16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI “SU GIDADIR, SU HAYATTIR” GELECEĞİN GIDA SİSTEMLERİ VE “ADİL” SU KULLANIMI Dünya, Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından her yıl 16 Ekim’de kutlanan Dünya Gıda Günü, gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarımın önemine dikkat çekmek amacıyla dünya genelinde her sene çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu yıl, Dünya Gıda Günü teması...
Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Abdussamed Boyu, ‘7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği’ ile ilgili Ordu Hayat Gazatesi Röportajı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Aralık 2018`de alınan kararla, her yıl 7 Haziran`ın Dünya Gıda Güvenliği Günü olarak kutlanıyor. Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Abdussamed Boyu, ‘7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği’ adına bir yazı paylaştı. “Fırsat Oluşturması Bekleniyor” Gıda güvenliğini sağlamak...
Genel Başkanımız Abdussamed Boyu Tarafından Nar Ekşili Soslara Getirilen Yasakla İlgili Milliyet Gazetesi’ne Yapılan Açıklama Nar ekşisi izlenimi veren sosların 30 Haziran 2024’ten itibaren satışı yasaklanıyor. Yasakla birlikte piyasada taklit ve tağşiş ürünlerin artabileceği yönünde endişeler bulunuyor. Genel Başkanımız Abdussamed Boyu’nun Nar Ekşili Soslara Getirilen Yasakla İlgili Milliyet Gazetesi’ne Yaptığı açıklamaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/narli-soslara-yasak-yolda-6922234
Online Erasmus&Gençlik Programı Bilgilendirmesi Eğitime katılmak için aşağıda hazırladığımız eğitim başvuru formunu doldurunuz. https://docs.google.com/forms/d/1i6UZ2kxZKq–gkzqA5oy-_EekOlQ8lAUw7IGRv5l3cM/edit
MST, HTST sürecine bir eklentidir. Düşük sıcaklık ve basınçta, süt üreticilerine ürünlerinin hem besin değerlerini ve lezzetini muhafaza etme hem de ürünleri uzun süre taze olarak pazarlamalarına olanak sağlar. MST, taze süte HTST pastörizasyonuna göre çok daha uzun yaklaşık 30 gün veya daha fazla bir raf ömrü sunar.
Microsoft Power BI ile Yeni Nesil Raporlama ve İş Analitiği Eğitimi Eğitim İçeriği Yeni nesil iş zekası aracını kullanarak verilerinize erişim sağlanması İş ihtiyaçlarınıza yönelik verilerin bir araya getirilmesi Raporlarınıza konu olacak hesaplamaların yapılması ve KKN’lerin ölçülmesi Görselliği yüksek, kolay yorumlanabilir ve interaktif raporların tasarlanması Tasarımı yapılan raporların web ve mobil ortamda yayınlanması ve ilgili...
Mesleki Sektörel Eğitimler: Un ve Unlu Mamüller Ülkelerin gelişmişlik seviyesi, sosyo-ekonomik yapıları ve bireylerin beslenme alışkanlıkları her geçen gün değişim göstermekle birlikte tüm dünyada ve ülkemizde unlu mamüller toplumların en önemli besin kaynağını oluşturmaktadır. Unlu mamüller, nüfusun gıda maddeleri, gereksinimi karşılaması, tarıma dayalı sanayinin hammadde kaynağını oluşturması, istihdam yaratması, dışa bağımlılığın azaltılması gibi nedenlerle ekonomi...
Süt ve Süt Ürünleri Üretim Tesisi Kurulumu Eğitimi Sağlıklı beslenme açısından önemli bir yere sahip olan süt ve süt ürünlerinin üretimi Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde hızlı bir şekilde artmaktadır. Süt tüketiminin Avrupa ortalamasının dörtte biri kadar olması Türkiye’de süt ve süt ürünlerine olan talebin ekonomik gelişmelere bağlı olarak önümüzdeki yıllarda hızla artacağını göstermektedir. Üretim...
Tarihin En Eski Tohumlarından Susamın Hediyesi:Tahin Dünyada gıda tüketiminin hızla artmasına rağmen tüketilen besinlerin kıymeti fark edilmiyor. Gelişen endüstri sayesinde çeşit çeşit gıdaya hızla ulaşabiliyor olsak da asırlardır var olan, sofralardan eksilmeyen ve her gün bir şekilde buluştuğumuz gıdaların değerli içeriklerini incelemek, aslında bir nevi teşekkür etmek demek… Tarihin en eski tohumlarından olan, günümüze kadar...
Palm Yağının Zararı Var Mı? Palm Yağı Nedir? Palm yağı tek bir meyveden iki farklı yağın üretilmesiyle elde edilir. Biri mezokarp yani meyvenin taze kısmından elde edilen palm yağıdır. Diğeri ise palm bitkisinin çekirdeğinden elde edilen palm çekirdek yağıdır. Türk Gıda Kodeksi Bitki Adı ile Anılan Yağlar Tebliğine göre; Elaeis guineensis meyvesinin etli mezokarbından elde...