28 Ara
1
GİMDES’İ Ziyaret Ettik

GİMDES’İ ZİYARET ETTİK Dernek Yönetim Kurulu heyeti tarafından Türkiye’ de helal gıda sertifikalandırma konusunda öncü olan GİMDES’e ziyaret gerçekleştirildi. Dernek Başkanımız Abdussamed BOYU, Türkiye’de gıda mühendislerinin sahip olduğu yetki ve sorumluluklarının farkında olarak mesleklerini hakkıyla icra edebilmesini, tüketici sağlığının korunmasını ve tüketicilerin bilinçlenmesini ana hedef olarak kendine şiar edinmiş olduklarını ve kuruluşundan kısa bir süre geçmesine...

Daha fazla görüntüle
27 Ara
Gıda Mühendisleri Odası
Gıda Mühendisleri Odası’na Tebrik Ziyareti

GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI’NA TEBRİK ZİYARETİ Dernek Yönetim Kurulu heyeti tarafından Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’ne ziyaret gerçekleştirildi. GIDAMO İstanbul Şube genel kurulunda seçimlerini kazanarak yönetime gelen Yeni Yönetim Kurulu Üyeleriyle gerçekleşen görüşmeye,  Yönetim Kurulu Başkanımız Abdussamed BOYU ile birlikte Yönetim Kurulu Üyelerimiz Bilal YILDIRIM, Beytullah ÇİÇEN ve Yusuf Muhammed ÖZYAŞAR katıldı. GIDAMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı İsa TAHTA ve Yönetim Kurulu üyelerinin tebrik...

Daha fazla görüntüle
26 Ara
Gıda Mühendisleri
İSZÜ Gıda Mühendisliği Öğrencilerinin Düzenlediği Söyleşiye Katıldık

İSZÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN DÜZENLEDİĞİ SÖYLEŞİYE KATILDIK İSTANBUL Sebahattin Zaim Üniversitesi Gıda Kulübü tarafından organize edilen Gıda Mühendisliğinde Tecrübe Paylaşımı Semineri Dernek Başkanımız Abdussamed BOYU ve Başkan Yardımcımız Bilal YILDIRIM’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Gıda mühendisliği bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Halime PEHLİVANOĞLU ve Hüsniye İMAMOĞLU’nun da katıldığı seminer Bilal YILDIRIM’ın dernek çalışmalarını aktardığı sinevizyon sunumuyla başladı. Sunumda kuruldukları günden bu...

Daha fazla görüntüle
26 Ara
Ekran Görüntüsü (31)
Güvenli Ve Yeterli Gıdaya Ulaşım Evrensel Bir İnsan Hakkıdır

GÜVENLİ VE YETERLİ GIDAYA ULAŞIM EVRENSEL BİR İNSAN HAKKIDIR Bilindiği üzere Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, FAO’nun kuruluş tarihi olan 16 Ekim Dünya Gıda Günü olarak kutlanmaktadır. Her yıl farklı bir temayla etkinliklerin startını veren FAO Sıfır Açlık “#ZeroHunger” hashtagı ve “Eylemlerimiz Geleceğimizdir” sloganıyla bu yılki etkinlikleri organize edecek. FAO; Sağlıklı Beslenme ile Açlığa...

Daha fazla görüntüle
25 Ara
Ekmek
Ekmek’te İsrafın Nedenleri ve Çözüm Önerileri

Ekmek’te İsrafın Nedenleri ve Çözüm Önerileri Malumunuz son günlerde bir ‘ekmek’ tartışmasıdır gidiyor. Öncelikle başlatılan ekmek israfını önleme kampanyasını destekleyerek gündeme ilişkin birkaç not düşmek gerektiğine inanıyoruz. Sayın Başbakan’ın beyaz ekmek ve ekmek israfı hakkındaki beyanının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda (Bakanlık) hummalı bir çalışma başlatıldı. Yetkililer bir bir çıkıp açıklama yapma gereği duydular....

Daha fazla görüntüle
25 Ara
Ekran Görüntüsü (20)
Devlet Personel Başkanlığı Ziyareti

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Abdussamed BOYU ve beraberindeki heyet Devlet Personel Başkanı Sayın Mehmet Ali KUMBUZOĞLU’nu Makamında ziyaret etmiştir. Gıda Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın BOYU, Dernek olarak gıda mühendislerinin kamu ve özel sektörde istihdam olanaklarının artırılması hususunda görüşme ve değerlendirmelerde bulunmak amacıyla Devlet Personel Başkanlığını ziyaret ettiklerini dile getirmiştir. Devlet Personel...

Daha fazla görüntüle
24 Ara
Gıda Etiketleme
Gıda Etiketleme Ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Eğitimi

GIDA ETİKETLEME VE TÜKETİCİLERİ BİLGİLENDİRME YÖNETMELİĞİ EĞİTİMİ (WORKSHOP) Uyum süresi dolan yönetmelik işletmelere ne gibi sorumluluklar getiriyor? Gıda etiketlerinde bildirimi zorunlu olan hususlar neler? Hangi gıdaların etiketinde ya da ambalajında “doğal” ifadesi bulunabilir? Allerjen gıdalar neler, nasıl bildirilmeli? Negatif ve Pozitif Beyanlar neler? %100, Saf, Geleneksel, Ev Yapımı, Orijinal, Taze terimlerinin etikette kullanımı nasıl olmalı? Bileşen miktarı...

Daha fazla görüntüle
24 Ara
15
Gıda Sektöründe Pest Kontrol Eğitimi

GIDA SEKTÖRÜNDE PEST KONTROL EĞİTİMİ Pest Kontrol Nedir? Gıda sektöründe pest kontrol neden gereklidir? Pest kontrol ve Gıda güvenliği kalite güvence sistemleri ilişkisi nedir? Haşerelerin gıda işletmesinde açacağı sorunlar nelerdir? Etkili bir pest kontrol nasıl olmalıdır? Etkili bir pest kontrolün işletmeye sağlayacağı faydalar nelerdir? Dezenfeksiyon nedir? Dezenfektanların taşıması gereken özellikler nelerdir, hangi belgelere sahip olmalıdır?...

Daha fazla görüntüle
24 Ara
ccc
Gıda mühendislerinden ‘Tağşiş gıdalara cezalar caydırıcı değil’ uyarısı

Tağşiş gıdalara cezalar caydırıcı değil’ uyarısı 15’ten fazla yayın organında yer buldu Basında Biz:  17/02/2020  ​ Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Boyu, Bakanlığın gıdada taklit ve tağşiş yapan işletmeleri ifşa ettiği son listede, aynı uygunsuzluğu daha önce de yapan firmalar bulunduğunu belirterek, cezaların caydırıcı hale getirilmesi gerektiğini bildirdi. ​Ankara Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, AA...

Daha fazla görüntüle
23 Ara
2
TV5 Sabah Gündemi’nin Konuğu Olduk

TV5 Sabah Gündemi’nin Konuğu Olduk Yönetim Kurulu Başkanımız  Abdussamed BOYU TV5 Sabah Gündemi programında Abdulkadir ÖZTÜRK’ün konuğu olarak domuz eti skandalları, yaşanan gıda terörü vakaları ve gıda mühendislerinin istihdamı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Daha fazla görüntüle