GIDA ETİKETLEME VE TÜKETİCİLERİ BİLGİLENDİRME YÖNETMELİĞİ EĞİTİMİ (WORKSHOP)
Uyum süresi dolan yönetmelik işletmelere ne gibi sorumluluklar getiriyor?
Gıda etiketlerinde bildirimi zorunlu olan hususlar neler?
Hangi gıdaların etiketinde ya da ambalajında “doğal” ifadesi bulunabilir?
Allerjen gıdalar neler, nasıl bildirilmeli?
Negatif ve Pozitif Beyanlar neler?
%100, Saf, Geleneksel, Ev Yapımı, Orijinal, Taze terimlerinin etikette kullanımı nasıl olmalı?
Bileşen miktarı bildirimi nasıl olmalı?
Beslenme referans değeri hesaplanması nasıl olmalıdır?
Tarih bildirimi nasıl yapılmalı?
gibi daha birçok önemli konu Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Gıda Yüksek Mühendisi Selman AYAZ ve Çalışma Grup Sorumlusu Gıda Yüksek Mühendisi Emel MOLLA tarafından örneklerle anlatılacaktır.
Eğitim Tarihi: 28 Haziran Pazar Saat:14:00-18.00
Eğitim Yeri: Zoom Online
Eğitime Kimler katılabilir?
Gıda Mühendisleri, Gıda Teknikerleri, Öğrenciler, gıda üreticileri, gıda işletmelerinde çalışan kalite kontrol sorumluları, ambalaj sorumluları, satış sorumluları ve bu konuya ilgi duyan herkes