26 Tem
WhatsApp Image 2021-07-24 at 13.06.24
Kurban Etlerinin Muhafazası İle İlgili Türkiye Gazetesi Röportajı

Kurban Etlerinin Muhafazası İle İlgili Türkiye Gazetesi Röportajı Derneğimiz Genel Başkanı Abdussamed Boyu Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye Gazetesine kurban etlerinin muhafazası ile ilgili röportaj verdi. Röportaj da Abdussamed Boyu şunları önerdi: Et, uygun şartlarda dinlendirilip sıcaklığı düşürülmezse mikrobiyal bozulma başlar. Kokuşma ve yeşillenme olayı gözlemlenir. Etin bozulan kısmı atılıp kalan kısmı tüketilmemelidir, çünkü hastalık riski...

Daha fazla görüntüle
18 Tem
kurban bayramı
Kurban Bayramında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Basın Açıklaması

Kurban Bayramında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Basın Açıklaması Bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu ve sevincini; milletçe hep birlikte yaşıyoruz. Kurban Bayramı ile ülkemizde hayvan satışı, kesimi ve et tüketimi artmaktadır. Kurbanlık etin yoğun tüketileceği bayram günleri ve sonrasında, tüketicilerin daha bilinçli ve duyarlı olması gerekmektedir. Kesim ve kesim sonrası halk sağlığı ve çevre...

Daha fazla görüntüle
07 Tem
Peynir
Geleneksel Peynir Türleri

Geleneksel Peynir Türleri Bazı insanların bayıldığı, bazılarının ise hayatlarında tadına bile bakmadığı gıda PEYNİR! Peynirin gelişimi M.Ö. 8000’li yıllara dayanmaktadır. Neolitik çağlarda insanların hayatta kalma çabaları sonucunda ortaya çıktığı inanılan peynir, hayatta kalmak için insanlığa büyük bir avantaj olmuştur. Az laktozla ve saklanabilme kapasitesiyle uzun yıllar insanların gözdesi olup gelişmeye devam etmiştir. Bilindiği üzere sütten...

Daha fazla görüntüle
04 Tem
palm-yagi
PALM YAĞININ ZARARI VAR MI?

PALM YAĞININ ZARARI VAR MI? Palm Yağı Nedir? Palm yağı tek bir meyveden iki farklı yağın üretilmesiyle elde edilir. Biri mezokarp yani meyvenin taze kısmından elde edilen palm yağıdır. Diğeri ise palm bitkisinin çekirdeğinden elde edilen palm çekirdek yağıdır. Türk Gıda Kodeksi Bitki Adı ile Anılan Yağlar Tebliğine göre; Elaeis guineensis meyvesinin etli mezokarbından elde...

Daha fazla görüntüle
30 Haz
Hamburger Köftesindeki Katkı ve Koruyucu Maddeler
Hamburger Köftesindeki Katkı ve Koruyucu Maddeler

Hamburger Köftesindeki Katkı ve Koruyucu Maddeler Marketlerde satılan hamburger köftelerine baktığımızda genellikle içeriklerinde katkı maddesi olarak bitkisel liflerin ve antioksidanların kullanıldığını, koruyucu olarak ise sodyum asetat vb. kimyasalların kullanıldığını görüyoruz. Fast food zincirlerindeki hamburger etlerinde ise monosodyum glutamat lezzet arttırıcı olarak kullanılmaktadır. Bu maddeleri yakından incelersek, Bitkisel Lifler: Havuç, bezelye, selüloz, portakal vb. ürünlerden elde...

Daha fazla görüntüle
29 Haz
Yönetsel Beceri Geliştirme Programı-1
Yönetsel Beceri Geliştirme Programı

Yönetsel Beceri Geliştirme Programı Bu programın amacı, kişilerin günümüz başarılı işletmelerinde, kurumsal hedeflere ulaşabilmek için mevcut insan kaynağını tüm yönleri ile yönetmek ve yönlendirerek geliştirmek, kişisel yetkinliğini ve yönetimsel becerilerini her geçen gün arttırarak yöneticilik ve liderlik algılarını genişletmek, bu alanda etkin kullanabilecekleri beceriler kazanmalarını sağlamaktır. Program sonunda katılımcılar yönetim becerilerinin geliştirilmesi ile ilgili en...

Daha fazla görüntüle
08 Haz
Kalite Eğitimi
ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi

ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi ISO 22000 Gıda zincirinde yer alan kuruluşların, gıdanın tüketim anında güvenli olmasını sağlamak ve gıda güvenliğine yönelik olan tehditleri kontrol altına almak için gerekli şartları kapsayan bir yönetim sistemi standardıdır. ISO 22000 : 2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi eğitiminin içeriğini “Bir işletmede müşteri, geçerli yasal ve düzenleyici gereklilikleri...

Daha fazla görüntüle
07 Haz
web site boyutu-1
7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü Basın Açıklaması

7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü Basın Açıklaması ‘SAĞLIKLI YARINLAR İÇİN BUGÜN GÜVENİLİR GIDA’ Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Aralık 2018`de alınan kararla, her yıl 7 Haziran`ın Dünya Gıda Güvenliği Günü olarak kutlanması kararı alınmıştır. Gıda güvenliğini sağlamak için kurumların, üreticilerin ve tüketicilerin birlikte çalışmaları şarttır.  Gıda kaynaklı risklerin önlenmesine, tespit edilmesine ve yönetilmesine yardımcı...

Daha fazla görüntüle
02 Haz
Sodyum Metabisülfit
Katkı Maddesi: Sodyum Metabisülfit

Sodyum Metabisülfit Sodyum metabisülfit E223 kodlu bir  katkı maddesidir. Bir tür inorganik tuz olup yağların oksitlenmesini ve besinlerin koyulaşmasını engelleyen bir katkı maddesidir. Sodyum metabisülfit kömür katranından elde ediliyor ama rengi beyazdır. Bu katkı maddesi besinlerin uzun süre muhafaza edilmesinde kullanılır. Sodyum metabisülfit (SMB), yiyecek ve içecek endüstrisinde koruyucu ve sterilizasyon amacına yönelik kükürt dioksit...

Daha fazla görüntüle
02 Haz
Süt Günü
1 Haziran Dünya Süt Günü Basın Açıklaması

1 Haziran Dünya Süt Günü Röportajı Dernek Başkanımız Abdussamed Boyu 1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle basın bildirisi yayınladı. Basın bildirisinde aşağıdaki konulara yer verildi. SORULARLA SÜT HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER                   1-Sütün sağlık açısından önemi nedir? Süt insanoğlunun beslenmesinde vazgeçilmez bir kaynaktır. Anne sütüyle beslenen bebekler dışında her yaş grubunun tüketmesi gerekir. Süt insan yaşamının her...

Daha fazla görüntüle