunun beslenmesinde vazgeçilmez bir kaynak. Anne sütüyle beslenen bebekler dışında her yaş grubunun tüketmesi gereken yüksek besin değerine sahip bir gıda. Süt hem tek başına hem de peynir, yoğurt, ayran gibi süt ürünleri şeklinde de tüketilebilmektedir. Gelişmiş ülkelere oranla ülkemizde üretimi ve tüketimi yeterli miktara ulaştırılmaya...