27 Ağu
gıda kayıp
Gıda Atık Ve Kayıpları, Bertaraf Yöntemleri

Gıda Atık Ve Kayıpları, Bertaraf Yöntemleri GIDA ATIK VE KAYIPLARI Gıda, insanoğlunun varoluşundan bu yana temel ihtiyacıdır. İnsanın işlevselliği için önemli olan beslenmeyle birlikte oluşan gıda atıkları; çevreyi, ekonomiyi ve toplumları da etkilemektedir. Ülkemizde 1985-1990 yılları arasında endüstriyel üretime geçişle birlikte artan biyoatıklar hiçbir işlemden geçmeden direkt doğaya verildiğinde çevre kirliliğine yol açmakta, değerli biyokütle...

Daha fazla görüntüle
25 Ağu
Organik Gıda
Organik Gıda, Faydaları ve Önemi

Organik Gıda, Faydaları ve Önemi Genetiğiyle oynanan, artık gerçek anlamda besin değerlerinin ve tadının kalmadığı gıdalar yerine organik gıdaları arar hale geldik. Son zamanlarda daha fazla ortaya çıkan organik gıdalar, çok fazla yerde bulunabiliyor. Organik; kendi doğal sürecinde yetişen ve her açıdan doğal işlem görendir. “Organik” terimi belirli gıdaların üretim sürecini de ifade eder. Organik gıdalar;...

Daha fazla görüntüle
14 Ağu
Karabiber
Önemli Bir Baharat: Karabiber

Önemli Bir Baharat: Karabiber İlginizi Çekebilir: Geleneksel Peynir Türleri Latince adı Piper nigrum L. olan karabiber Piperaceae familyasına aittir. Güneybatı Hindistan’ın Malabar sahil ormanlarında doğal yetişen Karabiber 15m kadar boyunda, tutunucu kökleri ile tırmanıcı bir bitkidir. Meyveleri ise az çok küresel, 6mm kadar çapında olup, eriksi (Drupa) tiptedir. Piper nigrum L. bitkisinin kurutulmuş meyveleri olan...

Daha fazla görüntüle
13 Ağu
Kanatlı Hayvan Etinden ve Yumurtalarından Zehirlenme Nedenleri ve Korunma yolları-1
Kanatlı Hayvan Etinden ve Yumurtalarından Zehirlenme Nedenleri ve Korunma yolları

Kanatlı Hayvan Etinden ve Yumurtalarından Zehirlenme Nedenleri ve Korunma yolları İlginizi Çekebilir: Hamburger Köftesindeki Katkı ve Koruyucu Maddeler Tavuk etinin kırmızı ete göre ucuz olması, protein kalitesi, kalorisinin düşük olması, kasaplık hayvan etlerine göre sindiriminin kolay olması tercih edilmesinde temel oluşturur. Epidemiyolojik raporlar, kanatlı hayvan etinin gıda zehirlenmesi salgınları için kaynak olduğunu göstermektedir. Bu gıda...

Daha fazla görüntüle
26 Tem
WhatsApp Image 2021-07-24 at 13.06.24
Kurban Etlerinin Muhafazası İle İlgili Türkiye Gazetesi Röportajı

Kurban Etlerinin Muhafazası İle İlgili Türkiye Gazetesi Röportajı Derneğimiz Genel Başkanı Abdussamed Boyu Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye Gazetesine kurban etlerinin muhafazası ile ilgili röportaj verdi. Röportaj da Abdussamed Boyu şunları önerdi: Et, uygun şartlarda dinlendirilip sıcaklığı düşürülmezse mikrobiyal bozulma başlar. Kokuşma ve yeşillenme olayı gözlemlenir. Etin bozulan kısmı atılıp kalan kısmı tüketilmemelidir, çünkü hastalık riski...

Daha fazla görüntüle
18 Tem
kurban bayramı
Kurban Bayramında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Basın Açıklaması

Kurban Bayramında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Basın Açıklaması Bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu ve sevincini; milletçe hep birlikte yaşıyoruz. Kurban Bayramı ile ülkemizde hayvan satışı, kesimi ve et tüketimi artmaktadır. Kurbanlık etin yoğun tüketileceği bayram günleri ve sonrasında, tüketicilerin daha bilinçli ve duyarlı olması gerekmektedir. Kesim ve kesim sonrası halk sağlığı ve çevre...

Daha fazla görüntüle
07 Tem
Peynir
Geleneksel Peynir Türleri

Geleneksel Peynir Türleri Bazı insanların bayıldığı, bazılarının ise hayatlarında tadına bile bakmadığı gıda PEYNİR! Peynirin gelişimi M.Ö. 8000’li yıllara dayanmaktadır. Neolitik çağlarda insanların hayatta kalma çabaları sonucunda ortaya çıktığı inanılan peynir, hayatta kalmak için insanlığa büyük bir avantaj olmuştur. Az laktozla ve saklanabilme kapasitesiyle uzun yıllar insanların gözdesi olup gelişmeye devam etmiştir. Bilindiği üzere sütten...

Daha fazla görüntüle
04 Tem
palm-yagi
Palm Yağının Zararı Var Mı?

Palm Yağının Zararı Var Mı? Palm Yağı Nedir? Palm yağı tek bir meyveden iki farklı yağın üretilmesiyle elde edilir. Biri mezokarp yani meyvenin taze kısmından elde edilen palm yağıdır. Diğeri ise palm bitkisinin çekirdeğinden elde edilen palm çekirdek yağıdır. Türk Gıda Kodeksi Bitki Adı ile Anılan Yağlar Tebliğine göre; Elaeis guineensis meyvesinin etli mezokarbından elde...

Daha fazla görüntüle
30 Haz
Hamburger Köftesindeki Katkı ve Koruyucu Maddeler
Hamburger Köftesindeki Katkı ve Koruyucu Maddeler

Hamburger Köftesindeki Katkı ve Koruyucu Maddeler Marketlerde satılan hamburger köftelerine baktığımızda genellikle içeriklerinde katkı maddesi olarak bitkisel liflerin ve antioksidanların kullanıldığını, koruyucu olarak ise sodyum asetat vb. kimyasalların kullanıldığını görüyoruz. Fast food zincirlerindeki hamburger etlerinde ise monosodyum glutamat lezzet arttırıcı olarak kullanılmaktadır. Bu maddeleri yakından incelersek, Bitkisel Lifler: Havuç, bezelye, selüloz, portakal vb. ürünlerden elde...

Daha fazla görüntüle
29 Haz
Yönetsel Beceri Geliştirme Programı-1
Yönetsel Beceri Geliştirme Programı

Yönetsel Beceri Geliştirme Programı Bu programın amacı, kişilerin günümüz başarılı işletmelerinde, kurumsal hedeflere ulaşabilmek için mevcut insan kaynağını tüm yönleri ile yönetmek ve yönlendirerek geliştirmek, kişisel yetkinliğini ve yönetimsel becerilerini her geçen gün arttırarak yöneticilik ve liderlik algılarını genişletmek, bu alanda etkin kullanabilecekleri beceriler kazanmalarını sağlamaktır. Program sonunda katılımcılar yönetim becerilerinin geliştirilmesi ile ilgili en...

Daha fazla görüntüle