Gıda Mühendisleri Derneği > Yazılar > Faaliyetlerimiz > Eğitimler > Mesleki Sektörel Eğitimler: Un ve Unlu Mamüller
Yayınlayan: admin
Kategori: Eğitimler

Mesleki Sektörel Eğitimler: Un ve Unlu Mamüller

Ülkelerin gelişmişlik seviyesi, sosyo-ekonomik yapıları ve bireylerin beslenme alışkanlıkları her geçen gün değişim göstermekle birlikte tüm dünyada ve ülkemizde unlu mamüller toplumların en önemli besin kaynağını oluşturmaktadır. Unlu mamüller, nüfusun gıda maddeleri, gereksinimi karşılaması, tarıma dayalı sanayinin hammadde kaynağını oluşturması, istihdam yaratması, dışa bağımlılığın azaltılması gibi nedenlerle ekonomi üzerinde stratejik bir öneme sahiptir. DPT’nin 9. Kalkınma Planı (2007-2013) Gıda Sanayi Özel İhtisas Komisyonu Raporuna 1 göre, Türkiye’de gıda sanayinde alt sektörler açısından sayısal dağılıma bakıldığında; sanayinin %65’ini un ve unlu ürünler, %12’sini meyve-sebze işleme, %11’ini süt ve süt ürünleri, %5’ini içecekler, %4’ünü hayvansal ve bitkisel yağlar, %2’sini şekerli ve çikolatalı ürünler, %1’ini et ve et ürünleri ve oluşturduğu görülecektir.

Türkiye’deki toplam un üretim kapasitesinin tahminen 32,5 milyon ton, fiili üretimin ise yaklaşık 14,5 milyon ton, mevcut üretim kapasitesinin de, Türkiye’deki toplam un tüketiminin yaklaşık 3 katı olduğu ortadadır. Türkiye’nin mevcut un üretim kapasitesi, tüm dünyada 11 milyon ton olan un ticaretini karşılayabileceği gibi, 7,5 milyon tonluk kapasite fazlası da yaratmaktadır.

Ülkelerin tarım toplumundan sanayi toplumuna geçişte ilk olarak denedikleri sanayi sektörü genel olarak un sanayi olup Türkiye’nin de başlangıcından beri özel sektör tarafından geliştirilen bu sektörü, içinde bulunulan dönemde ülke gereksiniminin 3 katı kadar kapasiteye, uluslararası düzeyde teknolojik düzeye ve bilgi birikimi ile deneyime sahip bir kolu olmuştur.

Gıda Mühendisleri Derneği olarak, bu önemli sektörü sizlere önemli konu başlıklarıyla aktaracağız. Bu eğitimi sakın kaçırmayın!

Eğitim İçeriği

  • Unlu Mamüller Sektöründe Gıda Mühendisi Olmak
  • Unda Kalite Kriterleri ve Kullanılan Katkı Maddeleri
  • Ekmek Üretim Prosesi
  • Bisküvi, Kek ve Gofret Üretim Prosesi
  • Un Üretim Prosesi
  • Unlu Mamulleri Fabrikası Üretim Tesisi Kurulumu

Eğitim online gerçekleşmektedir.

Eğitime, Gıda Mühendisleri, Gıda Teknikerleri, Öğrenciler ve meslek şartı aranmaksızın herkes katılabilir.

Eğitim için kayıt gereklidir, eğitim katılım linki kısa mesaj olarak gönderilecektir.

Eğitimler için isteyenlere katılım e-sertifikası düzenlenecektir. Bütün eğitimler için tek bir e-sertifika verilecektir. E-sertifika eğitimlerin sonunda 10 gün içinde mail adresinize gönderilecektir. Sertifika ayrıntıları için formdaki kısmı dikkatlice okuyun.

Eğitime katılmak için aşağıda hazırladığımız eğitim başvuru formunu doldurunuz.

Eğitim Başvuru Formu

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvxF7mCg3K-87Ud6CwuK9AYUGinfShGQ9jq5vwxlt6eaWI5Q/viewform?usp=sf_link

Yazar: admin

Bir cevap yazın

3 yorum