Gıda Mühendisleri Derneği > Yazılar >
31 Ağu
Fonksiyonel Gıda
Gıdada Yeni Trend: Fonksiyonel Gıdalar

Gıdada Yeni Trend: Fonksiyonel Gıdalar İnsanlığın ve hayatımızın merkezinde bulunan beslenme ihtiyacı ve gıdanın geçmişi düşünüldüğünde gıda ürünlerinin gelişimi ve değişimi sürekli hayatımızda olacak olan bir durumdur. Gıda ve beslenme, sağlık ve hastalıkta önemli rol oynamaktadır. Son yıllarda giderek artmakta olan sağlıklı beslenme trendleri, insanların bu konuda bilgi sahibi olması, duyar kazanması, kaliteli yaşam sürme...

Daha fazla görüntüle
24 Mar
ojj-1
Gıdada Taklit ve Tağşiş Zirvede

Gıdada Taklit ve Tağşiş Zirvede Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu “Organik ürün arayışı ambalajsız ürüne yöneltti. Ancak sahte, bozuk ve bayat riski çok fazla. Trabzon’da üretilenden daha fazla tereyağı var piyasada… Pul biberde, çayda gıda boyası çok yaygın” uyarısında bulundu. Cevdet Fırat Aydoğmuş Pandemi döneminde internetten gıda alışverişi de arttı. Taklit ve tağşiş riski...

Daha fazla görüntüle
30 Ara
Palm Yağı
Palm Yağı Suçlu Mu?

PALM YAĞI SUÇLU MU?    Gıda sanayisinde, gıdaya gevreklik sağlama, lezzet verici, gıdanın tekstürel yapısını artırma, kızartmayı sağlama, kıvam düzenleyici gibi birçok amaçla yağlar kullanılmaktadır. Sağlamış olduğu endüstriyel faydalar nedeniyle gıda sektörünün önemli hammaddeleri arasında yağlar yerini almaktadır. Ülkemizde özellikle geçtiğimiz on yıllık sürece kadar trans yağ izomerleri içeren yağlar kullanılıyordu.  Sağlığa zararları ortaya çıkan...

Daha fazla görüntüle