09 Eki
biyoteknoloji
Kendisi Mikro Etkisi Makro, Nedir Bu Biyoteknoloji?

Kendisi Mikro Etkisi Makro, Nedir Bu Biyoteknoloji? Gün içinde yapmanız gereken bütün sorumlu olduğunuz veya sorumlu bile olmadığınız tüm işleri sizin yerinize birinin veya birilerinin yapmış olduğunu bir hayal etsenize, ne kadar muhteşem olurdu değil mi? İşte bilim dünyası da bunun eksikliğini hissetti, hayal etti ve ilerleyen teknolojiyle birlikte yeni yöntemler elde ederek, yaşamlarımızı birleştirdi...

Daha fazla görüntüle
06 Eki
Süt ve Süt Ürünleri Tesisi Kurulumu
Süt ve Süt Ürünleri Üretim Tesisi Kurulumu Eğitimi

Süt ve Süt Ürünleri Üretim Tesisi Kurulumu Eğitimi Sağlıklı beslenme açısından önemli bir yere sahip olan süt ve süt ürünlerinin üretimi Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde hızlı bir şekilde artmaktadır. Süt tüketiminin Avrupa ortalamasının dörtte biri kadar olması Türkiye’de süt ve süt ürünlerine olan talebin ekonomik gelişmelere bağlı olarak önümüzdeki yıllarda hızla artacağını göstermektedir. Üretim...

Daha fazla görüntüle
26 Eyl
Süt
UHT Süt mü? Günlük Süt mü? Hangisini Tercih Etmeliyiz?

UHT Süt mü? Günlük Süt mü? Hangisini Tercih Etmeliyiz? Süt ile ilgili akıllarda birçok soru bulunmaktadır. Bu soruları giderebilmek için UHT süt ile günlük süt arasındaki farkları bilmek gerekir. UHT süt ile günlük sütün birbirinden ayrı işlemleri olsa da bu işlemlerin hijyenik koşullarda gerçekleştirilmesi, iki sütü ortak paydada buluşturmaktadır. İnsan vücudunun gereksinimlerini sağlayacak bileşimlere sahip...

Daha fazla görüntüle
25 Eyl
mycobacterium tuberculosis
Önemli Bir Zoonoz Hastalık: Sığır Tüberkülozu

Sığır Tüberkülozu, bütün dünya için önemli bir hayvansal hastalık olduğu gibi, ülkemizde de üzerinde durulması gereken hastalıklardandır.

Daha fazla görüntüle
22 Eyl
besin etiketi görsel
Gıdanın Kimliği: Besin Etiketi

Gıdanın Kimliği: Besin Etiketi Son yıllarda önemi anlaşılan besin etiketi kavramı gıdaların porsiyon, kalori, enerji değeri, besin ögeleri bilgilerini içerir ve tüketicilerin ürün hakkında bilgi sahibi olmasını sağlar. Tüketicilerin besin etiketi okuma alışkanlığına sahip olması önemlidir. Bu alışkanlık ile sağlıklı tercihler yapılması sonucunda; kronik hastalıkların görülme sıklığının azalması, kalori kontrolünün kolaylıkla yapılması ile obezite gibi...

Daha fazla görüntüle
18 Eyl
Gıda Güvenliği
Gıda Güvenliği, Gıda Mühendislerinin Rolü, Taklid-Tağşiş ve Gıda Okuryazarlığı – Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fatih EFE Röportajı

Gıda Güvenliği, Gıda Mühendislerinin Rolü, Taklid-Tağşiş ve Gıda Okuryazarlığı – Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fatih EFE Röportajı Gıda Güvenliği, Halk Sağlığı Açısından Gıda Güvenliğinin Önemi Nedir? Gıda güvenliği; tarladan sofralarımıza kadar gelen her ürünün, üretiminin her aşamasında gerekli kontroller yapılmış, sağlıklı ve güvenilir ürünlerin temin edilmesini zorunlu kılmaktadır. Günümüzde dünya nüfusunun hızla artmasına...

Daha fazla görüntüle
17 Eyl
Ekran Alıntısı
Bir UNESCO Mirası: Türk Kahvesi

Türk Kahvesi tarihi, kültürü, özellikleri

Daha fazla görüntüle
16 Eyl
Sebze ve Meyve Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Genel Başkanımız Abdussamed Boyu’nun TRT Habere ‘Sebze ve Meyve Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar’ İle İlgili Verdiği Röportajı

Genel Başkanımız Abdussamed Boyu’nun TRT Habere ‘Sebze ve Meyve Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar’ İle İlgili Verdiği Röportajı Tarım ilaçları, meyve ve sebzelerin zararlı böcek türlerinden korunması amacıyla yaygın kullanılıyor. Özellikle tarımda pestisit kalıntıları meyve ile sebzelere büyük zarar veriyor. Yaşamımızda çokça karşılaştığımız pestisitler, sebze ve meyvelerin doğada zarar görmeden yetişmesi ve yaşam alanlarımızın zararlı...

Daha fazla görüntüle
16 Eyl
antosiyanin
Meyve Sularında Antosiyanin Profili

Meyve Sularında Antosiyanin Profili Günlük hayatta tükettiğimiz meyve suları çok zengin antosiyanin ve antioksidan deposudur. Bu nedenle günlük diyette meyve sularına yer verilmesi önerilir. Meyve türevli içecekler, içerdikleri meyve oranlarına göre dört ana kategoride incelenmektedir: Meyve suyu: Hiç sulandırılmamış, hiçbir katkı içermeyen ve Türk Gıda Kodeksine göre meyve oranı %100 olan içecektir. Meyve nektarı: Meyve...

Daha fazla görüntüle
15 Eyl
reyhan
Mucizevi Bitki: Mor Reyhan

Yetiştirilme Koşulları Coğrafi işaretli ilk tıbbi ve aromatik bitki Arapgir mor reyhanıdır. Bu bitki türü üzerinde yapılan araştırma ve çalışmalardan elde edilen yetiştirilme koşullarına aşağıda yer verilmiştir. Ocak-Nisan ayları arasında ekimi yapılan reyhan tohumlarının yaklaşık 20˚C sıcaklıkta 7-10 gün arasında çimlendiği görülmektedir. Nem seven bir bitkidir. Toprak ve iklim şartlarına göre sulama miktarı ve sıklığı değişim göstermektedir....

Daha fazla görüntüle