26 Eki
Güvenilir Gıda Tüketim Seminerleri
Güvenilir Gıda Tüketim Seminerleri Projesi

Güvenilir Gıda Tüketim Seminerleri Projesi Endüstrinin hızla geliştiği bir dönemde bütün dünyayı etkisi altına alan pandemiyi ve  artan dünya nüfusunu dikkate aldığımızda sağlıklı ve güvenilir gıdanın önemi artmış oldu buna paralel olarak bu yönde talep de artmış oldu. Endüstriyel gıda üretimi artarken bunun yanında organik ya da doğal gıdaya yöneliş artmış durumda.  Özelikle organik ve...

Daha fazla görüntüle
24 Eki
Organic leftovers, kitchem scraps, waste from vegetable ready for recycling and to compost. Collecting food leftovers for composting. Environmentally responsible behavior, ecology concept. Copy space.
Gıda İşletmelerinde Atıkların Değerlendirilmesi

Gıda İşletmelerinde Atıkların Değerlendirilmesi Gıda işletmelerinde, proses sonucunda gıda atıkları oluşmaktadır. Bunların büyük kısmı çevre kirliliğine neden olduğu için imha edilmektedir veya düşük teknolojiler kullanılarak hayvan yemi, gübre vb. ürünlere dönüştürülmektedir. Gıda işletmelerinde atıkların değerlendirilmesi ve etkin bir şekilde yönetilmesi yalnız çevre kirliliğinden değil, ekonomik kalkınmanın ve ürünlerin çeşitlendirilmesi açısından önemlidir. İşletmelerde atık yönetimi, atıkları...

Daha fazla görüntüle
21 Eki
koşer et
Koşer Et: Nedir, Kuralları Nelerdir?

Temiz, yenilebilir, uygun “ anlamlarına gelen koşer, Musevi dininden olanların tükettikleri et ürünlerine verilen bir unvandır.

Daha fazla görüntüle
16 Eki
Screenshot_20211013-223257_Samsung-Internet
Bir İçecekten Çok Daha Fazlası: Yeşil Çay

Bir İçecekten Çok Daha Fazlası: Yeşil Çay Bugün sizlerle birlikte son zamanlarda adından sıkça söz edilen, faydaları saymakla bitmeyen yeşil çayı inceleyeceğiz. Bilimsel literatürlerde Camelia Sinensis olarak geçen çay bitkisi, çeşitli kaynaklara göre M.Ö. 2700’lü yıllarda bulunmuş olup uzun yıllar hastalıkları tedavi etmek amacıyla ilaç olarak kullanılmıştır. Çay yapraklarının işlenme yöntemlerindeki farklılıklara göre; siyah çay,...

Daha fazla görüntüle
16 Eki
KOLLAJEN-MOLEKÜL-YAPISI
Önemli Bir Fonksiyonel Gıda: Kolajen

Önemli Bir Fonksiyonel Gıda: Kolajen Dünyada; gelişen teknoloji, değişen sağlık algıları ve her geçen gün yenilenen gıda sektörünün inovatif etkileriyle, fonksiyonel gıdalara ilgi günden güne artmaktadır. Bilinen en yaygın tabiriyle fonksiyonel gıdalar; besleyicilik özelliklerinden öte vücuda faydalı ve sağlık üzerine iyileştirici etkileri bulunan, hastalıkları önleme ve/veya hastalık oluşmasına sebep olan riskleri azaltma gibi fonksiyonel etkileri...

Daha fazla görüntüle
15 Eki
web site boyutu-1
Dünya Gıda Günü Basın Açıklaması

Dünya Gıda Günü Basın Açıklaması Bu sene 16 Ekim 2021 tarihinde 41’incisi gerçekleştirilecek olan Dünya Gıda Günü, aynı zamanda Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) kuruluşunun 76’ncı yıl dönümüdür. 150 farklı ülkede yapılan açlık yürüyüşü, sergiler, konserler, maratonlar gibi etkinlikler bu özel günü BM takviminin en önemli ve en ünlü günü haline getiriyor. Ayrıca...

Daha fazla görüntüle
12 Eki
Jelatin
Jelatinin Gıda Endüstrisinde Kullanım Alanları

Jelatinin Gıda Endüstrisinde Kullanım Alanları Jelatinin eski çağlarda hayvansal dokulardan elde edilmesiyle başlayan yolculuğu günümüze kadar ulaşmıştır. Gıda endüstrisinde önemli bir yere sahip olan jelatin, özellikle kıvam arttırıcı olarak kullanılır. Aynı zamanda emülsifiye etme, su bağlama, jelleştirme özelliklerinden de yararlanılır. Gıda endüstrisi dışında ilaç, tarım ilaçları, kozmetik, fotoğraf gibi çeşitli alanlarda da kullanılır. Jelatin Nedir?...

Daha fazla görüntüle
12 Eki
cine-kanat-actik-sirada-avrupa-var-cu1OdeP1
Tüketimi Lezzetli, Hazırlaması Riskli: Kanatlı Etleri

Tüketimi Lezzetli, Hazırlaması Riskli: Kanatlı Etleri Kanatlı etleri insan beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Lezzetli, uygun fiyatlı oluşu ve kolay ulaşılabilmesi sebebiyle mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz kanatlı etlerini tanımalı ve oluşabilecek risklere karşı önlem alabilmek için incelemeliyiz. Kanatlı eti terimi, etinden ve yumurtasından yararlanılmak üzere yetiştirilen tavuk, hindi, ördek, bıldırcın, kaz ve devekuşu gibi hayvanların eti...

Daha fazla görüntüle
11 Eki
web site boyutu-1
Mesleki Sektörel Eğitimler: Un ve Unlu Mamüller

Mesleki Sektörel Eğitimler: Un ve Unlu Mamüller Ülkelerin gelişmişlik seviyesi, sosyo-ekonomik yapıları ve bireylerin beslenme alışkanlıkları her geçen gün değişim göstermekle birlikte tüm dünyada ve ülkemizde unlu mamüller toplumların en önemli besin kaynağını oluşturmaktadır. Unlu mamüller, nüfusun gıda maddeleri, gereksinimi karşılaması, tarıma dayalı sanayinin hammadde kaynağını oluşturması, istihdam yaratması, dışa bağımlılığın azaltılması gibi nedenlerle ekonomi...

Daha fazla görüntüle
11 Eki
Resim1
Dirençli Nişastalar ve Faydaları

Dirençli Nişastalar ve Faydaları Temel bitkisel gıda bileşeni olarak bilinen nişasta, bitkilerde fotosentezin temel ürünü olarak açığa çıkar. İnsan diyetindeki en önemli karbonhidrat olup, vücutta temel enerji kaynağı olarak kullanılır. Nişasta, fonksiyonel özellikleri dolayısıyla birçok endüstriyel alanda kullanılır hale gelmiştir. Nişastanın şekli ve granül yapısı, içerdiği lipid, protein ve fosfat miktarı ile amiloz ve amilopektinin...

Daha fazla görüntüle