Gıda ticareti küresel anlamda büyük bir gelişme göstermiş olup üreticiler ihtiyaçları olan hammaddeleri veya yardımcı maddelerin teminine yönelik tedarikçiler arasındaki rekabeti körüklemiş ve ekonomik olarak en ucuz kaynak olabilme adına mücadele vermelerine yol açmıştır. Neticede endüstriyel gıda üretim tesisleri de bir işletmedir yani kar amaçlı kuruluşlardır, yüksek rekabet koşullarında kar marjını artırmak için bazı yanlış adımlar atılabilmektedir. Bu adımların en başında taklit ve tağşiş yöntemlerine başvurmak geliyor. Tabi bu durum gıda hilelerinin dünyada her sene artmasına ve hem halk sağlığını ciddi şekilde tehdit edilmesine hem de tüketicinin kandırılmasına yol açmıştır.
Yüksek besin değeri ve lezzeti ile öğünlerimizin vazgeçilmez gıdalarından olan tereyağının kötü niyetli ve haksız kazanç sağlamak isteyen bazı kişiler tarafından, hile ve tağşişe uğradığı her zaman güncelliğini korumakta, tüketiciler mağdur edilmekte ve aldatılmakta, tereyağının üstün besinsel özelliklerinden hakkıyla yararlanamamaktadır. Gıda tüketiminde oldukça büyük öneme sahip Tereyağında da süt kreması yerine margarin, bitkisel yağlar ve patates nişastası katılması yaygın görülen gıda hileleri arasındadır. Bu hileleri görsel olarak maalesef ki tespit edemiyoruz ancak laboratuvarlarda analizler sonucunda tespit edilebilir.
Normalde kilosu 450tl civarı satılırken pazarlarda 150 tl ye satılıyor
Tüketiciler nelere dikkat etmelidir?
HABER LİNKİ:
https://hayatgazetesiordu.com/haber/19392163/acikta-satilan-tereyaglardan-uzak-durun