27 Mar
GMP İyi Üretim Uygulamaları
GMP İyi Üretim Uygulamaları

GMP İyi Üretim Uygulamaları Bir üretim sektöründe, ilk üretim aşamasından üretilen ürünün tüketiciye sunulmasına kadar geçen her adımda çevresel etkiler dikkate alınarak üretim nasıl gerçekleştirilir? Bir ürünün üretiminden dağıtımına kadar her aşamasında iç ve dış kaynaklardan kontamine olması nasıl önlenir? Bu konuda koruyucu önlemler nelerdir? Ürünün güvenilirliği nasıl sağlanır? Bir ürün üretilirken fiziksel, biyolojik, ve...

Daha fazla görüntüle
24 Mar
fatih efe-1
GIDAMUHDER Genel Başkan Yardımcısı Fatih EFE’nin SHOW TV HABER Röportajı

GIDAMUHDER Genel Başkan Yardımcısı Fatih EFE’nin SHOW TV HABER Röportajı Genel Başkan Yardımcımız Fatih EFE “Organik ve doğal gıda adıyla internette satılan ürünlerde yaşanabilecek taklit ve tağşişlerle” ilgili SHOW TV Kanalına bilgilendirmede bulundu.

Daha fazla görüntüle
24 Mar
ojj-1
Gıdada Taklit ve Tağşiş Zirvede

Gıdada Taklit ve Tağşiş Zirvede Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu “Organik ürün arayışı ambalajsız ürüne yöneltti. Ancak sahte, bozuk ve bayat riski çok fazla. Trabzon’da üretilenden daha fazla tereyağı var piyasada… Pul biberde, çayda gıda boyası çok yaygın” uyarısında bulundu. Cevdet Fırat Aydoğmuş Pandemi döneminde internetten gıda alışverişi de arttı. Taklit ve tağşiş riski...

Daha fazla görüntüle
16 Mar
eğitim-1
ISO 45001:2018 İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi

ISO 45001:2018 İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi İSG Yönetim Sistemi’nin temel tanımlarını ve ilkeleri nelerdir? İSG Yönetim Sistemi’nin bizden istediği şartlar nelerdir? İSG Yönetim Sistemi’nin nasıl kurulur ve nasıl uygulanır? Kuruluşlar güvenli ve sağlıklı çalışma alanları yaratmak için nelere dikkat etmelidir? Çalışılan kurumda iş kazaları ve meslek hastalıkları nasıl önlenir? İSG Yönetim Sistemi’nin...

Daha fazla görüntüle
09 Mar
sosyal haklar
İş Hayatında Sosyal Haklar ve Yetkiler

İş Hayatında Sosyal Haklar ve Yetkiler Eğitim İçeriği: Gıda mühendisinin iş hayatındaki yasal hakları konusunda bilgilendirme Deneme sürecinde veya staj süresince sözleşme ve haklarımızı bilme İşverenin gıda mühendisine ve çalışanlarına karşı sorumluluklarını öğrenme İş hayatındayken hukuki ve sosyal haklarımızı bilme Sigorta ve tazminat (maddi,manevi) hakkındaki bilinmesi gerekenler Haftalık ve günlük çalışma saatleri, molalar, ücretlendirme ve...

Daha fazla görüntüle
02 Mar
helal gıda-1
Helal Gıda Yönetim Sistemi Temel Bilgilendirme Eğitimi

Helal Gıda Yönetim Sistemi Temel Bilgilendirme Eğitimi 1 – Helal Sertifika Tarihçesi 2 – Helal Ürün Tarifi 3 – Helal Sertifikası Gerekliliği 4 – Tanımlar ve Kavramlar 5 – Temel Prensipler 6 – Ürünlerin Tayyib Durumu 7 – Hayvan Kesimi 8 – İstihale ve İstihlâk Meselesi 9 – Helal Gıda ve GDO 10 – Helal...

Daha fazla görüntüle
22 Şub
IMG-20210221-WA0080
Gıda Mühendislerinden Nar Ekşisi İzlenimi Veren Sosların Yasaklanmasına Destek

Gıda Mühendislerinden Nar Ekşisi İzlenimi Veren Sosların Yasaklanmasına Destek Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Boyu, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik taslağına göre, nar ekşisi izlenimi veren sosların üretiminin yasaklanacağını belirterek, “Bakanlığın almış olduğu karar yerinde bir karar.” dedi. Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gıdaların, tüketiciyi yanıltmayacak, bilinçli bir seçim...

Daha fazla görüntüle
22 Şub
00
Genel Başkanımız Abdussamed Boyu’nun TRT Haber’e Verdiği Röportaj

Genel Başkanımız Abdussamed Boyu’nun TRT Haber’e Verdiği Röportaj Gıda etiket okur-yazarlığı hakkında genel başkanımız Abdussamed Boyu’nun TRT Habere verdiği Röportaj; Etiketleri dikkatli okuyun ambalaj sizi yanıltmasın Ürün etiketlerindeki basit bir kelime oyunu sizi kolayca yanıltabilir. Örneğin nar ekşisi almaya gidip, içinde yalnızca nar aroması olan bir sosla dönebiliriz. Ya da buğday unu ekmeği yerine, buğday...

Daha fazla görüntüle
17 Şub
Staj Yeri Destek Programı
Staj Yeri Destek Programı

Staj Yeri Destek Programı Kıymetli Meslektaşlarımız; Yaşanan salgın süreciyle birlikte öğrencilerimiz staj yeri bulmakta sorun yaşamaktalar. Hatta bu sebeple okulun uzaması problemiyle karşı karşıya olan öğrencilerimiz var. Unutmayın siz de aynı sıkıntılı dönemlerden geçtiniz.  Simdi bu zor dönemde öğrencilerimize destek zamanı! Lisans eğitimi  sürecinde staj yaptığınız yerlerle irtibata geçerek ya da şu an çalıştığınız yerlerde...

Daha fazla görüntüle
16 Şub
InShot_20210216_220535400
8. Yılımızda 8 Önemli Çalışma

8.Yılımızda 8 Önemli Çalışma

Daha fazla görüntüle