Gıda Mühendisleri Derneği > Yazılar >
18 Tem
kurban bayramı
Kurban Bayramında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Basın Açıklaması

Kurban Bayramında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Basın Açıklaması Bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu ve sevincini; milletçe hep birlikte yaşıyoruz. Kurban Bayramı ile ülkemizde hayvan satışı, kesimi ve et tüketimi artmaktadır. Kurbanlık etin yoğun tüketileceği bayram günleri ve sonrasında, tüketicilerin daha bilinçli ve duyarlı olması gerekmektedir. Kesim ve kesim sonrası halk sağlığı ve çevre...

Daha fazla görüntüle
19 Nis
web site boyutu-1
Catering Akademi

Catering Akademi Hazır yemek hizmeti, insanların bir arada zaman geçirdiği kamu kuruluşları, yatılı okullar, üniversiteler, öğrenci yurtları, fabrikalar, oteller, askeri kışlalar, hastaneler, çocuk ve yaşlıların barındığı yerlerde toplu olarak pişirilen ve birlikte yenilen yemek işlemidir. Özellikle sanayi tesislerinin zamanla yarışır olması, işverenlerin, personelinin yeme içme ihtiyacını kendi tesisinde karşılama zorunluluğunu ortaya çıkartmıştır. Bu zorunluluk Hazır...

Daha fazla görüntüle
27 Mar
GMP İyi Üretim Uygulamaları
GMP İyi Üretim Uygulamaları

GMP İyi Üretim Uygulamaları Bir üretim sektöründe, ilk üretim aşamasından üretilen ürünün tüketiciye sunulmasına kadar geçen her adımda çevresel etkiler dikkate alınarak üretim nasıl gerçekleştirilir? Bir ürünün üretiminden dağıtımına kadar her aşamasında iç ve dış kaynaklardan kontamine olması nasıl önlenir? Bu konuda koruyucu önlemler nelerdir? Ürünün güvenilirliği nasıl sağlanır? Bir ürün üretilirken fiziksel, biyolojik, ve...

Daha fazla görüntüle
24 Mar
fatih efe-1
GIDAMUHDER Genel Başkan Yardımcısı Fatih EFE’nin SHOW TV HABER Röportajı

GIDAMUHDER Genel Başkan Yardımcısı Fatih EFE’nin SHOW TV HABER Röportajı Genel Başkan Yardımcımız Fatih EFE “Organik ve doğal gıda adıyla internette satılan ürünlerde yaşanabilecek taklit ve tağşişlerle” ilgili SHOW TV Kanalına bilgilendirmede bulundu.

Daha fazla görüntüle
16 Mar
eğitim-1
ISO 45001:2018 İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi

ISO 45001:2018 İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi İSG Yönetim Sistemi’nin temel tanımlarını ve ilkeleri nelerdir? İSG Yönetim Sistemi’nin bizden istediği şartlar nelerdir? İSG Yönetim Sistemi’nin nasıl kurulur ve nasıl uygulanır? Kuruluşlar güvenli ve sağlıklı çalışma alanları yaratmak için nelere dikkat etmelidir? Çalışılan kurumda iş kazaları ve meslek hastalıkları nasıl önlenir? İSG Yönetim Sistemi’nin...

Daha fazla görüntüle
02 Mar
helal gıda-1
Helal Gıda Yönetim Sistemi Temel Bilgilendirme Eğitimi

Helal Gıda Yönetim Sistemi Temel Bilgilendirme Eğitimi 1 – Helal Sertifika Tarihçesi 2 – Helal Ürün Tarifi 3 – Helal Sertifikası Gerekliliği 4 – Tanımlar ve Kavramlar 5 – Temel Prensipler 6 – Ürünlerin Tayyib Durumu 7 – Hayvan Kesimi 8 – İstihale ve İstihlâk Meselesi 9 – Helal Gıda ve GDO 10 – Helal...

Daha fazla görüntüle
22 Şub
00
Genel Başkanımız Abdussamed Boyu’nun TRT Haber’e Verdiği Röportaj

Genel Başkanımız Abdussamed Boyu’nun TRT Haber’e Verdiği Röportaj Gıda etiket okur-yazarlığı hakkında genel başkanımız Abdussamed Boyu’nun TRT Habere verdiği Röportaj; Etiketleri dikkatli okuyun ambalaj sizi yanıltmasın Ürün etiketlerindeki basit bir kelime oyunu sizi kolayca yanıltabilir. Örneğin nar ekşisi almaya gidip, içinde yalnızca nar aroması olan bir sosla dönebiliriz. Ya da buğday unu ekmeği yerine, buğday...

Daha fazla görüntüle
05 Şub
eğitim3-1
İş Hayatına Hazırlık Eğitimleri 2.Kademe

İŞ HAYATINA HAZIRLIK EĞİTİMLERİ 2.KADEME Bir işletme için yönetim açısından nasıl donanımlı hale gelinir? Bir işletme daha kazançlı ve yönetim açısından daha güçlü hale nasıl gelir? İşletmede üretim ve planlama süreçleri nasıl işliyor? Başarılı bir girişimci olmanın yolları nelerdir? KOSGEB nedir? KOSGEB’den nasıl destek alınır?  Yeni ürün, yeni süreç, yeni sistem nasıl geliştirilir? Hali hazırda...

Daha fazla görüntüle
04 Şub
20210216_213616
ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Eğitimi

ISO 22000:2018 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ EĞİTİMİ Kontenjanımız dolmuştur,Yoğun ilginize teşekkür ederiz. ISO 22000 Gıda zincirinde yer alan kuruluşların, gıdanın tüketim anında güvenli olmasını sağlamak ve gıda güvenliğine yönelik olan tehditleri kontrol altına almak için gerekli şartları kapsayan bir yönetim sistemi standardıdır. ISO 22000 : 2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi eğitiminin içeriğini “Bir işletmede müşteri,...

Daha fazla görüntüle
03 Şub
​​Kalite Yönetim Eğitimleri
Kalite Yönetim Sistemleri Eğitimleri

KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ EĞİTİMLERİ ​​Kalite Yönetim Sistemleri Eğitimlerinde her eğitim için ayrı ayrı başvuru alınacaktır. Bu ilan eğitim takvimi konusunda bilgilendirme amaçlı olup başvuru alınmayacaktır. Görselde 7. hafta eğitimi tarihi yanlış yazılmış doğrusu 2 Mayıs 2021 olacaktır Bir işletmede müşteri ve geçerli yasal ve düzenleyici gereklilikleri karşılayan güvenli gıda ürün ve hizmet sağlamak için neler...

Daha fazla görüntüle