Kurban Bayramında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar İle İlgili Anadolu Ajansı Röportajı Kurban nasıl bir ortamda kesilmeli? Kurban kesimi için gerekli olan hijyenik şartların sağlanabilmesi için öncelikle belediye veya ilgili kuruluşların belirlemiş olduğu kesimhanelerin tercih edilmesi en uygunudur. Çünkü bu kesimhaneler, belirli bir düzene sahip olduğu için hijyen ve sanitasyon kurallarına uyulabilecek şartları zaten taşımaktadırlar. Ancak...
Kurban Bayramı Basın Açıklaması Ülkemizde 2021 yılında kesilen kurban sayısı, 2 milyon 750 bin küçükbaş ve 950 bin büyükbaş olmak üzere yaklaşık 3 milyon 700 bin olmuştur. Tüm bu kesimlerin bayramın ilk günü sabahtan üçüncü günü akşamına kadar yaklaşık 72 saat içerisinde yapılıyor olması da beraberinde bazı gıda güvenliği sorunlarını getirmektedir. Özellikle nüfus yoğunluğunun fazla...
Kurban Etlerinin Muhafazası İle İlgili Türkiye Gazetesi Röportajı Derneğimiz Genel Başkanı Abdussamed Boyu Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye Gazetesine kurban etlerinin muhafazası ile ilgili röportaj verdi. Röportaj da Abdussamed Boyu şunları önerdi: Et, uygun şartlarda dinlendirilip sıcaklığı düşürülmezse mikrobiyal bozulma başlar. Kokuşma ve yeşillenme olayı gözlemlenir. Etin bozulan kısmı atılıp kalan kısmı tüketilmemelidir, çünkü hastalık riski...