12 Tem
WhatsApp Image 2022-07-13 at 00.00.24
Kurban Bayramında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar İle İlgili Anadolu Ajansı Röportajı

Kurban Bayramında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar İle İlgili Anadolu Ajansı Röportajı Kurban nasıl bir ortamda kesilmeli? Kurban kesimi için gerekli olan hijyenik şartların sağlanabilmesi için öncelikle belediye veya ilgili kuruluşların belirlemiş olduğu kesimhanelerin tercih edilmesi en uygunudur. Çünkü bu kesimhaneler, belirli bir düzene sahip olduğu için hijyen ve sanitasyon kurallarına uyulabilecek şartları zaten taşımaktadırlar. Ancak...

Daha fazla görüntüle
12 Tem
WhatsApp Image 2022-07-12 at 22.22.47
Kurban Bayramı Basın Açıklaması

Kurban Bayramı Basın Açıklaması Ülkemizde 2021 yılında kesilen kurban sayısı, 2 milyon 750 bin küçükbaş ve 950 bin büyükbaş olmak üzere yaklaşık 3 milyon 700 bin olmuştur. Tüm bu kesimlerin bayramın ilk günü sabahtan üçüncü günü akşamına kadar yaklaşık 72 saat içerisinde yapılıyor olması da beraberinde bazı gıda güvenliği sorunlarını getirmektedir. Özellikle nüfus yoğunluğunun fazla...

Daha fazla görüntüle
26 Tem
WhatsApp Image 2021-07-24 at 13.06.24
Kurban Etlerinin Muhafazası İle İlgili Türkiye Gazetesi Röportajı

Kurban Etlerinin Muhafazası İle İlgili Türkiye Gazetesi Röportajı Derneğimiz Genel Başkanı Abdussamed Boyu Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye Gazetesine kurban etlerinin muhafazası ile ilgili röportaj verdi. Röportaj da Abdussamed Boyu şunları önerdi: Et, uygun şartlarda dinlendirilip sıcaklığı düşürülmezse mikrobiyal bozulma başlar. Kokuşma ve yeşillenme olayı gözlemlenir. Etin bozulan kısmı atılıp kalan kısmı tüketilmemelidir, çünkü hastalık riski...

Daha fazla görüntüle
18 Tem
kurban bayramı
Kurban Bayramında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Basın Açıklaması

Kurban Bayramında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Basın Açıklaması Bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu ve sevincini; milletçe hep birlikte yaşıyoruz. Kurban Bayramı ile ülkemizde hayvan satışı, kesimi ve et tüketimi artmaktadır. Kurbanlık etin yoğun tüketileceği bayram günleri ve sonrasında, tüketicilerin daha bilinçli ve duyarlı olması gerekmektedir. Kesim ve kesim sonrası halk sağlığı ve çevre...

Daha fazla görüntüle
10 Ara
123
Kurban’da yapılan kritik hatalar neler?

Kurban’da yapılan kritik hatalar neler? Basın Açıklaması Konu: Kurban’da Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar hk. Aman Dikkat! Etleriniz Çöpe Gitmesin          Malumunuz Kurban Bayramı artık yaz aylarına denk geliyor ve havalar sıcak. Et; sıcaklığa karşı dayanıksız ve kolay bozulabilecek bir gıda, dolayısıyla kurban kesiminde ve etlerin muhafazasında, bekletilmesinde ve taşınmasında dikkat edilmesi gereken...

Daha fazla görüntüle