Ahmet KAPLAN’a Teşekkür Ziyareti Yönetim Kurulu Başkanımız Abdussamed Boyu kaleme aldığı köşe yazılarıyla gıda mühendislerine desteklerini esirgemeyen, gıda mühendislerinin istihdamının önemini vurgulayan Star Gazetesi İzmir Temsilcisi ve yazarı Ahmet Kaplan Bey’i ziyaret ederek verdikleri destek için teşekkürlerini iletti ve diğer projelerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Gıda Sektörü ve Sorunları AİBÜ’de Konuşuldu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Topluluğu tarafından Kültür Merkezinde ‘Gıda Sektöründeki Problemler ve Çözüm Önerileri’ konulu panel düzenlendi. Moderatörlüğünü AİBÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Çakır’ın yaptığı panele Gıda Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdussamed Boyu ve Gıda Teknolojisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Halkman katıldı....
Türkiye Gazetesi – 23/01/2020 Sefa Bilgitekin ANKARA – Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdülsamed Boyu “Merdiven altı yerlerde böyle bir durum yaşanabiliyor. Bu iddia işini iyi yapanlar olduğu gibi kâr amacıyla bir gün öncesinden kalan tavuk döneri dondurucuya atıp tekrar kullanan da var. Bozulmaya yakın tavukları farklı kimyasallar kullanarak maskeleyebiliyorlar. Çok farklı yöntemler var. Bu bir...
Denetimi Gıda Mühendislerine Bırakın Yönetim Kurulu Başkanımız Abdussamed Boyu, gündemdeki domuz eti haberleriyle ilgili takvim gazetesine verdiği demeçte; “1 yıldır yaptığım araştırmalar sonucu aşçıların müşterilerin haberi olmadan domuz eti yedirdiğini biliyorum. Ormanlık arazilerde avlanan yaban domuzları düşük ücretlerle kaçak yollardan piyasaya sürülüyor” dedi. Takvim gazetesinden Mevlüt Yüksel imzasıyla çıkan çok yankı uyandıran haberi aktarıyoruz; Domuz...
Flexible Ambalajlar ve Ambalajlara Genel Bakış Eğitimi Gerçekleşti Flexible Ambalajlar ve Ambalajlara Genel Bakış Eğitimini Mithat Türkmen Bey’in eğitmenliğinde gerçekleştirdik. 11 Nisan Cumartesi günü bu konuda workshop yapılacaktır. Katılım sağlayan çok değerli meslektaşlarımıza ve Eğitmen Mithat Türkmen Bey’e teşekkür ediyoruz.
Gıda mühendislerinden “sağlıksız gıda üretenlere hapis cezası” hazırlığına destek Basında Biz:Yeni Akit Gazetesi – 17/01/2020 Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu: – “İnsan hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak gıdaları üretenlere, ithal edenlere ya da piyasaya sunan gıda işletmecilerine 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngören yasa taslağını çok önemli buluyoruz ve destekliyoruz” – “Caydırıcılık...
GIDA MÜHENDİSLERİ MUTSUZ! YENİ DÖNEMDE SORUNLARIMIZA ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ Basın Açıklaması:2016/1 Konu: Gıda Mühendislerinin sektörde yaşadığı sıkıntılar Ülkemizde son yıllarda yaşanan gıda güvenliği, taklit ve tağşiş skandalları ve bunlara yönelik çözüm önerilerimizi her platformda dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Yaşanan bu süreçte taklit ve tağşişe başvuran üreticiler haksız kazanç sağlamakta, tüketici...
GIDA TERÖRÜ NASIL BİTER? Basın Açıklaması:2016/2 Konu: Taklit ve tağşişe başvuran firmaların açıklanması hk. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gıdalarda taklit ve tağşiş yapan 229 firmayı açıkladı. Açıklanan listede, peynirde nişasta, sucukta tek tırnaklı eti, lahmacunda at eti, yoğurtta jelatin, tereyağında bitkisel yağ, zeytinyağında pirina yağı, balda şeker ve glukoz şurubu, çikolatada, kahvede ve aromalı...
Gıda mühendislerinden ‘hileli üretime’ ceza artışı talebi Basında Biz: Anadolu Ajansı – 19/12/2019 Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Boyu,”İşletmeler uyguladıkları hile yöntemiyle kesilen cezanın çok üstünde kar elde ediyor. Bu sebeple taklit ve tağşişten vazgeçmiyor.” dedi. Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, AA muhabirine, son dönemde gıda denetimlerinin yoğunlaştırılmasını olumlu bulduklarını söyledi. Taklit ve tağşiş gibi uygulamaların özellikle...
Gıda Mühendisleri “Hileli Üretime” Cezaların Artırılması İstiyor Basında Biz: DÜNYA GAZETESİ, MİLLİ GAZETE, YENİ ŞAFAK GAZETESİ 20/12/2019 https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/gida-muhendislerinden-hileli-uretime-ceza-artisi-talebi-/1678080