Helal Gıda Yönetim Sistemi Temel Bilgilendirme Eğitimi 1 – Helal Sertifika Tarihçesi 2 – Helal Ürün Tarifi 3 – Helal Sertifikası Gerekliliği 4 – Tanımlar ve Kavramlar 5 – Temel Prensipler 6 – Ürünlerin Tayyib Durumu 7 – Hayvan Kesimi 8 – İstihale ve İstihlâk Meselesi 9 – Helal Gıda ve GDO 10 – Helal...
Gıda Mühendislerinden Nar Ekşisi İzlenimi Veren Sosların Yasaklanmasına Destek Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Boyu, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik taslağına göre, nar ekşisi izlenimi veren sosların üretiminin yasaklanacağını belirterek, “Bakanlığın almış olduğu karar yerinde bir karar.” dedi. Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gıdaların, tüketiciyi yanıltmayacak, bilinçli bir seçim...
TOPLU YEMEK SEKTÖRÜ UZMANLIK EĞİTİMLERİ Güncel Eğitim Takvimi: Toplu yemek sektöründe süreç yönetimi nasıl olmalıdır? Toplu yemek sektöründe gıda mühendislerinin ve diğer teknik personellerin görev ve sorumlulukları nelerdir? Haftalık ve aylık yemek menüleri nasıl hazırlanır? Kalori değeri nasıl hesaplanır? Maliyet hesabı nasıl yapılır? Toplu yemek sektörü için hangi kalite belgeleri gereklidir? Bu belgeler nasıl alınır, uygulanması ve takibi...
Gıda Güvenliği Dersi İstiyoruz Projesi Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Misafirlerimiz, Toplantımıza hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Endüstrinin hızla geliştiği, nüfusun çoğaldığı, sentetik üretimin her geçen arttığı gıdaya olan ihtiyacın daha önem kazandığı günümüzde, Ülkemizin uzun yıllardır yaşadığı, son dönemde farkına daha fazla vardığımız bir sorun olan gıda güvenliği sorununun kalıcı çözümüne ciddi katkı sağlayacağına inandığımız...
Ülkemizde Gıda Güvenliği ve Gıda Mühendisleri Raporu Gıda Mühedisleri Derneği- 13.03.2013 Gıda Güvenliği ve Halk sağlığı açısından gıda güvenliğin önemi Gıda güvenliği sağlıklı gıda üretimini sağlamak amacıyla gıdaların üretim, işleme, saklama, taşıma ve dağıtım aşamalarında gerekli kurallara uyulması ve önlemlerin alınması olarak tanımlanmakta ve sağlıklı, sağlığa yararlı ve sağlıklı durumu korunmuş gıda kavramlarını içermektedir. Gıda güvenliği;...
GIDA MÜHENDİSLERİNİN SEKTÖRDE YAŞADIKLARI SIKINTILAR ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VE TALEPLER RAPORU- MAYIS 2017 Gıda Mühendisleri Derneği olarak önemli bir çalışma daha imza atıyoruz. Her fırsatta meslektaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları dile getiriyor çözüm arayışları içinde olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda gıda mühendislerinin sektörde yaşadıkları sıkıntıları, bunun yanında çözüm önerilerimizi ve taleplerimizi de dile getirdiğimiz kapsamlı bir rapor hazırladık. Raporda değinilen hususlar, meslektaşlarımızın göndermiş...
Sn.Selman Ayaz’ı Ziyaret Ettik Genel Başkanımız Abdussamed Boyu ve Yönetim Kurulu Üyemiz Özkan Kaya, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda İşyerleri ve Kodeks Daire Başkanı Değerli Meslektaşımız Selman Ayaz Beyi ziyaret etti. Dernek olarak hazırladığımız projeler ve yapılacak eğitimlerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Derneğimize ve projelerimize verdiği kıymetli desteklerinden dolayı Selman Ayaz Beye teşekkür ediyoruz. ...
GIDAMO İstanbul Şube’yi Ziyaret Ettik Gıda Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yeni yönetimine ziyarette bulunduk, tebriklerimizi ilettik. Önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulunduk.
Gıda Mühendisleri İstihdam Analizi Anketi Sonuç Raporu- Mart 2017 Gıda Mühendislerinin istihdam analizini yapmak üzere düzenlediğimiz ankette 1000 Gıda Mühendisi katılım sağlamıştır. Ankette, gıda mühendislerine çalışıp çalışmadığı, hangi sektörde çalıştığı, ne kadar maaş aldığı, ne kadar sürede iş bulduğu, İstihdamı zorunlu personel olarak çalışıp çalışmadığı, mesleki şartlardan memnuniyet durumu, mesleki sıkıntıların kaynağı gibi konularla ilgili sorular...
Kurbanlık Seçimi, Kesimi ve Etin Muhafazası Nasıl Olmalıdır? Kurban işlemi hassas bir süreç bu sebeple kesim sonrasında dikkat edilmesi gereken edilmesi gereken hususlar olduğu gibi kesim öncesi hayvan seçimi ve kesim esnasında dikkat edilecek hususlar mevcuttur. Kurban kesmemizin amacı et elde etmek değil Rıza-ı İlahi’dir. Ancak bizler gıda mühendisleri olarak sağlıklı bir kesim süreci ve...