Basında Biz: Anadolu Ajansı – 23/01/2020
Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, AA muhabirine, trans yağların doğada bulunan bir yağ türü olmadığını söyledi. Gıda etiketlerinde “Trans yağ içermez” ibaresi kullanılabilmesi için üründe söz konusu yağın yüzde 1’in altında olması gerektiğini belirten Boyu, tüketicilerin ürünlerin etiketlerindeki bilgilerde “trans” ifadesine dikkat etmesi gerektiğini bildirdi.
Boyu, “Trans yağlar, bitkisel sıvı yağların hidrojenize adlı bir işlemden geçirilmesiyle elde edilir. Yani sıvı yağlar, içlerine hidrojen karıştırılarak çok yüksek sıcaklıkta ısıtılır ve katı hale getirilir. Böylelikle kolay yoldan daha fazla kullanılabilen trans yağlar elde edilir.” dedi.