Gıda Mühendisleri Derneği > Yazılar > Faaliyetlerimiz > Kurbanlık Seçimi, Kesimi ve Etin Muhafazası Nasıl Olmalıdır?
Yayınlayan: admin
Kategori: Faaliyetlerimiz
Kurbanlık

Kurbanlık Seçimi, Kesimi ve Etin Muhafazası Nasıl Olmalıdır?

Kurban işlemi hassas bir süreç bu sebeple kesim sonrasında dikkat edilmesi gereken edilmesi gereken hususlar olduğu gibi kesim öncesi hayvan seçimi ve kesim esnasında dikkat edilecek hususlar mevcuttur. Kurban kesmemizin amacı et elde etmek değil Rıza-ı İlahi’dir. Ancak bizler gıda mühendisleri olarak sağlıklı bir kesim süreci ve sonrasında israfın önlenmesi amacıyla üzerimize düşen sorumluluğumuzun bir gereği olarak, kurban kesecek olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması, kurban ibadetinde teknik konularda yol göstermesi adına bu kitapçığı hazırladık.  Kurbanlık seçimi, helal kesim ve etlerin muhafazası gibi birçok konuda doyurucu bilgiler içeren rehberi istifadenize sunarız. 

Rehberde aşağıdaki sorulara cevap bulacaksınız.

1-Kurbanlık Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
2-Kurban Kesim Yerleri Nasıl Olmalıdır? 
3-Kesim Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
4-Helal Kesim Standartları Nedir ve Kesim Nasıl Yapılır?
5-Kanın Akıtılması İşlemi Nasıl Yapılır?
6-Yüzme ve İç Organların Çıkarılması Nasıl Yapılır
7-Etin Dinlendirilmesi, Muhafazası ve Sevkiyatı Nasıl Olmalıdır
8-Hayvanda ve Ette Görülebilecek Hastalıklar Nelerdir?
9-Ette Kalite Kriterleri Nelerdir?
10-Ette Bozulma Nasıl Anlaşılır?

Tüm bu soruların cevabını bulabileceğiniz Kurban Rehberi kitapçığı yayımlandı. 

Kitapçığı indirmek için TIKLAYINIZ

Yazar: admin

Bir cevap yazın