Gıda Mühendisleri Derneği > Yazılar > Faaliyetlerimiz > Söyleşiler > İş Hayatında Sosyal Haklar ve Yetkiler
Yayınlayan: admin
Kategori: Söyleşiler
sosyal haklar

İş Hayatında Sosyal Haklar ve Yetkiler

Eğitim İçeriği:

  • Gıda mühendisinin iş hayatındaki yasal hakları konusunda bilgilendirme
  • Deneme sürecinde veya staj süresince sözleşme ve haklarımızı bilme
  • İşverenin gıda mühendisine ve çalışanlarına karşı sorumluluklarını öğrenme
  • İş hayatındayken hukuki ve sosyal haklarımızı bilme
  • Sigorta ve tazminat (maddi,manevi) hakkındaki bilinmesi gerekenler
  • Haftalık ve günlük çalışma saatleri, molalar, ücretlendirme ve yıllık izin haklarında bilinmesi gerekenler
  • İşverenin çalışanına etik kurallar çerçevesindeki davranışları ve sorumluluklarını bilme
  • İşe başlarken yapılan sözleşme ve hangi durumlarda sözleşme feshinin yapılacağı konusunda bilgilendirilme

Neler kazanacaksınız?

  • İş hayatında yaşanılacak olası yasal, hukuki ve sosyal hakların ihlali hakkında izlenmesi gereken prosedürleri bilinmesi.
  • Ek çalışma süresi ve maaşlandırmada işverenin işçisine karşı sorumlulukların farkına varılması.
  • İşçi- işveren ilişkisinde sözleşme haklarının yasalar gereği işçiyi nasıl koruduğunu ve olası fesih işlemlerinin takibini yapılabilmesi.
  • Stajyer mühendislerinin sahip olduğu hakları, yetkinlileri ve ücretinin bilinmesi
  • Çalışma koşullarındaki değişiklikte hukuki süreçlerin işleyişi ve haklarımızın öğrenilmesi

Eğitim online gerçekleşecektedir.

Eğitimlere, Gıda Mühendisleri, Gıda Teknikerleri, Öğrenciler ve meslek şartı aranmaksızın herkes katılabilir.

Eğitim ücreti: ÜCRETSİZDİR.

Vaka senaryo analizleri ve soru cevap yapılacaktır.

Eğitim için kayıt gereklidir, eğitim katılım linki kısa mesaj olarak gönderilecektir.

Eğitim katılım linkini sosyal medya ya da WhatsApp yoluyla paylaşarak daha fazla kişinin eğitimlerden haberdar olmasını sağlayabilirsiniz..

Yazar: admin

Bir cevap yazın