19 Ara
Ekran Görüntüsü (29)
Denetimi Gıda Mühendislerine Bırakın

Denetimi Gıda Mühendislerine Bırakın Yönetim Kurulu Başkanımız Abdussamed Boyu, gündemdeki domuz eti haberleriyle ilgili takvim gazetesine verdiği demeçte; “1 yıldır yaptığım araştırmalar sonucu aşçıların müşterilerin haberi olmadan domuz eti yedirdiğini biliyorum. Ormanlık arazilerde avlanan yaban domuzları düşük ücretlerle kaçak yollardan piyasaya sürülüyor” dedi. Takvim gazetesinden Mevlüt Yüksel imzasıyla çıkan çok yankı uyandıran haberi aktarıyoruz; Domuz...

Daha fazla görüntüle
18 Ara
Toplu yemek sektörü eğitimleri
Toplu Yemek Sektöründe Süreç Yönetimi Eğitimi

TOPLU YEMEK SEKTÖRÜNDE SÜREÇ YÖNETİMİ EĞİTİMİ ·     Toplu yemek sektöründe süreç yönetimi nasıl olmalıdır?  ·     Toplu yemek sektöründe gıda mühendislerinin görev ve sorumlulukları nelerdir? ·     Haftalık ve aylık yemek menüleri nasıl hazırlanır? ·     Kalori değeri nasıl hesaplanır? ·     Toplu yemek sektörü için hangi kalite belgeleri gereklidir? ·     Toplu yemek sektörü için gıda güvenliği ilkeleri nelerdir? ·     Uzun...

Daha fazla görüntüle
18 Ara
Gıdada ki hileler
Gıdada ki hileye karşı ilginç çağrı: Maaşımızı devletten alalım

Gıdadaki hileye karşı ilginç çağrı: Maaşımızı devletten alalım Basında Biz:    yenisafak.com – 22/01/2020  https://www.yenisafak.com/ekonomi/gidadaki-hileye-karsi-ilginc-cagri-maasimizi-devletten-alalim-3522581 Tarım ve Orman Bakanlığı 2012 yılından bu yana üretimini yaptığı gıdalarda hile yapan 1443 firmaya ait 3 bin 202 parti ürünü teşhir etti. Aralarında bilindik çok sayıda markanın da yer aldığı teşhir listesi ve gıdalarda yapılan hileler vatandaşı da şaşırtırken...

Daha fazla görüntüle
18 Ara
ambalaj eğitimi
Flexible Ambalajlara Genel Bakış Eğitimi

Flexible Ambalajlar ve Ambalajlara Genel Bakış Eğitimi Gerçekleşti Flexible Ambalajlar ve Ambalajlara Genel Bakış Eğitimini Mithat Türkmen Bey’in eğitmenliğinde gerçekleştirdik. 11 Nisan Cumartesi günü bu konuda workshop yapılacaktır. Katılım sağlayan çok değerli meslektaşlarımıza ve Eğitmen Mithat Türkmen Bey’e teşekkür ediyoruz.

Daha fazla görüntüle
17 Ara
İş hayatında excel
Ankara’da İlk Eğitimimizi Gerçekleştirdik

Ankara’da İlk Eğitimimizi Gerçekleştirdik İlk eğitim olan “İş Hayatında Örneklerle Excel Formülleri Kullanımı” eğitimi, İş Zekası Danışmanı Gıda Mühendisi Özkan Kaya Bey’in eğitmenliğinde gerçekleştirildi.Ankara’da bu eğitimlerin devam etmesi daha fazla meslektaşımıza katkı sağlanması adına önemli bir başlangıç sağlanmış oldu

Daha fazla görüntüle
17 Ara
yağ
Trans Yağları Yasaklama Hazırlığına Uzmanlardan Destek

Trans Yağları Yasaklama Hazırlığına Uzmanlardan Destek Basında Biz:    Anadolu Ajansı – 23/01/2020  ​ Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, AA muhabirine, trans yağların doğada bulunan bir yağ türü olmadığını söyledi. Gıda etiketlerinde “Trans yağ içermez” ibaresi kullanılabilmesi için üründe söz konusu yağın yüzde 1’in altında olması gerektiğini belirten Boyu, tüketicilerin ürünlerin etiketlerindeki bilgilerde “trans”...

Daha fazla görüntüle
17 Ara
kkk
Gıda Mühendislerinden “Sağlıksız Gıda Üretenlere Hapis Cezası” Hazırlığına Destek

Gıda mühendislerinden “sağlıksız gıda üretenlere hapis cezası” hazırlığına destek Basında Biz:Yeni Akit Gazetesi – 17/01/2020  Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu: – “İnsan hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak gıdaları üretenlere, ithal edenlere ya da piyasaya sunan gıda işletmecilerine 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngören yasa taslağını çok önemli buluyoruz ve destekliyoruz” – “Caydırıcılık...

Daha fazla görüntüle
15 Ara
1
İş Hayatında Formüllerle Excel Eğitimi Gerçekleştirildi

İş Hayatında Formüllerle Excel Eğitimi Gerçekleştirildi İlk eğitim olan “İş Hayatında Örneklerle Excel Formülleri Kullanımı” eğitimi, İş Zekası Danışmanı Gıda Mühendisi Özkan Kaya Bey’in eğitmenliğinde gerçekleştirildi.Genel Başkanımız Abdussamed Boyu ve Genel Başkan Yardımcımız Selami Yıldız, eğitime katılanları ziyaret ederek “Gıda Akademi” çalışması ve yapılacak diğer faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu

Daha fazla görüntüle
12 Ara
Ekran Görüntüsü (18)
Gıda Mühendisleri Mutsuz! Yeni Dönemde Sorunlarımıza Acil Çözüm Bekliyoruz

GIDA MÜHENDİSLERİ MUTSUZ! YENİ DÖNEMDE SORUNLARIMIZA ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ Basın Açıklaması:2016/1 Konu: Gıda Mühendislerinin sektörde yaşadığı sıkıntılar        Ülkemizde son yıllarda yaşanan gıda güvenliği, taklit ve tağşiş skandalları ve bunlara yönelik çözüm önerilerimizi her platformda dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Yaşanan bu süreçte taklit ve tağşişe başvuran üreticiler haksız kazanç sağlamakta, tüketici...

Daha fazla görüntüle
10 Ara
123
Kurban’da yapılan kritik hatalar neler?

Kurban’da yapılan kritik hatalar neler? Basın Açıklaması Konu: Kurban’da Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar hk. Aman Dikkat! Etleriniz Çöpe Gitmesin          Malumunuz Kurban Bayramı artık yaz aylarına denk geliyor ve havalar sıcak. Et; sıcaklığa karşı dayanıksız ve kolay bozulabilecek bir gıda, dolayısıyla kurban kesiminde ve etlerin muhafazasında, bekletilmesinde ve taşınmasında dikkat edilmesi gereken...

Daha fazla görüntüle