Gıda Mühendisleri Derneği > Yazılar >
10 Nis
web site boyutu-1
Avrupa’daki Güncel Gıda Güvenliği Krizi Hakkında, Derneğimiz Adına Başkan Abdussamed Boyu’nun Milliyet Gazetesi’ne Vermiş Olduğu Röportaj

Avrupa’daki Güncel Gıda Güvenliği Krizi Hakkında, Derneğimiz Adına Başkan Abdussamed Boyu’nun Milliyet Gazetesi’ne Vermiş Olduğu Röportaj ‘Sürpriz’ bakteri krizi büyüyor! Türkiye için uyardı: İfşa edilmeli Tüm dünya önde gelen gıda üreticilerine ait ürünlerde art arda insan sağlığına zararlı bakteriler tespit edilmesinin şokunu yaşıyor. Kinder Sürpriz çikolatalarında yaşanan salmonella krizinin ardından şimdi de Nestle‘nin donmuş pizzalarında tespit edilen E.coli...

Daha fazla görüntüle
10 Nis
vjm
Süpriz Yumurta Krizi Hakkında, Derneğimiz Adına Başkan Abdussamed Boyu’nun Türkiye Gazetesi’ne Vermiş Olduğu Röportaj

Süpriz Yumurta Krizi Hakkında, Derneğimiz Adına Başkan Abdussamed Boyu’nun Türkiye Gazetesi’ne Vermiş Olduğu Röportaj Fransa’da bazı firmalar tarafından satılan donmuş pizzalarda E. coli bakterisi çıkması ve çikolatalarda da Salmonella bakterisi şüphesi olması üzerine bu ürünler geri çağırılmışken, son olarak peynirler de Listeria bakterisi nedeniyle toplatılmaya başladı. Türkiye’de de satılan çikolataların tedirginliğe yol açmasının ardından gıda...

Daha fazla görüntüle
29 Eki
Çam Balı
GIDAMUHDER Başkanı Abdussamed Boyu’nun Çam Balı İle İlgili Röportajı

Dünya çam balı üretiminin yüzde 95’ini Türkiye karşılıyor ancak geçen yaz Ege’de yaşanan orman yangınları sonrası bu üretimde yüzde 90-95 oranında düşüş bekleniyor. “Yaşanan global bir felaket” diyen uzmanlar, çarpıcı yorumlarda bulundu. 1) Çam balının yok olmasıyla birlikte Türkiye’yi gelecekte hangi tehlikeler bekliyor? Aslında çam balının yok olmasını arıların yok olması açısından değerlendirmek gerekli diye düşünüyorum. Doğadaki çok sayıda...

Daha fazla görüntüle
15 Eki
web site boyutu-1
Dünya Gıda Günü Basın Açıklaması

Dünya Gıda Günü Basın Açıklaması Bu sene 16 Ekim 2021 tarihinde 41’incisi gerçekleştirilecek olan Dünya Gıda Günü, aynı zamanda Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) kuruluşunun 76’ncı yıl dönümüdür. 150 farklı ülkede yapılan açlık yürüyüşü, sergiler, konserler, maratonlar gibi etkinlikler bu özel günü BM takviminin en önemli ve en ünlü günü haline getiriyor. Ayrıca...

Daha fazla görüntüle
26 Tem
WhatsApp Image 2021-07-24 at 13.06.24
Kurban Etlerinin Muhafazası İle İlgili Türkiye Gazetesi Röportajı

Kurban Etlerinin Muhafazası İle İlgili Türkiye Gazetesi Röportajı Derneğimiz Genel Başkanı Abdussamed Boyu Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye Gazetesine kurban etlerinin muhafazası ile ilgili röportaj verdi. Röportaj da Abdussamed Boyu şunları önerdi: Et, uygun şartlarda dinlendirilip sıcaklığı düşürülmezse mikrobiyal bozulma başlar. Kokuşma ve yeşillenme olayı gözlemlenir. Etin bozulan kısmı atılıp kalan kısmı tüketilmemelidir, çünkü hastalık riski...

Daha fazla görüntüle
02 Haz
Süt Günü
1 Haziran Dünya Süt Günü Basın Açıklaması

1 Haziran Dünya Süt Günü Röportajı Dernek Başkanımız Abdussamed Boyu 1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle basın bildirisi yayınladı. Basın bildirisinde aşağıdaki konulara yer verildi. SORULARLA SÜT HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER                   1-Sütün sağlık açısından önemi nedir? Süt insanoğlunun beslenmesinde vazgeçilmez bir kaynaktır. Anne sütüyle beslenen bebekler dışında her yaş grubunun tüketmesi gerekir. Süt insan yaşamının her...

Daha fazla görüntüle