MST, HTST sürecine bir eklentidir. Düşük sıcaklık ve basınçta, süt üreticilerine ürünlerinin hem besin değerlerini ve lezzetini muhafaza etme hem de ürünleri uzun süre taze olarak pazarlamalarına olanak sağlar. MST, taze süte HTST pastörizasyonuna göre çok daha uzun yaklaşık 30 gün veya daha fazla bir raf ömrü sunar.
UHT Süt mü? Günlük Süt mü? Hangisini Tercih Etmeliyiz? Süt ile ilgili akıllarda birçok soru bulunmaktadır. Bu soruları giderebilmek için UHT süt ile günlük süt arasındaki farkları bilmek gerekir. UHT süt ile günlük sütün birbirinden ayrı işlemleri olsa da bu işlemlerin hijyenik koşullarda gerçekleştirilmesi, iki sütü ortak paydada buluşturmaktadır. İnsan vücudunun gereksinimlerini sağlayacak bileşimlere sahip...
Beslenmemiz Açısından Önemli Bir Bileşen: Süt Merhaba 1 Haziran Dünya Süt Günü’nde konumuz SÜT… Pastörize Süt, UHT Süt ve Sokak Sütleri… Süt terimlerinin anlamları ve tercihlerimizi neye göre yapmalıyız? ilginizi Çekebilir: Süt Sektörü Eğitimi İçme sütü; pastörizasyon, UHT veya sterilizasyon işlemlerinden biri uygulanarak, patojen (hastalık oluşturan) ve bozulmaya neden olan mikroorganizmalarından arındırılan ve doğal niteliklerine...