16 May
webc-1
Microsoft Power BI ile Yeni Nesil Raporlama ve İş Analitiği Eğitimi

Microsoft Power BI ile Yeni Nesil Raporlama ve İş Analitiği Eğitimi Eğitim İçeriği Yeni nesil iş zekası aracını kullanarak verilerinize erişim sağlanması İş ihtiyaçlarınıza yönelik verilerin bir araya getirilmesi Raporlarınıza konu olacak hesaplamaların yapılması ve KKN’lerin ölçülmesi Görselliği yüksek, kolay yorumlanabilir ve interaktif raporların tasarlanması Tasarımı yapılan raporların web ve mobil ortamda yayınlanması ve ilgili...

Daha fazla görüntüle
02 May
web site boyutu-1
Ramazan Bayramı’nda Gıda Alışverişi ve Beslenme Hakkında Basın Açıklaması

Ramazan Bayramı’nda Gıda Alışverişi ve Beslenme Hakkında Basın Açıklaması Pandeminin etkisinin kısmen azalması ve tedbirlerin hafifletilmesiyle birlikte, Ramazan Bayramı’nı daha rahat şartlarda geçirecek olmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Bayram günlerinde devam ettirdiğimiz en önemli geleneğimiz, mükellef sofralarla ve lezzetli ikramlarla misafirlerimizi ağırlamaktır. Bu nedenle yapılacak bayram alışverişlerinde gıda ürünlerine ağırlık vermekteyiz. Son zamanlarda gıda enflasyonunun...

Daha fazla görüntüle
29 Nis
web site boyutu-1
Genel Başkanımız Abdussamed Boyu, Bayram Şekeri ve Çikolatası Alışverişiyle İlgili Önemli Açıklamalarda Bulundu

Genel Başkanımız Abdussamed Boyu, Bayram Şekeri ve Çikolatası Alışverişiyle İlgili Önemli Açıklamalarda Bulundu İşlenmiş gıda ürünleri arasında şekerleme ve çikolatalı ürünler önemli bir yere sahiptir. Ramazan Bayramı’yla birlikte çeşit çeşit çikolata lokum ve şekerler alınmaya başlandı. Ancak hemen hemen her yerde satılmaya başlanan bayram şekeri ve çikolatası alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Çikolata:...

Daha fazla görüntüle
12 Nis
fff
Staj Yeri Destek Programı

Staj Yeri Destek Programı Kıymetli meslektaşlarımız, Geçtiğimiz iki sene boyunca yaşadığımız, şu an hafiflemiş olsa da etkilerini hala hissettiğimiz salgın süreciyle birlikte öğrencilerimiz staj yeri bulmakta sorun yaşamaktalar. Staj, tamamlanması gereken rutin bir süreç olarak değil, teorik alt yapının pratik çalışmalar ile donatıldığı, gerçek proje tecrübesinin oluşturulması ile öğrenilen bilginin kullanılabilen bir bilgi ve sonrasında...

Daha fazla görüntüle
10 Nis
web site boyutu-1
Avrupa’daki Güncel Gıda Güvenliği Krizi Hakkında, Derneğimiz Adına Başkan Abdussamed Boyu’nun Milliyet Gazetesi’ne Vermiş Olduğu Röportaj

Avrupa’daki Güncel Gıda Güvenliği Krizi Hakkında, Derneğimiz Adına Başkan Abdussamed Boyu’nun Milliyet Gazetesi’ne Vermiş Olduğu Röportaj ‘Sürpriz’ bakteri krizi büyüyor! Türkiye için uyardı: İfşa edilmeli Tüm dünya önde gelen gıda üreticilerine ait ürünlerde art arda insan sağlığına zararlı bakteriler tespit edilmesinin şokunu yaşıyor. Kinder Sürpriz çikolatalarında yaşanan salmonella krizinin ardından şimdi de Nestle‘nin donmuş pizzalarında tespit edilen E.coli...

Daha fazla görüntüle
10 Nis
vjm
Süpriz Yumurta Krizi Hakkında, Derneğimiz Adına Başkan Abdussamed Boyu’nun Türkiye Gazetesi’ne Vermiş Olduğu Röportaj

Süpriz Yumurta Krizi Hakkında, Derneğimiz Adına Başkan Abdussamed Boyu’nun Türkiye Gazetesi’ne Vermiş Olduğu Röportaj Fransa’da bazı firmalar tarafından satılan donmuş pizzalarda E. coli bakterisi çıkması ve çikolatalarda da Salmonella bakterisi şüphesi olması üzerine bu ürünler geri çağırılmışken, son olarak peynirler de Listeria bakterisi nedeniyle toplatılmaya başladı. Türkiye’de de satılan çikolataların tedirginliğe yol açmasının ardından gıda...

Daha fazla görüntüle
28 Mar
field-sunset-macro-wheat-wallpaper-preview
Bir Buğday Tanesi

Bir Buğday Tanesi Buğday, Dünyada yetiştiriciliği yapılmış tek yıllık otsu bir bitki olmak ile birlikte serin iklimi seven bir bitkidir. Çoğu ülke için çok önemlidir ve beslenmenin gerçekleşmesi için gereklidir. Dünyada üretimi gerçekleştirilen tarım ürünleri arasında birinci sırada olan bir kültür bitkisidir. Adaptasyon olarak kolay uyum sağladığı için ekimi ve yetiştiriciliği de kolaydır. Tarımda miktarı...

Daha fazla görüntüle
12 Mar
web site boyutu-1
Bitkisel Yemeklik Yağlar: Palm Yağı

Bitkisel Yemeklik Yağlar: Palm Yağı Bitkisel yemeklik yağlar, kızartma, fırınlama ve diğer pişirme yöntemlerinde kullanılan yağlardır. Bu yağlar genellikle oda sıcaklığında sıvı haldedir. Bitkisel yağlar tebliği ile tanımlanan bitkisel yağlar, sadece bitkisel kaynaklardan elde edilebilen ve yağ asitleri gliseridlerinden meydana gelen yağ çeşitleridir. Bu yağlar kolesterol içermezler. Soya yağı, palm yağı, pamuk yağı, ayçiçeği yağı, zeytin yağı,...

Daha fazla görüntüle
07 Mar
2130829_810x458
Geçmişten Günümüze Tarhana

Geçmişten Günümüze Tarhana Bu yazımızda özellikle kış mevsimi denince akla gelen tarhana çorbasından bahsedeceğiz. Ülkemizde yöreden yöreye malzemeleri değişen tarhananın evden eve de yapılış şekli farklılık göstermektedir. Gelin hep birlikte tarhanayı daha yakından tanıyalım. Tarhana Nedir? Türk Standartları Enstitüsü (TSE)’ne göre tarhana: ‘‘Buğday unu, kırması, irmik veya bunların karışımı ile yoğurt, biber, tuz, soğan, domates,...

Daha fazla görüntüle
26 Şub
ZEYTİNYAĞI
Ege’nin İncisi Zeytinden Meyve Suyu

Ege’nin İncisi Zeytinden Meyve Suyu Ülkemizde zeytin; başta Ege Bölgesi olmak üzere Marmara Bölgesi ve Akdeniz Bölgesinde yetiştirilmektedir. Zeytinin yolcuğu hasat edilmesiyle başlar ve çeşitli ürünlere dönüşerek devam eder. Meyve suyu denilince akla gelmeyen ya da en son gelen zeytinyağı; zeytin meyvesinden elde edilen, %99,9 oranında organik meyve suyudur. Zeytinyağı elde ederken kaliteli ve ekonomik...

Daha fazla görüntüle