Gıda Mühendisleri Derneği > Yazılar >
09 Nis
güvenilir gıda site-1
Güvenilir Gıda Tüketim Seminerleri Projesi

Güvenilir Gıda Tüketim Seminerleri Projesi Endüstrinin hızla geliştiği bir dönemde bütün dünyayı etkisi altına alan pandemiyi ve  artan dünya nüfusunu dikkate aldığımızda sağlıklı ve güvenilir gıdanın önemi artmış oldu buna paralel olarak bu yönde talep de artmış oldu. Endüstriyel gıda üretimi artarken bunun yanında organik ya da doğal gıdaya yöneliş artmış durumda.  Özelikle organik ve...

Daha fazla görüntüle
27 Mar
GMP İyi Üretim Uygulamaları
GMP İyi Üretim Uygulamaları

GMP İyi Üretim Uygulamaları Bir üretim sektöründe, ilk üretim aşamasından üretilen ürünün tüketiciye sunulmasına kadar geçen her adımda çevresel etkiler dikkate alınarak üretim nasıl gerçekleştirilir? Bir ürünün üretiminden dağıtımına kadar her aşamasında iç ve dış kaynaklardan kontamine olması nasıl önlenir? Bu konuda koruyucu önlemler nelerdir? Ürünün güvenilirliği nasıl sağlanır? Bir ürün üretilirken fiziksel, biyolojik, ve...

Daha fazla görüntüle
24 Mar
ojj-1
Gıdada Taklit ve Tağşiş Zirvede

Gıdada Taklit ve Tağşiş Zirvede Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu “Organik ürün arayışı ambalajsız ürüne yöneltti. Ancak sahte, bozuk ve bayat riski çok fazla. Trabzon’da üretilenden daha fazla tereyağı var piyasada… Pul biberde, çayda gıda boyası çok yaygın” uyarısında bulundu. Cevdet Fırat Aydoğmuş Pandemi döneminde internetten gıda alışverişi de arttı. Taklit ve tağşiş riski...

Daha fazla görüntüle
04 Şub
20210216_213616
ISO 2200:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Eğitimi

ISO 2200:2018 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ EĞİTİMİ Kontenjanımız dolmuştur,Yoğun ilginize teşekkür ederiz. ISO 22000 Gıda zincirinde yer alan kuruluşların, gıdanın tüketim anında güvenli olmasını sağlamak ve gıda güvenliğine yönelik olan tehditleri kontrol altına almak için gerekli şartları kapsayan bir yönetim sistemi standardıdır. ISO 22000 : 2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi eğitiminin içeriğini “Bir işletmede müşteri,...

Daha fazla görüntüle
01 Oca
Gıda Güvenliği Dersi İstiyoruz Projesi
Gıda Güvenliği Dersi İstiyoruz

Gıda Güvenliği Dersi İstiyoruz Projesi Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Misafirlerimiz, Toplantımıza hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Endüstrinin hızla geliştiği, nüfusun çoğaldığı, sentetik üretimin her geçen arttığı gıdaya olan ihtiyacın daha önem kazandığı günümüzde, Ülkemizin uzun yıllardır yaşadığı, son dönemde farkına daha fazla vardığımız bir sorun olan gıda güvenliği sorununun kalıcı çözümüne ciddi katkı sağlayacağına inandığımız...

Daha fazla görüntüle
01 Oca
4
Ülkemizde Gıda Güvenliği ve Gıda Mühendisleri Raporu

Ülkemizde Gıda Güvenliği ve Gıda Mühendisleri Raporu Gıda Mühedisleri Derneği- 13.03.2013 Gıda Güvenliği ve  Halk sağlığı açısından gıda güvenliğin önemi Gıda güvenliği sağlıklı gıda üretimini sağlamak amacıyla gıdaların üretim, işleme, saklama, taşıma ve dağıtım aşamalarında gerekli kurallara uyulması ve önlemlerin alınması olarak tanımlanmakta ve sağlıklı, sağlığa yararlı ve sağlıklı durumu korunmuş gıda kavramlarını içermektedir. Gıda güvenliği;...

Daha fazla görüntüle
01 Oca
Ekran Görüntüsü (34)
Gıda Mühendislerinin Sektörde Yaşadıkları Sıkıntılar Çözüm Önerileri Ve Talepler Raporu

GIDA MÜHENDİSLERİNİN SEKTÖRDE YAŞADIKLARI SIKINTILAR ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VE TALEPLER RAPORU- MAYIS 2017 Gıda Mühendisleri Derneği olarak önemli bir çalışma daha imza atıyoruz. Her fırsatta meslektaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları dile getiriyor çözüm arayışları içinde olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda gıda mühendislerinin sektörde yaşadıkları sıkıntıları, bunun yanında çözüm önerilerimizi ve taleplerimizi de dile getirdiğimiz kapsamlı bir rapor hazırladık. Raporda değinilen hususlar, meslektaşlarımızın göndermiş...

Daha fazla görüntüle
25 Ara
Ekran Görüntüsü (20)
Devlet Personel Başkanlığı Ziyareti

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Abdussamed BOYU ve beraberindeki heyet Devlet Personel Başkanı Sayın Mehmet Ali KUMBUZOĞLU’nu Makamında ziyaret etmiştir. Gıda Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın BOYU, Dernek olarak gıda mühendislerinin kamu ve özel sektörde istihdam olanaklarının artırılması hususunda görüşme ve değerlendirmelerde bulunmak amacıyla Devlet Personel Başkanlığını ziyaret ettiklerini dile getirmiştir. Devlet Personel...

Daha fazla görüntüle
24 Ara
Ekran Görüntüsü (22)
Heyetimizin Ankara Temasları

HEYETİMİZİN ANKARA TEMASLARI Yönetim Kurulu Başkanımız  Abdussamed Boyu başkanlığındaki heyet, gıda mühendislerinin özel sektörde ve kamuda yaşamış olduğu sıkıntılar ve derneğin çalışmalarıyla ilgili bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. 3 gün süren yoğun bir görüşme trafiğinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı yetkilileriyle görüşüldü, bu kapsamda bütün siyasi partilerden ve...

Daha fazla görüntüle
19 Ara
Ekran Görüntüsü (29)
Denetimi Gıda Mühendislerine Bırakın

Denetimi Gıda Mühendislerine Bırakın Yönetim Kurulu Başkanımız Abdussamed Boyu, gündemdeki domuz eti haberleriyle ilgili takvim gazetesine verdiği demeçte; “1 yıldır yaptığım araştırmalar sonucu aşçıların müşterilerin haberi olmadan domuz eti yedirdiğini biliyorum. Ormanlık arazilerde avlanan yaban domuzları düşük ücretlerle kaçak yollardan piyasaya sürülüyor” dedi. Takvim gazetesinden Mevlüt Yüksel imzasıyla çıkan çok yankı uyandıran haberi aktarıyoruz; Domuz...

Daha fazla görüntüle
  • 1
  • 2