Gıda Mühendisleri Derneği > Yazılar > Basında Biz > Trans Yağları Yasaklama Hazırlığına Uzmanlardan Destek
Yayınlayan: admin
Kategori: Basında Biz

Trans Yağları Yasaklama Hazırlığına Uzmanlardan Destek

Basında Biz:    Anadolu Ajansı – 23/01/2020 

Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, AA muhabirine, trans yağların doğada bulunan bir yağ türü olmadığını söyledi. Gıda etiketlerinde “Trans yağ içermez” ibaresi kullanılabilmesi için üründe söz konusu yağın yüzde 1’in altında olması gerektiğini belirten Boyu, tüketicilerin ürünlerin etiketlerindeki bilgilerde “trans” ifadesine dikkat etmesi gerektiğini bildirdi.

Boyu, “Trans yağlar, bitkisel sıvı yağların hidrojenize adlı bir işlemden geçirilmesiyle elde edilir. Yani sıvı yağlar, içlerine hidrojen karıştırılarak çok yüksek sıcaklıkta ısıtılır ve katı hale getirilir. Böylelikle kolay yoldan daha fazla kullanılabilen trans yağlar elde edilir.” dedi.

https://www.aa.com.tr/tr/saglik/trans-yaglari-yasaklama-hazirligina-uzmanlardan-destek/1711400?fbclid=IwAR0IByYx8v28SAfZQqw-V1RaRQagZLn0yDoAmpno9zJmdmkfwvjnaSjs8ds

Yazar: admin

Bir cevap yazın