Gıda Mühendisleri Derneği > Yazılar >
01 Oca
Gıda Güvenliği Dersi İstiyoruz Projesi
Gıda Güvenliği Dersi İstiyoruz

Gıda Güvenliği Dersi İstiyoruz Projesi Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Misafirlerimiz, Toplantımıza hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Endüstrinin hızla geliştiği, nüfusun çoğaldığı, sentetik üretimin her geçen arttığı gıdaya olan ihtiyacın daha önem kazandığı günümüzde, Ülkemizin uzun yıllardır yaşadığı, son dönemde farkına daha fazla vardığımız bir sorun olan gıda güvenliği sorununun kalıcı çözümüne ciddi katkı sağlayacağına inandığımız...

Daha fazla görüntüle
30 Ara
Süt
Sorularla Süt Hakkında Bilinmesi Gerekenler

SORULARLA SÜT HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER Sütün sağlık açısından önemi nedir? Günlük süt tüketimi ne kadar olmalıdır?  Çiğ süt nedir, çiğ süt tüketimi sağlık açısından uygun mudur? Kaynatılmadan içilebilir mi? Çiğ sütler katkısız ve doğal deniyor, doğru mudur? Sokakta ya da market/bakkallarda süt satışı serbest mi ve güvenli midir? Satışta dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Çiğ sütün evde...

Daha fazla görüntüle
28 Ara
1
GİMDES’İ Ziyaret Ettik

GİMDES’İ ZİYARET ETTİK Dernek Yönetim Kurulu heyeti tarafından Türkiye’ de helal gıda sertifikalandırma konusunda öncü olan GİMDES’e ziyaret gerçekleştirildi. Dernek Başkanımız Abdussamed BOYU, Türkiye’de gıda mühendislerinin sahip olduğu yetki ve sorumluluklarının farkında olarak mesleklerini hakkıyla icra edebilmesini, tüketici sağlığının korunmasını ve tüketicilerin bilinçlenmesini ana hedef olarak kendine şiar edinmiş olduklarını ve kuruluşundan kısa bir süre geçmesine...

Daha fazla görüntüle
26 Ara
Ekran Görüntüsü (31)
Güvenli Ve Yeterli Gıdaya Ulaşım Evrensel Bir İnsan Hakkıdır

GÜVENLİ VE YETERLİ GIDAYA ULAŞIM EVRENSEL BİR İNSAN HAKKIDIR Bilindiği üzere Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, FAO’nun kuruluş tarihi olan 16 Ekim Dünya Gıda Günü olarak kutlanmaktadır. Her yıl farklı bir temayla etkinliklerin startını veren FAO Sıfır Açlık “#ZeroHunger” hashtagı ve “Eylemlerimiz Geleceğimizdir” sloganıyla bu yılki etkinlikleri organize edecek. FAO; Sağlıklı Beslenme ile Açlığa...

Daha fazla görüntüle
25 Ara
Ekran Görüntüsü (20)
Devlet Personel Başkanlığı Ziyareti

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Abdussamed BOYU ve beraberindeki heyet Devlet Personel Başkanı Sayın Mehmet Ali KUMBUZOĞLU’nu Makamında ziyaret etmiştir. Gıda Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın BOYU, Dernek olarak gıda mühendislerinin kamu ve özel sektörde istihdam olanaklarının artırılması hususunda görüşme ve değerlendirmelerde bulunmak amacıyla Devlet Personel Başkanlığını ziyaret ettiklerini dile getirmiştir. Devlet Personel...

Daha fazla görüntüle
24 Ara
15
Gıda Sektöründe Pest Kontrol Eğitimi

GIDA SEKTÖRÜNDE PEST KONTROL EĞİTİMİ Pest Kontrol Nedir? Gıda sektöründe pest kontrol neden gereklidir? Pest kontrol ve Gıda güvenliği kalite güvence sistemleri ilişkisi nedir? Haşerelerin gıda işletmesinde açacağı sorunlar nelerdir? Etkili bir pest kontrol nasıl olmalıdır? Etkili bir pest kontrolün işletmeye sağlayacağı faydalar nelerdir? Dezenfeksiyon nedir? Dezenfektanların taşıması gereken özellikler nelerdir, hangi belgelere sahip olmalıdır?...

Daha fazla görüntüle
24 Ara
ccc
Gıda mühendislerinden ‘Tağşiş gıdalara cezalar caydırıcı değil’ uyarısı

Tağşiş gıdalara cezalar caydırıcı değil’ uyarısı 15’ten fazla yayın organında yer buldu Basında Biz:  17/02/2020  ​ Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Boyu, Bakanlığın gıdada taklit ve tağşiş yapan işletmeleri ifşa ettiği son listede, aynı uygunsuzluğu daha önce de yapan firmalar bulunduğunu belirterek, cezaların caydırıcı hale getirilmesi gerektiğini bildirdi. ​Ankara Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, AA...

Daha fazla görüntüle
20 Ara
0
Samsun’da Helal Gıda Helal Kazanç Konferanslarına Konuşmacı Olarak Katıldık

SAMSUN’DA HELAL GIDA HELAL KAZANÇ KONFERANSLARINA KONUŞMACI OLARAK KATILDIK       Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi tarafından Samsun Merkez ile Bafra, Çarşamba, Terme, Vezirköprü ve Havza İlçelerinde Helal Gıda ve Helal Kazanç konferansları düzenlendi.       Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesinin davetlisi olarak konferansa katılan Gıda Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanımız Abdussamed Boyu ve...

Daha fazla görüntüle
20 Ara
Gıda Sektörü
Gıda Sektörü ve Sorunları AİBÜ’de Konuşuldu

Gıda Sektörü ve Sorunları AİBÜ’de Konuşuldu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Topluluğu tarafından Kültür Merkezinde ‘Gıda Sektöründeki Problemler ve Çözüm Önerileri’ konulu panel düzenlendi. Moderatörlüğünü AİBÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Çakır’ın yaptığı panele Gıda Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdussamed Boyu ve Gıda Teknolojisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Halkman katıldı....

Daha fazla görüntüle
17 Ara
yağ
Trans Yağları Yasaklama Hazırlığına Uzmanlardan Destek

Trans Yağları Yasaklama Hazırlığına Uzmanlardan Destek Basında Biz:    Anadolu Ajansı – 23/01/2020  ​ Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, AA muhabirine, trans yağların doğada bulunan bir yağ türü olmadığını söyledi. Gıda etiketlerinde “Trans yağ içermez” ibaresi kullanılabilmesi için üründe söz konusu yağın yüzde 1’in altında olması gerektiğini belirten Boyu, tüketicilerin ürünlerin etiketlerindeki bilgilerde “trans”...

Daha fazla görüntüle