Türkiye Gazetesi – 23/01/2020 Sefa Bilgitekin ANKARA – Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdülsamed Boyu “Merdiven altı yerlerde böyle bir durum yaşanabiliyor. Bu iddia işini iyi yapanlar olduğu gibi kâr amacıyla bir gün öncesinden kalan tavuk döneri dondurucuya atıp tekrar kullanan da var. Bozulmaya yakın tavukları farklı kimyasallar kullanarak maskeleyebiliyorlar. Çok farklı yöntemler var. Bu bir...
GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EĞİTİMİ Yüksek lisans veya doktora eğitimi alan ya da akademik çalışma düşünenler hangi bilimsel araştırma yöntemlerini kullanmalı? Gıda bilimi ve teknolojisi alanı ile ilgili konularda hangi hususlara dikkat edilmeli? Gıda ile ilgili konulara bilimsel bir bakış açısı nasıl kazanılır? Gıda mühendisliği alanında çalışanların, proje hazırlama, laboratuvar uygulama ve temel araştırma...
Denetimi Gıda Mühendislerine Bırakın Yönetim Kurulu Başkanımız Abdussamed Boyu, gündemdeki domuz eti haberleriyle ilgili takvim gazetesine verdiği demeçte; “1 yıldır yaptığım araştırmalar sonucu aşçıların müşterilerin haberi olmadan domuz eti yedirdiğini biliyorum. Ormanlık arazilerde avlanan yaban domuzları düşük ücretlerle kaçak yollardan piyasaya sürülüyor” dedi. Takvim gazetesinden Mevlüt Yüksel imzasıyla çıkan çok yankı uyandıran haberi aktarıyoruz; Domuz...
TOPLU YEMEK SEKTÖRÜNDE SÜREÇ YÖNETİMİ EĞİTİMİ · Toplu yemek sektöründe süreç yönetimi nasıl olmalıdır? · Toplu yemek sektöründe gıda mühendislerinin görev ve sorumlulukları nelerdir? · Haftalık ve aylık yemek menüleri nasıl hazırlanır? · Kalori değeri nasıl hesaplanır? · Toplu yemek sektörü için hangi kalite belgeleri gereklidir? · Toplu yemek sektörü için gıda güvenliği ilkeleri nelerdir? · Uzun...
Gıdadaki hileye karşı ilginç çağrı: Maaşımızı devletten alalım Basında Biz: yenisafak.com – 22/01/2020 https://www.yenisafak.com/ekonomi/gidadaki-hileye-karsi-ilginc-cagri-maasimizi-devletten-alalim-3522581 Tarım ve Orman Bakanlığı 2012 yılından bu yana üretimini yaptığı gıdalarda hile yapan 1443 firmaya ait 3 bin 202 parti ürünü teşhir etti. Aralarında bilindik çok sayıda markanın da yer aldığı teşhir listesi ve gıdalarda yapılan hileler vatandaşı da şaşırtırken...
Ankara’da İlk Eğitimimizi Gerçekleştirdik İlk eğitim olan “İş Hayatında Örneklerle Excel Formülleri Kullanımı” eğitimi, İş Zekası Danışmanı Gıda Mühendisi Özkan Kaya Bey’in eğitmenliğinde gerçekleştirildi.Ankara’da bu eğitimlerin devam etmesi daha fazla meslektaşımıza katkı sağlanması adına önemli bir başlangıç sağlanmış oldu
İş Hayatında Formüllerle Excel Eğitimi Gerçekleştirildi İlk eğitim olan “İş Hayatında Örneklerle Excel Formülleri Kullanımı” eğitimi, İş Zekası Danışmanı Gıda Mühendisi Özkan Kaya Bey’in eğitmenliğinde gerçekleştirildi.Genel Başkanımız Abdussamed Boyu ve Genel Başkan Yardımcımız Selami Yıldız, eğitime katılanları ziyaret ederek “Gıda Akademi” çalışması ve yapılacak diğer faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu
GIDA MÜHENDİSLERİ MUTSUZ! YENİ DÖNEMDE SORUNLARIMIZA ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ Basın Açıklaması:2016/1 Konu: Gıda Mühendislerinin sektörde yaşadığı sıkıntılar Ülkemizde son yıllarda yaşanan gıda güvenliği, taklit ve tağşiş skandalları ve bunlara yönelik çözüm önerilerimizi her platformda dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Yaşanan bu süreçte taklit ve tağşişe başvuran üreticiler haksız kazanç sağlamakta, tüketici...
Kurban’da yapılan kritik hatalar neler? Basın Açıklaması Konu: Kurban’da Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar hk. Aman Dikkat! Etleriniz Çöpe Gitmesin Malumunuz Kurban Bayramı artık yaz aylarına denk geliyor ve havalar sıcak. Et; sıcaklığa karşı dayanıksız ve kolay bozulabilecek bir gıda, dolayısıyla kurban kesiminde ve etlerin muhafazasında, bekletilmesinde ve taşınmasında dikkat edilmesi gereken...
GIDA TERÖRÜ NASIL BİTER? Basın Açıklaması:2016/2 Konu: Taklit ve tağşişe başvuran firmaların açıklanması hk. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gıdalarda taklit ve tağşiş yapan 229 firmayı açıkladı. Açıklanan listede, peynirde nişasta, sucukta tek tırnaklı eti, lahmacunda at eti, yoğurtta jelatin, tereyağında bitkisel yağ, zeytinyağında pirina yağı, balda şeker ve glukoz şurubu, çikolatada, kahvede ve aromalı...