Gıda Mühendisleri Derneği > Yazılar > Basında Biz > Gıda Mühendisleri İstihdam Raporu
Yayınlayan: admin
Kategori: Basında Biz
Gıda Mühendisleri İstihdam Raporu

Gıda Mühendisleri İstihdam Raporu

Gıda mühendisi; üretici ve tüketici arasında bir köprü görevi görüp, doğruları ve yanlışları hem üreticiye hem tüketiciye ulaştıran ve bunun sonucunda tüketiciye kaliteli gıdanın ulaşmasını sağlayan meslek grubudur. Kaliteli gıdanın tüketiciye ulaşmasını ve kaliteli üretim sürecinin gerçekleşmesini sağlayacak yeterli donanıma ancak gıda mühendisleri sahiptir. Fakat ülkemizde gıda mühendisleri birçok sebepten ötürü mesleğini icra edememekte, mesleğini icra eden gıda mühendislerinin birçoğu ise hak ettiği değeri görememektedir. Bilimsel veriler ve mühendislik bilgileri yardımıyla gıdaların güvenilir ve biyolojik faydasını kaybetmeyecek bir şekilde üretimini, hazırlanmasını, işlenmesini, savunmasını, paketlenmesini, dağıtılmasını ve gıdalardan uygun bir şekilde yararlanılmasını sağlayan gıda mühendislerinin kamuda, özelde vb. birçok yerde gereklilik amaçlarını bu raporda ifade ettik.

Raporumuz verileri 2015, 2017 ve 2021 yıllarında yapılan istihdam anketleri verileri ve gıda mühendislerinden alınan geri bildirimler sonucunda hazırlanmıştır. Gıda Mühendisinin sağlayacağı faydaları ve olmazsa olmaz zorunluluğunun temel gereksinimlerini sizlerle paylaşırken gıda mühendislerinin yaşamış oldukları sıkıntıları ve bu sıkıntıları gidermek için atılabilecek çözüm yollarının da bilinmesi için önerilerimizi kamu yetkilileri ile paylaşıp siz değerli Gıda Mühendislerinin de istifade etmesi adına sizlerle paylaşıyoruz.

Biliyoruz ki Gıda mühendisliği sadece insanların güvencesi olmaktan çıkıp tüm canlılığın güvencesidir. İstihdam raporumuzun bizler adına farkındalık sağlayarak çözüm üreteceğini umuyoruz.

Yazar: admin

Bir cevap yazın