07 Haz
web site boyutu-1
7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü Basın Açıklaması

7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü Basın Açıklaması ‘SAĞLIKLI YARINLAR İÇİN BUGÜN GÜVENİLİR GIDA’ Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Aralık 2018`de alınan kararla, her yıl 7 Haziran`ın Dünya Gıda Güvenliği Günü olarak kutlanması kararı alınmıştır. Gıda güvenliğini sağlamak için kurumların, üreticilerin ve tüketicilerin birlikte çalışmaları şarttır.  Gıda kaynaklı risklerin önlenmesine, tespit edilmesine ve yönetilmesine yardımcı...

Daha fazla görüntüle
02 Haz
Sodyum Metabisülfit
Katkı Maddesi: Sodyum Metabisülfit

Sodyum Metabisülfit Sodyum metabisülfit E223 kodlu bir  katkı maddesidir. Bir tür inorganik tuz olup yağların oksitlenmesini ve besinlerin koyulaşmasını engelleyen bir katkı maddesidir. Sodyum metabisülfit kömür katranından elde ediliyor ama rengi beyazdır. Bu katkı maddesi besinlerin uzun süre muhafaza edilmesinde kullanılır. Sodyum metabisülfit (SMB), yiyecek ve içecek endüstrisinde koruyucu ve sterilizasyon amacına yönelik kükürt dioksit...

Daha fazla görüntüle
02 Haz
Süt Günü
1 Haziran Dünya Süt Günü Basın Açıklaması

1 Haziran Dünya Süt Günü Röportajı Dernek Başkanımız Abdussamed Boyu 1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle basın bildirisi yayınladı. Basın bildirisinde aşağıdaki konulara yer verildi. SORULARLA SÜT HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER                   1-Sütün sağlık açısından önemi nedir? Süt insanoğlunun beslenmesinde vazgeçilmez bir kaynaktır. Anne sütüyle beslenen bebekler dışında her yaş grubunun tüketmesi gerekir. Süt insan yaşamının her...

Daha fazla görüntüle
01 Haz
Kahve
Kafei Bombası ‘Kahve’

Kafei Bombası ‘Kahve’ Merhaba sevgili okuyucularımız! Bugün sizlere kiminin afiyetle ve gün içinde sık sık tükettiği kiminin ise hiç tercih etmediği “kahveden” bahsedeceğiz. O zaman hemen en sevdiğiniz kahveyi elinize alın ve yazımızı okumaya başlayın! “Coffea” adındaki ağacın meyve çekirdekleri kavrulur, öğütülür. Böylece oluşan toz birçok farklı demleme, yapılış şekliyle içmeye hazır hale gelir. Şimdi...

Daha fazla görüntüle
01 Haz
Süt
Beslenmemiz Açısından Önemli Bir Bileşen: Süt

Beslenmemiz Açısından Önemli Bir Bileşen: Süt Merhaba 1 Haziran Dünya Süt Günü’nde konumuz SÜT… Pastörize Süt, UHT Süt ve Sokak Sütleri… Süt terimlerinin anlamları ve tercihlerimizi neye göre yapmalıyız? ilginizi Çekebilir: Süt Sektörü Eğitimi İçme sütü; pastörizasyon, UHT veya sterilizasyon işlemlerinden biri uygulanarak, patojen (hastalık oluşturan) ve bozulmaya neden olan mikroorganizmalarından arındırılan ve doğal niteliklerine...

Daha fazla görüntüle
22 May
web site boyutu-1
Damacana ve Su Pompasına Dikkat

Damacana ve Su Pompasına Dikkat Dernek Başkanımız Abdussamed Boyu’nun damacana ve su pompaları hakkında Türkiye gazetesine verdiği röportaj Pandemi döneminde damacana su satışları artarken, hijyen tartışmaları tekrar gündeme geldi. Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, “İnsanlar pandemi sebebiyle, kullandıkları suyun kalitesinin yüksek olması için ‘hazır su’ya yöneldi. Satışlar yüzde 50’nin üstünde arttı. Fakat damacana sular...

Daha fazla görüntüle
22 May
103-1
Süt Sektörü Eğitimi

Süt Sektörü Eğitimi İlginizi Çekebilir: Beslenmemiz Açısından Önemli Bir Bileşen Süt Gelişmekte olan ülkelerde kişi başına düşen gelir ve nüfustaki artış, zorunlu gıda maddesi olan ve insan beslenmesinde önemli bir yer tutan süt ve süt ürünleri tüketimini arttırmıştır. Talepte meydana gelen bu artış süt ve süt ürünlerinin üretiminin ve ticaretinin de artmasına neden olmuştur. Günümüzde...

Daha fazla görüntüle
18 May
Gıda Takviyeleri
Gıda Takviyeleri

Gıda Takviyeleri Merhaba Bu yazımızda sizlere son zamanların trend konularından olan ve adını sıkça duyduğumuz gıda takviyelerinden bahsediyor olacağız. Gıda takviyesi nedir, zararları var mıdır, sağlıklı beslenmede nelere dikkat etmeliyiz? Hadi birlikte inceleyelim… İçinde birden fazla besin ögesi bulunan, vitamin, mineral, protein, bitkiler, bitkisel kaynaklı maddeler, aminoasitler ve benzeri bileşenler ile bunların konsantresi veya özlerinden...

Daha fazla görüntüle
18 May
Gıda Mühendisi
Gıda Mühendisliğini Tanıyalım

Gıda Mühendisliğini Tanıyalım Merhabalar Blog serimize gıda mühendisliğini anlatan bir yazı ile başlamak istedik. Gıda Mühendisliği nedir, neler yapar gelin hep beraber inceleyelim…  Gıda Mühendisliği; Bir ürünün üretiminden tüketimine kadarki her aşamasında görev alınan, ‘multidisipliner’ yani fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi temel bilimler ile mühendislik biliminin bir arada uygulandığı ve bunları yeni ürünlerin eldesi, ülkenin...

Daha fazla görüntüle
06 May
yapay et
“Yapay Et Geleceğin Gıdası Olur mu?”

“Yapay Et Geleceğin Gıdası Olur mu?” | Online Panel 📅 8 Mayıs 2021 Cumartesi⏰ 14.00 Panelistler: 🗣 Prof. Dr. Kamil Can AKÇALI Ankara Üniversitesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi📍 YENİ UFUKLAR: TEMİZ ET 🗣 Prof. Dr. Hasan YETİMİstanbul Sabahattin Zaim ÜniversitesiGıda Mühendisliği Bölümü Ögretim Üyesi📍YAPAY ET ÜRETİMİ VE ETİK KAYGILAR 🗣Prof. Dr. Cavit BİRCAN Aydın Adnan Menderes ÜniversitesiGıda...

Daha fazla görüntüle