Sodyum Metabisülfit Sodyum metabisülfit E223 kodlu bir katkı maddesidir. Bir tür inorganik tuz olup yağların oksitlenmesini ve besinlerin koyulaşmasını engelleyen bir katkı maddesidir. Sodyum metabisülfit kömür katranından elde ediliyor ama rengi beyazdır. Bu katkı maddesi besinlerin uzun süre muhafaza edilmesinde kullanılır. Sodyum metabisülfit (SMB), yiyecek ve içecek endüstrisinde koruyucu ve sterilizasyon amacına yönelik kükürt dioksit...
Süt Sektörü Eğitimi İlginizi Çekebilir: Beslenmemiz Açısından Önemli Bir Bileşen Süt Gelişmekte olan ülkelerde kişi başına düşen gelir ve nüfustaki artış, zorunlu gıda maddesi olan ve insan beslenmesinde önemli bir yer tutan süt ve süt ürünleri tüketimini arttırmıştır. Talepte meydana gelen bu artış süt ve süt ürünlerinin üretiminin ve ticaretinin de artmasına neden olmuştur. Günümüzde...
Gıda Mühendisliğini Tanıyalım Merhabalar Blog serimize gıda mühendisliğini anlatan bir yazı ile başlamak istedik. Gıda Mühendisliği nedir, neler yapar gelin hep beraber inceleyelim… Gıda Mühendisliği; Bir ürünün üretiminden tüketimine kadarki her aşamasında görev alınan, ‘multidisipliner’ yani fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi temel bilimler ile mühendislik biliminin bir arada uygulandığı ve bunları yeni ürünlerin eldesi, ülkenin...
“Yapay Et Geleceğin Gıdası Olur mu?” | Online Panel 📅 8 Mayıs 2021 Cumartesi⏰ 14.00 Panelistler: 🗣 Prof. Dr. Kamil Can AKÇALI Ankara Üniversitesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi📍 YENİ UFUKLAR: TEMİZ ET 🗣 Prof. Dr. Hasan YETİMİstanbul Sabahattin Zaim ÜniversitesiGıda Mühendisliği Bölümü Ögretim Üyesi📍YAPAY ET ÜRETİMİ VE ETİK KAYGILAR 🗣Prof. Dr. Cavit BİRCAN Aydın Adnan Menderes ÜniversitesiGıda...
İş Hayatında En Çok Kullanılan Excel Fonksiyonları Excel ne işe yarar? Verilerle nasıl çalışılır? Dosya işlemleri nelerdir? Hızlı erişim çubuğunu nasıl kullanırız? Veri analizi nasıl yapılır? İstatistiksel rapor nasıl hazırlanır? İş hayatında en çok kullanılan Excel fonksiyonları nelerdir? Bunun gibi ve daha birçok sektörle ilgili bir sürü yeni bilgiler ve exceli rahatlıkla kullanmayı öğreneceğiniz excel...
Catering Akademi Hazır yemek hizmeti, insanların bir arada zaman geçirdiği kamu kuruluşları, yatılı okullar, üniversiteler, öğrenci yurtları, fabrikalar, oteller, askeri kışlalar, hastaneler, çocuk ve yaşlıların barındığı yerlerde toplu olarak pişirilen ve birlikte yenilen yemek işlemidir. Özellikle sanayi tesislerinin zamanla yarışır olması, işverenlerin, personelinin yeme içme ihtiyacını kendi tesisinde karşılama zorunluluğunu ortaya çıkartmıştır. Bu zorunluluk Hazır...
Gıda Mühendisi Serda Çolak Yazılarıyla kivitadinda.com’da Yönetim Kurulu Üyemiz olan, Gıda Mühendisi ve Ekşi Maya Uzmanı Serda Çolak tecrübe ve birikimlerini sizlerle www.kivitadinda.com Kadın Portalı üzerinden aktaracak. Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği mezunu olan Çolak, ekmekçilik eğitimi ve ekşi maya üzerine çeşitli eğitimler vermektedir. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde master yapmış olan değerli üyemiz Çolak’ın yazılarına ulaşmaktan için...
GIDAMUHDER Genel Başkan Yardımcısı Fatih EFE’nin SHOW TV HABER Röportajı Genel Başkan Yardımcımız Fatih EFE “Organik ve doğal gıda adıyla internette satılan ürünlerde yaşanabilecek taklit ve tağşişlerle” ilgili SHOW TV Kanalına bilgilendirmede bulundu.
ISO 45001:2018 İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi İSG Yönetim Sistemi’nin temel tanımlarını ve ilkeleri nelerdir? İSG Yönetim Sistemi’nin bizden istediği şartlar nelerdir? İSG Yönetim Sistemi’nin nasıl kurulur ve nasıl uygulanır? Kuruluşlar güvenli ve sağlıklı çalışma alanları yaratmak için nelere dikkat etmelidir? Çalışılan kurumda iş kazaları ve meslek hastalıkları nasıl önlenir? İSG Yönetim Sistemi’nin...
İş Hayatında Sosyal Haklar ve Yetkiler Eğitim İçeriği: Gıda mühendisinin iş hayatındaki yasal hakları konusunda bilgilendirme Deneme sürecinde veya staj süresince sözleşme ve haklarımızı bilme İşverenin gıda mühendisine ve çalışanlarına karşı sorumluluklarını öğrenme İş hayatındayken hukuki ve sosyal haklarımızı bilme Sigorta ve tazminat (maddi,manevi) hakkındaki bilinmesi gerekenler Haftalık ve günlük çalışma saatleri, molalar, ücretlendirme ve...