Derneğimiz Genel Başkanı Abdussamed Boyu Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye Gazetesine kurban etlerinin muhafazası ile ilgili röportaj verdi. Röportaj da Abdussamed Boyu şunları önerdi: Et, uygun şartlarda dinlendirilip sıcaklığı düşürülmezse mikrobiyal bozulma başlar. Kokuşma ve yeşillenme olayı gözlemlenir. Etin bozulan kısmı atılıp kalan kısmı tüketilmemelidir, çünkü hastalık riski taşır. Kurbanlık eti mutlaka dinlendirin. Etleri büyük parçalara ayırıp temiz kaplara koyun.
Etlerin güneş görmeyen bir yerde (14 derecenin üstünde) hava almasını sağlayın. 5-6 saat sonra oda ısısına geldiğinde etleri buzdolabında (0-4 derece) dinlendirin. Eğer hemen yemeyecekseniz kavurma yapabilirsiniz ya da porsiyonlar hâlinde poşetlere koyarak dondurabilirsiniz. Buzdolabı sıcaklığında (0-4 derece) parça etler 6 gün, kıymalar 3 gün, derin dondurucuda (-18 derece) dondurulmuş etler ise 6 ay boyunca muhafaza edilebilir. Sakatat ile etleri aynı ortamda muhafaza etmeyin” dedi.
Röportaj: Kurban Etinin Muhafazası
İlginizi Çekebilir: Kurban Bayramında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Basın Açıklaması