Endüstrinin hızla geliştiği bir dönemde bütün dünyayı etkisi altına alan pandemiyi ve artan dünya nüfusunu dikkate aldığımızda sağlıklı ve güvenilir gıdanın önemi artmış oldu buna paralel olarak bu yönde talep de artmış oldu. Endüstriyel gıda üretimi artarken bunun yanında organik ya da doğal gıdaya yöneliş artmış durumda. Özelikle organik ve doğal gıdaya olan talebin artışı ile gıda üretim muhazafaza ve satış aşamalarında bir takım hijyenik uygusuzluklar ve taklit ve tağşiş vakaları da artış göstermektedir.
Bütün gıda işletmeleri hem Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından denetlenmesine rağmen tarladan çatala bütün gıda süreçlerinde gıda güvenliği açısından yaşanan olumsuzlukları medya aracılığıyla takip ediyor ve teknik personeller olarak da bizler de sahada üzülerek şahit oluyoruz. Yaşanan gıda güvenliği skandallarının temeline inildiğinde üreticiden tüketiciye toplumun genelinde “güvenilir gıda bilinci ve kültürünün” eksikliği ortaya çıktığı görülmektedir. Bu sebeple bu bilincin sağlanması ve tüm topluma yayılması için çalışmalar yapılması ve konunun planlı bir şekilde anlatılması ve eğitimler yapılması lazım. Yalnız sektörün içinde olan bizler şunu da iyi biliyoruz ki belli bir yaştan sonra verilen eğitimlerin verimliliği yeterli düzeyde olmuyor ve güvenilir gıda bilinci yeterince oluşmuyor.
Bu bilincin oluşması için temelden sistemli bir eğitime tabi tutulması yani çocuk yaştan itibaren güvenilir gıda bilinci kazandırılmalı ve gıda güvenliği sağlanmalıdır. Nitekim İnsanların bilgi almaya ve alışkanlık kazanmaya en elverişli dönemi “okul çağı”dır, dolayısıyla ilk ve ortaöğretim düzeyinde eğitimler verilmelidir. Bu sebeple Gıda Mühendisleri Derneği olarak kurulduğumuz pandemi öncesi, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yüz yüze verdiğimiz güvenilir gıda tüketimi eğitimlerine “Bir Yılda Bin Okulda Güvenilir Gıda Tüketimi Seminerleri” sloganıyla tekrar start veriyoruz. Sizlerin desteğiyle Türkiye genelinde en az 1000 okulda bu seminerleri düzenleyerek on binlerce öğrenci, öğretmen ve veliye ulaşmayı hedefliyoruz.
Toplumda eksik olan güvenilir gıda bilinci ve kültürü, ilköğretim çağında okullarda verilecek olan güvenilir gıda tüketimi seminerleri ile çocuklardan başlayarak tüm toplumda oluşması ve artırılması.
Toplumumuzda yetersiz olan güvenilir gıda bilinci, gıda güvensizliğine ve halk sağlığının bozulmasına neden olmaktadır. Gıda kaynaklı risklerin önüne geçmek ciddi manada zaman ve kaynak harcanmaktadır.
Gıda mühendisliği ve gıda teknolojisi bölümü mezun ve öğrencileri gönüllü olarak.
Yapılacak sunum tarafımızca hazırlanmış olup, Eğitmen olarak görev almak istiyorsanız, kısa özgeçmişinizi gidamuhder@gmail.com adresine hangi il/illerde seminer vermek istediğinizi belirterek mail atmanız gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde seminer yapma izni alabilmek için eğitmen özgeçmişleri Bakanlıkça istenmektedir.
Gönüllü eğitmen olmak istiyorsanız TIKLAYIN
2.Seminer verilecek okul ayarlayarak;
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde seminer yapma izni alınmakta olup, izin yazısıyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bizim adımıza irtibata geçerek seminer verilecek okul bulunmasında bize yardımcı olabilirsiniz.
Belirlediğiniz okulda seminer düzenlenmesini istiyorsanız TIKLAYINIZ
Okul İdarecisi/Öğretmeni başvurusu için TIKLAYINIZ
Öğretmen, öğrenci ve veli katılımı okul idaresince organize edilir ve yine okul idaresince belirlenen tarihlerde eğitmen sunumunu gerçekleştirir.