06 Haz
web site boyutu
Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkan Yardımcımız Dr. Yusuf Esen’in Gıda İsrafı Sürdürülebilirlik ve Gıda Enflasyonu İle Mücadele Hakkında Önce Vatan Gazetesi Röportajı

Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkan Yardımcımız Dr. Yusuf Esen’in Gıda İsrafı Sürdürülebilirlik ve Gıda Enflasyonu İle Mücadele Hakkında Önce Vatan Gazetesi Röportajı Türkiye’de Gıda İsrafıyla Mücadele, Sürdürülebilirliğin Desteklenmesi ve Gıda Enflasyonunun Düşürülmesi Zengin mutfak mirasıyla tanınan Türkiye hem ekonomisini hem de çevreyi tehdit eden önemli bir sorunla karşı karşıya: Gıda İsrafı. Türkiye’de her yıl yaklaşık...

Daha fazla görüntüle
01 Mar
web site boyutu
GIDAMUHDER GENEL BAŞKANIMIZ ABDUSSAMED BOYU’NUN TEREYAĞINDA YAPILAN TAĞŞİŞLER İLE İLGİLİ ORDU HAYAT GAZETESİ RÖPORTAJI

GIDAMUHDER GENEL BAŞKANIMIZ ABDUSSAMED BOYU’NUN TEREYAĞINDA YAPILAN TAĞŞİŞLER İLE İLGİLİ ORDU HAYAT GAZETESİ RÖPORTAJI Gıda ticareti küresel anlamda büyük bir gelişme göstermiş olup üreticiler ihtiyaçları olan hammaddeleri veya yardımcı maddelerin teminine yönelik tedarikçiler arasındaki rekabeti körüklemiş ve ekonomik olarak en ucuz kaynak olabilme adına mücadele vermelerine yol açmıştır. Neticede endüstriyel gıda üretim tesisleri de bir...

Daha fazla görüntüle
02 Şub
web site boyutu
GIDAMUHDER Genel Başkan Yardımcısı Dr. Yusuf Esen’in Limon Soslarının Yasaklanması Hakkında Türkiye Gazetesine Verdiği Röportaj

GIDAMUHDER Genel Başkan Yardımcısı Dr. Yusuf Esen’in Limon Soslarının Yasaklanması Hakkında Türkiye Gazetesine Verdiği Röportaj 1-Limon suyu izlenimi veren, limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle limon suyu benzeri ürünler yurt içinde piyasaya arz edilmesi yasaklandı. Bu kararı nasıl değerlendirirsiniz? Dün alınan bir kararla, limon suyu izlenimi veren, limon aromalı sos, limon...

Daha fazla görüntüle
01 Şub
kızartma yağı
GIDAMUHDER GENEL BAŞKANIMIZ ABDUSSAMED BOYU’NUN SAĞLIĞIMIZI HER GEÇEN GÜN TEHDİT EDEN KIZARTMA YAĞLARI İLE İLGİLİ ORDU HAYAT GAZETESİNE VERDİĞİ RÖPORTAJ

Kızartma yağlarının tekrar tekrar kullanılmasının ardındaki neden kullanılan yağ miktarına, kızartılan ürünün özellik ve niteliğine, kızartma sıcaklığına bağlı olarak yağın bir süre sonra atık yağ halini alması ekonomik bir kayıp meydana getirmektedir hem de gıda israfı olmasın diye birçok kişi tarafından yeniden kullanılıyor.

Daha fazla görüntüle
16 Eki
web site boyutu-1
16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI “SU GIDADIR, SU HAYATTIR” GELECEĞİN GIDA SİSTEMLERİ VE “ADİL” SU KULLANIMI Dünya, Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından her yıl 16 Ekim’de kutlanan Dünya Gıda Günü, gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarımın önemine dikkat çekmek amacıyla dünya genelinde her sene çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu yıl, Dünya Gıda Günü teması...

Daha fazla görüntüle
11 Haz
web site boyutu
Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Abdussamed Boyu, ‘7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği’ ile ilgili Ordu Hayat Gazatesi Röportajı

Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Abdussamed Boyu, ‘7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği’ ile ilgili Ordu Hayat Gazatesi Röportajı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Aralık 2018`de alınan kararla, her yıl 7 Haziran`ın Dünya Gıda Güvenliği Günü olarak kutlanıyor. Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Abdussamed Boyu, ‘7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği’ adına bir yazı paylaştı. “Fırsat Oluşturması Bekleniyor” Gıda güvenliğini sağlamak...

Daha fazla görüntüle
29 May
salep
Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Abdussamed Boyu’nun Salepin, Doğru Hasat ve Tüketimi Hakkında ki OrduHayat Gazetesi Röportajı

Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Abdussamed Boyu’nun Salepin, Doğru Hasat ve Tüketimi Hakkında ki OrduHayat Gazetesi Röportajı Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtan, muhteşem aroması ve besleyici özellikleriyle salep, popüler bir içecek haline gelmiştir. Doğal kaynaklarından elde edilen salep, Türk mutfağının sevilen tatlarından biridir. Ancak, bu değerli bitkinin üretimi, hasadı ve tüketimiyle ilgili bazı püf noktaları...

Daha fazla görüntüle
22 Nis
web-site-boyutu_page-0001
Genel Başkanımız Abdussamed Boyu Tarafından Normalden Ucuz Satılan Tatlılarla İlgili Habertürk Gazetesi’ne Yapılan Açıklama

Genel Başkanımız Abdussamed Boyu Tarafından Normalden Ucuz Satılan Tatlılarla İlgili Habertürk Gazetesi’ne Yapılan Açıklama Bayramlarda severek tükettiğimiz,  çocuklarımıza ve misafilerimize ikram ettiğimiz çikolata şekerleme ve tatlılar  bu çoşkuyu katlandıran etkenlerden biri. Tabi bayramda ağzımızın tadı bozulmasın, bayram coşkumuzu yitirmeyelim istiyorsak bu ürünleri alırken bazı hususlara dikkat etmemiz gerekiyor. Bu ürünlerden ilki çikolatalar; Çikolata Bayramların vazgeçilmezi,...

Daha fazla görüntüle
26 Mar
web site boyutu
Genel Başkan Yardımcımız Dr. Yusuf Esen Tarafından Nar Ekşili Soslara Getirilen Yasakla İlgili Türkiye Gazetesi’ne Yapılan Açıklama

Genel Başkan Yardımcımız Dr.Yusuf Esen Tarafından Nar Ekşili Soslara Getirilen Yasakla İlgili Türkiye Gazetesi’ne Yapılan Açıklama Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre; nar ekşisine nar, nar suyu ve/veya nar suyu konsantresi ve su dışında başka bir gıda bileşeni eklenemeyecek Nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı...

Daha fazla görüntüle
25 Mar
Nar Ekşili Sos
Genel Başkanımız Abdussamed Boyu Tarafından Nar Ekşili Soslara Getirilen Yasakla İlgili Milliyet Gazetesi’ne Yapılan Açıklama

Genel Başkanımız Abdussamed Boyu Tarafından Nar Ekşili Soslara Getirilen Yasakla İlgili Milliyet Gazetesi’ne Yapılan Açıklama Nar ekşisi izlenimi veren sosların 30 Haziran 2024’ten itibaren satışı yasaklanıyor. Yasakla birlikte piyasada taklit ve tağşiş ürünlerin artabileceği yönünde endişeler bulunuyor. Genel Başkanımız Abdussamed Boyu’nun Nar Ekşili Soslara Getirilen Yasakla İlgili Milliyet Gazetesi’ne Yaptığı açıklamaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/narli-soslara-yasak-yolda-6922234

Daha fazla görüntüle